in ,

“Barbie” Sonrası ‘Mattel Sinematik Evreni’ Hazırlıkları Başladı: İşte UNO’dan American Girl’e Perde Yolcusu Markalar

Mattel Sinematik Evreni için hazırlıklar başladı. Barbie’nin de sahibi olan ünlü oyuncak markası Mattel, 14 sinema filmi ile beyaz perdeye konuk olacak.

Mattel Sinematik Evreni
- Reklam -
- Reklam -

Mattel Sinematik Evreni ufukta gözüktü. Barbie dahil dünya çapında birçok oyuncak markasının sahibi konumundaki firma, Hollywood’a güçlü bir adım attı.

Greta Gerwig imzalı Barbie filmi ile gişe rekorları kıran Mattel kendi sinematik evrenini kurmak için harekete geçti. Firma, Barbie’nin devam macerası dahil Polly Pocket, Barney hatta UNO gibi markalarını perdeye taşımak için planlar kurmaya başladı.

2018’de Mattel, oyuncak satışlarında yaşanan büyük düşüş ardından yeni bir CEO getirdi. Ynon Kreiz, oyuncak şirketini telif hakkı makinesine çevirecek bir fikri vardı: Mattel Sinematik Evreni’ni oluşturmak. Barbie’nin inanılmaz başarısı da bunun yolunu açtı. Şirketin şimdiden üzerlerinde çalıştıkları pek çok proje bulunuyor ve bunun için sektörün en iyi isimlerle bağlantı kuruyorlar.

- Reklam -

Barbie Yazı Operasyonu - Warner Bros Pazarlaması

Düzinelerce oyuncak için film çekmek isteyen Mattel, güncel olarak 14 markada aktif olarak çalışıyor. Bunların arasında Barney, Polly Pocket, Thomas and Friends, American Girl gibi oyuncaklar ve UNO gibi oyunlar bulunuyor.

Mattel Sinematik Evreni “Barbie 2” ile Başlayabilir

Barbie geçen hafta sonu gişe rekorları kırdı. Elbette böylesine başarılı bir filmin ardından Mattel ve Warner Bros., yeni Barbie filmleri için kapıyı açık bırakmayı ihmal etmiyor. Fakat Greta Gerwig tekrar o kapıdan girmeye niyetli değil. The New York Times’a verdiği bir röportajda yeni bir Barbie filmi çekmek konusundaki düşüncelerini dile getirdi:

“Şimdilik benden bu kadar. Her filmde böyle hissediyorum, Yapabileceğim ne varsa yapmışım gibi, yeni bir fikir bulamayacakmışım gibi… Kimsenin hayalini yerle bir etmek istemem ama benim şu an böyle bir isteğim yok.”

Barbie Yorumları

Şirketin CEO’su Kreiz ise Gerwig ile aynı düşünmüyor, ona göre markanın daha anlatılmamış pek çok hikâyesi var:

“Bir marka olarak Barbie, çok geniş bir dünyaya sahip. Ana karakterinin yanı sıra kocaman bir ailesi ve evrenine dair pek çok detay var. Çok zengin bir evren… Elinizde çok esnek ve geniş bir lastik var, bu da size pek çok fırsat sunuyor. Tabii en başta hemen ‘hadi ikinci ve üçüncü filmi de planlayalım’ demedik. Önceliğimiz ilk filmi başarılı bir şekilde tamamlamaktı. Zaten ilk film yeterince başarı sağlarsa önünüze pek çok fırsat çıkar. Başarılı filmler daha çok filme yol açar.”

Mattel ilk filmini başarıya ulaştırdığına göre sıra yeni oyuncak filmlerine geldi denilebilir. Pek çok oyuncak için senaryolar yazılıyor, hatta bazı filmler için oyuncularla anlaşılmaya başlandı. Yeni Mattel filmleri beyaz perdeye oldukça yakın.

Barney

Mattel Sinematik Evreni - Barney

Barney filmi için yapımcı olarak Daniel Kaluuya ile anlaşıldı. Mattel, filmi “A-24 tipi” ve “sürrealistik” olarak adlandırdı. Şirket filmlerinin yapımcısı Robbie Brenner’ın söylediğine göre filmin karanlık bir yanı olmak zorunda değil, fakat eşsiz bir film olacağı kesin. Brenner yapımın daha çok Being John Malkovich ile Adaptation filmlerine benzeyeceğini dile getirdi.

“Barney içeren herhangi bir film kesinlikle basit bir film olmayacak. Yeni bir ‘Ted’ çekme planımız yok, bilmem anlatabildim mi?”

