in ,

“Fallout” 2. Sezon New Vegas’ta Geçecek

Fallout 2. sezon hakkında yeni detaylar belli olmaya başladı. Prime Video’nun popüler video oyun uyarlaması, macerayı New Vegas’a taşımaya hazırlanıyor.

Fallout 2. Sezon New Vegas
- Reklam -
- Reklam -

Fallout 2. sezon izleyicileri New Vegas kentiyle tanıştırmaya hazırlanıyor. Bethesda Softworks’ün dünyaca ünlü oyun serisinden Prime Video tarafından dizi dünyasına adapte edilen yapım, kurgu evrenini genişletmek için gün sayıyor.

Prömiyerini 10 Nisan 2024’te yapan Fallout dizisi, Geneva Robertson-Dworet (Tomb Raider) ve Graham Wagner (Portlandia) imzalarıyla izleyicilerin karşısına çıktı. Toplamda 8 bölümden oluşan sezon, Prime Video’nun son aylardaki en büyük yankı uyandıran projeleri arasına katıldı.

2. sezon onayını hızlı bir şekilde alan dizi, hem olumlu eleştiriler hem de yüksek puanlar nedeniyle birçok izleyicinin beklentisini de yukarı taşımış durumda. IMDb’de 8,6/10 puan ortalamasına sahip olan dizi Rotten Tomatoes’ta ise %93 eleştirmen skoruna ve %88 izleyici skoruna sahip.

- Reklam -

Fallout 2. Sezon Onayı

Kıyamet sonrası dönemde hayatta kalanların hikâyesini anlatan dizinin yaratıcılarından Wagner, daha önce verdiği bir demeçte ilk sezonla yalnızca “yüzeyin bir kısmını kazıyabildiklerini” söyleyerek daha fazlasının yolda olduğunun ipuçlarını vermişti.

Şimdi ise Fallout 2. sezon ile birlikte maceranın oyun serisinin ikonik kenti New Vegas’a taşınacağı da netleşmeye başladı.

Fallout 2. Sezon Hakkında Yeni Detaylar Ortaya Çıkıyor

Fallout 2. sezon ile birlikte Lucy ve Ghoul’un New Vegas’a adım atmaları bekleniyor. Bu lokasyon tercihi de oyunlarda yer alan birçok karakterin diziye dahil olabilmesine alan açıyor.

Dizi, oyunlarla aynı hikâyeyi takip etmese de aynı evrende geçiyor. Dolayısıyla oyun ve dizide birçok ortak karakterin yer alması oldukça yüksek bir ihtimal. Oyun serisinde New Vegas hem Doğu ve Batı Amerika Birleşik Devletleri arasındaki geçit görevi görüyor hem de Büyük Savaş’ta nispeten zarar görmemiş olması nedeniyle özel bir yere sahip.

Fallout 2. Sezon New Vegas - Prime Video

Yeni sezonun büyük bir kısmının New Vegas’ta geçebileceği aktarılırken 2010’da oyuncularla buluşturulan Fallout: New Vegas oyunundan Courier 6 karakteri de dizide yer alabilecek potansiyel isimler arasında bulunuyor.

Öte yandan oyuncular oyunda Courier 6 karakterini kendileri tasarlama imkânına sahip olduğu için karakterin dizideki olası görünüşünün nasıl olabileceği tamamen yapımcılara kalmış durumda.

- Reklam -

Dizideki New Vegas, Oyunlardakiyle Aynı Olmayacak

Dizinin ortak yaratıcıları Graham Wagner ve Geneva Robertson-Dworet, GQ’ya verdikleri demeçte kendi New Vegas’larının biraz daha farklı olacağına dikkat çekiyor.

Fallout 4 2287 yılında, Fallout: New Vegas ise 2281 yılında, yani dizideki olaylardan tam 15 yıl önce geçiyor.

Fallout 2. Sezon New Vegas - Amazon Prime Video

Wagner değişime dair şunları kaydetti:

New Vegas’ı oynarken yaptığınız seçimlere bağlı olan sayısız kanonik sondan birini izleyerek diziyi ikinci sezonda devam ettirmemiz gerektiği gibi bir beklenti oluşmasın.

“Jenerik sonrası sahneyle şunu ima etmek istedik: Çocuklar, dünya ilerledi ve çorak toprakların on yıldan on yıla olduğu gibi kalması fikri bize saçma geliyor. Burası sürekli trajedilerin, olayların, dehşetlerin yaşandığı bir yer. Sürekli bir travma ve çalkantılı durumlar var. Kesinlikle daha fazlasının meydana geldiğini ima ediyoruz.”

Fallout 2. sezon hakkındaki beklentilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, dizi dünyasından son gelişmeler için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant, IGN

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

10.000 Ships Dizisi Konusu - Game of Thrones

İptal Edilen Game of Thrones” Dizilerinden “10.000 Ships” Hakkında Detaylar Ortaya Çıktı

Hitit Güneşi değil, Hatti Güneşi

Ankara’daki Logo Tartışmalarına Bilimsel Yanıt: “Hitit Güneşi Değil, Hatti Güneşi”