in , ,

Lucasfilm, “Klon Savaşları”nı Yapan Animasyon Stüdyosunu Kapatıyor

Lucasfilm, “Star Wars: Klon Savaşları” animasyon filminin ardındaki özel efekt stüdyosunu kapatacağını duyurdu.

Lucasfilm - Klon Savaşları Stüdyo
- Reklam -
- Reklam -

Lucasfilm, sektörü etkileyen ekonomik faktörler nedeniyle Singapur’daki ILM Singapore şirketini kapatıyor. Stüdyo, Star Wars: Klon Savaşları animasyon filminde de görev almıştı.

Star Wars: The Clone Wars filminin arkasındaki stüdyo, sevilen animasyon yapımın 15. yıldönümünde kapılarını kapatmaya hazırlanıyor.

İlk etapta Klon Savaşları dizisinin öncül hikâyesi olarak düşünülen ancak 2008 yılında George Lucas’ın inisiyatifi ile sinema filmi hâline getirilen yapım, Yıldız Savaşları hayranları boyunca uzun yıllar göz ardı edilmişti. Fakat film ilerleyen yıllarda dizinin daha sonraki sezonlarına kıyasla düşük bir bütçeyle çekilmesine rağmen evrenin temel taşlarını barındıran önemli bir yapım hâline gelmişti.

- Reklam -

Lucasfilm ILM

Lucasfilm ile Disney tarafından yapılan ortak açıklamada ILM (Industrial Light and Magic) Singapur stüdyosunun “endüstriyi etkileyen ekonomik faktörlerden dolayı” kapatıldığı belirtildi. Özel efekt ve animasyon alanında çalışan stüdyo 2004 yılında The Clone Wars animasyonunu yapmak için kurulmuştu. Şirket, stüdyo bünyesinde çalışan 300’e yakın kişinin diğer şirketler dahilinde işe alınması için çalışmalar yürütüyor.

Lucasfilm, Klon Savaşları’nın Ardındaki Stüdyoda Küçülmeye Gidiyor

1975 yılında George Lucas tarafından kurulan Industrial Light and Magic stüdyosu Indiana Jones and the Dial of Destiny, Dungeons and Dragons: Honor Among Thieves, Haunted Mansion ve Star Wars dahil olmak üzere birçok Disney projesinde yer alıyor. Stüdyonun Singapur ayağı ise özellikle güneydoğu Asya başta olmak üzere bölgenin en önemli görsel efekt sanatçılarını bir araya toplamasıyla dikkat çekiyordu.

ILM Singapur ilk başta Klon Savaşları gibi dönemin oldukça deneysel bir çalışmasını tamamlamak adına görev üstlenmişti. Dave Filoni’nin yapımcılığını üstlendiği yapım çıkışıyla birlikte büyük beğeni toplamış ve evrenin ayrılmaz bir parçası hâline gelmişti. Stüdyonun kapatıldığı açıklaması ise yapımın çıkışının 15. yıldönümünde paylaşıldı.

- Reklam -

Lucasfilm - Klon Savaşları Stüdyosu

Öte yandan Star Wars dünyasında merakla beklenen Ahsoka dizisi izleyicilerle buluşmak için gün sayıyor. Klon Savaşları döneminin sonrasını anlatacak dizi Hayden Christensen’i Anakin Skywalker olarak yeniden ekrana taşıyacak. Bununla birlikte oyun dünyasına farklı bir soluk getireceği tahmin edilen Star Wars: Outlaws oyunu da geliştirme aşamasında.

Siz Klon Savaşları’nı beyaz perdeye taşıyan stüdyodaki bu küçülme hamlesini ve Lucasfilm’deki gidişatı nasıl değerlendiriyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilir ve daha fazlası için bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant, Variety

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Epichan Epichan dedi ki:

    Bu aralar Disneyde saçma salak işler oluyor zaten. Bu kadar büyük bir şirket ve elinde bu kadar büyük hikayeler olmasına rağmen nasıl salakça yönetiliyor aklım almıyor.

    Zaten Star Wars’ın başındaki ne bırakıyor ne ölüyor. Bu dönemin yöneticileri neden böyle ya benim direktörde aynı :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Margot Robbie - Barbie Kaç Para

Margot Robbie, “Barbie” Filminden 50 Milyon Dolar Kazanacak

Foe - İlk Bakış - Paul Mescal - Saoirse Ronan

Paul Mescal ve Saoirse Ronan’lı Post Apokaliptik Bilimkurgu Filmi “Foe” Geliyor: İşte İlk Görseller