in ,

Margot Robbie, “Barbie” Filminden 50 Milyon Dolar Kazanacak

Margot Robbie’nin gişe rekortmeni “Barbie” filminden ne kadar kazanacağı ortaya çıktı. Yıldız oyuncunun geliri, kaşe ücreti ve gişe bonuslarıyla 50 milyon doları buluyor.

Margot Robbie - Barbie Kaç Para
- Reklam -
- Reklam -

Margot Robbie’nin gişe hasılatında 1 milyar doları geçen Barbie filminden ne kadar kazanacağı belli oldu. 33 yaşındaki aktris, oyuncu kaşesi ve hasılattan alacağı bonuslarla 50 milyon dolar kazanacak.

Warner Bros.’un Barbie Yazı Operasyonu olarak adlandırdığı devasa reklam kampanyasıyla birlikte izleyicilerin beğenisine sunduğu Barbie, sinema salonlarında ses getirmeyi başardı. 21 Temmuz’da Christopher Nolan’ın Oppenheimer’ıyla aynı gün vizyona giren Greta Gerwig yapımı zirvedeki yerini koruyor.

Mattel’e yeni bir sinematik evrenin kapılarını aralayan yapım; oyunculara kazandırdığı popülerlik ve gelirle de gündeme geliyor.

- Reklam -

Margot Robbie, “Barbie” Filmi ile Adından Söz Ettirmeyi Sürdürüyor

Bombshell ve I, Tonya filmleriyle Oscar adaylığı alan Margot Robbie, Barbie ile kariyerinin en hareketli günlerini yaşıyor. Kaynaklar, yıldız aktrisin kaşe ücreti ve gişe primleriyle yaklaşık 50 milyon dolar kazanacağını ifade ediyor.

Filmin yönetmeni Greta Gerwig’in anlaşmasına dair detaylar bilinmezken sanatçının benzer ekstra başarı bonusları alacağı ifade ediliyor. Yaklaşık üç haftada ABD içinde 526,3 milyon dolar; küreselde ise 1,18 milyar dolar hasılat elde eden Barbie zirvedeki yerini koruyor.

Margot Robbie - Barbie Kazancı

Yapım şu anda Warner Bros. tarihinde Harry Potter ve Ölüm Yadigârları – Bölüm 2’nin ardından stüdyonun en çok hasılat elde eden ikinci filmi konumunda. Aynı zamanda Jennifer Lee izmalı Frozen 2’yu gerisinde bırakarak bir kadın yönetmenin elinden çıkan en yüksek gişe hasılatlı yapım olarak da kayda geçmiş durumda.

LuckyChap Entertainment’ın Çıkışı

Robbie, popüler çocuk oyuncağını ışıltılı bir hayata taşımanın yanı sıra, 2014 yılında şu anki eşi Tom Ackerley ve arkadaşları Josey McNamara ve Sophia Kerr ile birlikte kurduğu LuckyChap Entertainment adlı yapım şirketi aracılığıyla filmin yapımcılığını da üstlenmişti. Şirketin amacı beyaz perdede kadın hikâyeleri anlatmak ve perde arkasında kadın yaratıcıları desteklemekti. Şirketin projeleri arasında Oscar ödüllü Promising Young Woman, süper kahraman devam filmi Birds of Prey ve Netflix dizisi Maid yer alıyor.

- Reklam -

Barbie Yazı Operasyonu - Warner Bros Pazarlaması

İlk olarak Martin Scorsese’nin Wolf of Wall Street filmiyle öne çıkan Robbie, Suicide Squad ve Once Upon a Time in Hollywood ile ciddi ticari başarılar elde etmişti. Ancak bu filmlerin hiçbiri, sinema tarihinin en büyük gişe rekortmenlerinden biri olmaya hazırlanan Barbie’nin gişe hasılatı başarısına yaklaşamadı.

Kazançlar hakkında Margot Robbie’nin temsilcisinden ya da Warner Bros. cephesinden herhangi resmi bir açıklama gelmedi.

Siz Barbie filmi hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, sinema dünyasından daha fazla haber için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Variety

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Sinema Eleştirmenleri Son 25 Yılın En İyi Filmlerini Seçti

Sinema Eleştirmenleri Son 25 Yılın En İyi Filmlerini Seçti

Lucasfilm - Klon Savaşları Stüdyo

Lucasfilm, “Klon Savaşları”nı Yapan Animasyon Stüdyosunu Kapatıyor