in ,

Paul Mescal ve Saoirse Ronan’lı Post Apokaliptik Bilimkurgu Filmi “Foe” Geliyor: İşte İlk Görseller

Foe filminden ilk bakış görselleri yayınlandı. Kıyamet sonrası bir dünyada geçen bilimkurgu yapımında başroller Paul Mescal ve Saoirse Ronan’a ait.

Foe - İlk Bakış - Paul Mescal - Saoirse Ronan
- Reklam -
- Reklam -

Foe filmi için tanıtım kampanyası başladı. Garth Davis’in yönetmen koltuğuna geçtiği yapım post apokaliptik bilimkurgu türünde olacak.

Lion ve Top of the Lake ile tanınan Garth Davis’in yönetmenliğini üstlendiği yapımda başroller Saoirse Ronan (Hanna, Brooklyn) ve Paul Mescal (Aftersun, Normal People) ikilisine emanet edilmiş durumda.

Çok da uzak olmayan bir gelecekte geçen Foe, kıyamet sonrası bilimkurgu unsurlarını korku ve gerilim ile harmanlamasıyla öne çekiyor.

- Reklam -

Foe

Yapımdan yayınlanan ilk görseller filmin tedirgin edici atmosferini gözler önüne seriyor. Foe; Aaron Pierre tarafından canlandırılan Terrance adında bir yabancının gelişiyle ana karakterlerin karşı karşıya kaldığı zor bir seçim etrafında gelişiyor.

“Foe” Filmi Yıkımın Eşiğindeki Bir Gezegende Geçiyor

Vanity Fair tarafından yayınlanan ilk bakış görselleri, Saoirse Ronan ve Paul Mescal’ın rollerine dair bazı fikirler veriyor. Foe’da Mescal; hikâyenin ana karakteri ve anlatıcısı Junior rolünde izleyicilerin karşısına çıkacak. Ronan ise Junior’ın eşi Henrietta rolünde.

Zor bir seçimle karşı karşıya kalan Henrietta ve Junior’ın hikâyesini konu alacak film; Terrance’ın maceraya dahil olmasıyla başlayacak. Hükümetin bir ajanı olarak kendini tanıtan Terrance, giderek yaşanmaz hâle gelen gezegeni terk etmeleri gerektiğini söyleyecek kişi olacak. Filmin konusu hakkında paylaşılan detaylar ise bunlarla sınırlı.

Foe Film

Yayınlanan ilk bakış görsellerinde ise filmin bilimkurgu dozuna dair bir detay yer almıyor. Henrietta Junior’la otururken Junior da onun omzuna yaslanıyor; ikili sarı ışıkla aydınlatılmış ve karanlık bir arka plana yerleştirilmiş. Bir başka görüntüde ise Henrietta yatakta, Junior da onun üzerine eğilmiş hâlde görülüyor. Sahne, çiçekli duvar kâğıdı ve mum ışığıyla gelecekten ziyade geçmişten kareyi andırıyor. Diğer görüntüler Henrietta, Junior ve Terrance’ı ayrı ayrı, karanlığa ya da kasvetli, çorak bir arka plana karşı gösteriyor.

- Reklam -

Foe - İlk Bakış - Paul Mescal

Foe, Kanadalı yazar Iain Reid’in aynı adlı eserinden perdeye taşınıyor. Reid aynı zamanda Charlie Kaufman tarafından filme uyarlanan I’m Thinking of Ending Things (Her Şeyi Bitirmeyi Düşünüyorum) kitabının da yazarı.

Foe filminin vizyon tarihi ise şu an için bilinmiyor.

Foe Filmi - İlk Bakış - Paul Mescal - Saoirse Ronan

Sizin filme dair beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, yeni bilimkurgu yapımlarından haberdar olmak için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Lucasfilm - Klon Savaşları Stüdyo

Lucasfilm, “Klon Savaşları”nı Yapan Animasyon Stüdyosunu Kapatıyor

Totally Killer - Kiernan Shipka - İlk Bakış

Kiernan Shipka’lı Korku Filmi “Totally Killer”dan İlk Bakış Görselleri Yayınlandı