in ,

Özlem Ertan İmzalı Bir Hitit Masalı Serisinin İlk Kitabı “Kanatlı Güneş” Raflarda

Kanatlı Güneş raflardaki yerini alıyor. Özlem Ertan imzalı Bir Hitit Masalı serisinin ilk kitabı, Genç Destek Yayınları etiketiyle yayımlanıyor.

Kanatlı Güneş: Bir Hitit Masalı #1 - Özlem Ertan
- Reklam -
- Reklam -

Bir Hitit Masalı serisinin ilk kitabı olan Kanatlı Güneş raflardaki yerini almaya başladı. Özlem Ertan tarafından kaleme alınan kitap Genç Destek Yayınları aracılığıyla okurlarla buluşuyor. Kitap, antik Hitit medeniyetinin gizemli dünyasında geçen heyecanlı bir macerayı konu alıyor.

Antik kentleri gezmek, tarihle iç içe geçmiş bir maceraya atılmak isteyen okurlar için tasarlanan Kanatlı Güneş, Anadolu’nun en önemli uygarlıklarından biri olan Hititlerin yaşamına dair bir portre çiziyor. Özlem Ertan eserinde Hititlerin kutsal kabul ettiği Yazılıkaya’nın mistik atmosferini ve eski çağlara ait gizemleri detaylı bir şekilde ele alıyor. Kitap Aruna adlı genç bir kızın Yazılıkaya’da geçirdiği bir anın ardından zamanda yolculuk yaparak Hitit Çağı’na ışınlanmasını konu alıyor.

Özlem Ertan

- Reklam -

Yazar Özlem Ertan’ın Ankara’da doğup İzmir’de geçen çocukluk ve gençlik yılları, eserin Hitit kültürüne olan derin bağını ortaya koyuyor. Arkeoloji çalışmalarındaki deneyimi de esere otantik bir dokunuş kazandırıyor. Özlem Ertan’ın daha önce yazdığı eserler arasında Anadolu Ana Tanrıça geleneği üzerine yazdığı Hekate adlı kitap da bulunuyor. Ayrıca fantastik romanları Âşık Kadınlar Denizhanesi, Benim Güzel Ölülerim ve Dolunay Ayini ile okurlarıyla buluşmuş olan ve Kayıp Rıhtım’daki yazılarıyla da tanınan yazar, mitoloji ve karanlık öyküler alanında da kendini kanıtlamış bir isim.

Kanatlı Güneş: Bir Hitit Masalı #1 – Özlem Ertan | Arka Kapak Tanıtım Yazısı

Kanatlı Güneş: Bir Hitit Masalı #1 - Özlem Ertan

- Reklam -

“Bir Hitit Masalı” serisinin ilk kitabı Kanatlı Güneş, okurlarını zamanlar arasında heyecanlı ve fantastik bir maceraya davet ediyor. Annesiyle birlikte Hititlerin kutsal saydığı Yazılıkaya’yı ziyaret eden Aruna, zamanda yolculuk yapıp Hitit Çağı’na gider. Çok geçmeden Hititlerle bir bağı olduğunu ve Hattuşa’da tamamlaması gereken görevleri bulunduğunu öğrenir. Karanlığa gömülen Hitit diyarında Güneş’in yeniden doğması Aruna’ya bağlıdır. Aruna büyücülerle ve canavarlarla savaşırken Hititleri de yakından tanır. Kanatlı Güneş sadece tarihi ve fantastik bir macera değil, bir kız çocuğunun kendi gücünü keşfedişinin de öyküsü.

Toplamda 128 sayfadan oluşan Bir Hitit Masalı’nın ilk kitabı, Ocak 2024 itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Özlem Ertan imzalı Kanatlı Güneş’in konusunu nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, yeni çıkan kitap haberleri için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

One Piece Animesinde Tanrısal Güçlere Sahip 4 Karakter

“One Piece” Evreninde Tanrısal Güçlere Sahip 4 Karakter

Palworld Rekor Satış

“Pokémon” Esintili Açık Dünya Hayatta Kalma Oyunu “Palworld” İlk Gününde 2 Milyon Sattı