in ,

“Pokémon” Esintili Açık Dünya Hayatta Kalma Oyunu “Palworld” İlk Gününde 2 Milyon Sattı

Palworld rekor açılışıyla dikkatleri üzerine çekti. İlk gününde 2 milyon kopya satan oyun, Steam’de anlık oyuncu sayısında zirveye yerleşti.

Palworld Rekor Satış
- Reklam -
- Reklam -

Palworld çıktığı ilk gün 2 milyondan fazla oyuncuya erişti. Pocket Pair tarafından geliştirilip yayınlanan oyun, açık dünya ve hayatta kalma temalarına odaklanıyor.

Pal adı verilen Pokémon benzeri canlıların yakalanıp eğitilebildiği oyun hem mekanikleri hem de evreniyle dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

İlk 24 saat içerisinde 2 milyondan fazla satışa imza atan yapım, Steam üzerinden de erken erişime açıldı. Pocketpair’ın açıklamasına göre ise oyunun ilk 1 milyon kopyası yalnızca 8 saat içerisinde satıldı. İlk 40 saat geride kaldığında ise oyunun toplam satışları 3 milyonu geçmişti.

- Reklam -

“Palworld” Steam’de Anlık Oyuncu Sayısında Zirveye Yerleşti

Oyun satış platformu Steam’in paylaştığı verilere göre ise Palworld ilk gününde Counter-Strike 2’nun hemen ardında yer aldı. Şu an için ise anlık 1 milyon oyuncuyla zirvenin hakimi olmayı başarmış durumda. Pocketpair imzalı yapımı CS 2 727 bin oyuncuyla, Dota 2 ise 494 bin oyuncuyla takip ediyor.

Palworld Anlık Oyuncu Sayısı

Steam, Xbox Series X/S ve PC Game Pass platformlarında erken erişime açılan oyun, Steam’de 14.99 dolar etiket fiyatına sahip. Bununla birlikte oyun ilk andan itibaren Game Pass kütüphanesindeki yerini de almış durumda.

Crafting, barınma, savaş, Pal’leri eğitmek; şehir, çiftlik, kale ve fabrika kurmak gibi birçok mekaniğe sahip olan oyun özellikle Pokémon benzeri canlılarıyla öne çıkıyor. Popüler anime ve oyun serisinin aksine Palworld’deki Pal’ler eğitimler sırasında silahlandırılabiliyorlar.

Palworld Oyun Rekor Satış

- Reklam -

100’den fazla Pal’e sahip olan oyunda Pal’ler silah, kalkan, işçi, köle ve yiyecek olarak kullanılabiliyorlar.

19 Ocak 2024’te erken erişime açılan oyunda geliştirmeler devam ederken tam sürümün ne zaman piyasaya sürüleceği ise şu an için bilinmiyor.

Palworld Fragmanı

YouTube video

(Fragmanı YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

Palworld oyunu hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: SteamDB

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kanatlı Güneş: Bir Hitit Masalı #1 - Özlem Ertan

Özlem Ertan İmzalı Bir Hitit Masalı Serisinin İlk Kitabı “Kanatlı Güneş” Raflarda

Millie Gibson - Doctor Who Ayrılık -Varada Sethu

“Doctor Who” Dizisinde Beklenmedik Ayrılık: Millie Gibson Yapımdaki İlk Sezonun Ardından Role Veda Ediyor