Barney’nin klasik şarkısından yola çıkarak (“Ben seni seviyorum, sen beni seviyorsun, biz mutlu bir aileyiz…”) kimliğini, kimi sevdiğini ve kime yabancılaştığını bulma üzerine bir film yapılacak. Film daha çok yetişkinlere hitap eden “dengesiz” bir film olacak.

Polly Pocket

Polly Pocket

Lena Dunham’ın yönetmen koltuğuna oturacağı Polly Pocket filminde başrol Emily in Paris’in yıldızı Lily Collins olacak. Aile komedisi olması planlanan filmin yapımcı stüdyosu MGM. Filmin senaryosu hazır ve Brenner bu proje için oldukça umutlu olduğunu dile getirdi.

- Reklam -

Hot Wheels

Hot Wheels - Mattel Sinematik Evreni

Barbie için devasa bir tanıtım kampanyasına imza atan Warner Bros.’un çekeceği filmin yapımcısı pek çok ünlü filmin yapımcılığını yapmış JJ Abrams olacak. Abrams filmi “cesur ve toz toprak içinde” olarak dile getirdi. Brenner da filmin sadece eğlenceli ve ilgi çekici değil ayrıca duygu dolu olacağını da aktardı.

Rock ‘Em Sock ‘Em Robots

Rock ‘Em Sock ‘Em Robots

Universal Studios’tan çıkacak filmin senaryosunu Ryan Engle yazıyor. Başrolünde ise Vin Diesel yer alacak. Senaryo henüz tamamlanmadı ama Vin Diesel proje için oldukça heyecanlı.

Major Matt Mason

Major Matt Mason - Mattel Oyuncaklari

Astronot oyuncağı olan Major Matt Mason’ı Tom Hanks canlandıracak. Senaryo ise Akiva Goldsman ve Michael Chabon tarafından geliştiriliyor.

Masters of the Universe

Masters of the Universe Filmi İptal Edildi

Masters of the Universe filmi uzun zamandır yapım aşamasındaydı. Netflix, bir süre üzerinde çalıştığı projeyi iptal edince Mattel yeni bir yapımcı arayışına girdi. Yakın zamanda Nee Kardeşler’in aldığı söylenen filmin başrolünde Kyle Allen’ın olması bekleniyor.

8 Mattel Projesi Daha Yapım Aşamasında

Kız çocuklarının karakterini oluşturmasına ve özgüven kazanmasına yardım edecek bir American Dolls filmi de yolda olan projeler arasında. Marcy Kelly ise bir UNO filmi yazıyor. Ayrıca 13 yaş üstü gerilim filmi olacak Magic 8 Ball filmi de plan aşamasına geçmiş durumda. Wishbone, Matchbox, Thomas & Friends, View Master gibi pek çok marka için de filmler yapım aşamasında.

Mattel kendisi hakkında gerçek bir hikâyeye dayanan Christmas Balloon adında bir film de yapıyor. Senaryosunu Gabby Lugo’nun yazdığı film, kanser hastası bir kız hakkında. Filmde çocuklarını kaybetmiş bir çift, kızın Noel Baba’ya yolladığı dilek listesini buluyor ve Mattel yardımıyla dilekleri yerine getirmeye çalışıyor.

UNO Kart Oyunu

Mattel’in proje listesi kabarık. İzleyicilerin bir çoğu çocukluğunda oynadığı oyuncakları beyaz perdede izlemek için sabırsızlanıyor. Bu projelerin Barbie kadar ses getirip getirmeyeceği de merak konusu.

Sizin “Mattel Sinematik Evreni” hakkında düşünceleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum‘da paylaşabilir, sinema dünyasından yeni gelişmeler için bizleri Google News‘ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Variety

Beyza Can

İngilizce Öğretmenliği okudum. Okur, yazar ve oyun oynarım. Gerçek hayattan uzaklaşmak için daima fırsat kollarım. Bunun için sık sık fantastik, bilimkurgu ve korku içeren şeylere sığınırım. 8 yaşımda dolabımdan bir geçit bulamadım, 50 yaşımda kapımda Gandalf’ın belirmesini bekliyorum. O zamana kadar da kendimi edebiyata ve oyunlara vermeyi planlıyorum. Kitaplara ve oyunlara ilgim beni dil öğrenmeye itti. Daha fazlasına ulaşabilmek ve başkalarına ulaştırabilmek için yeni diller öğreniyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kevin Spacey Cinsel Saldırı Suçlamaları Aklandı

Kevin Spacey Cinsel Saldırı Suçlamalarının Tümünden Aklandı

Yapay Zekâ Ünlü Tablonun Raphael'e Ait Olduğunu Kanıtladı

Gizemli Tablo “de Brécy Tondo”nun Raphael’e Ait Olduğu Yapay Zekâ ile Kanıtlandı