in ,

“Barbie” Şimdiden Gişe Rekorları Kırıyor: İşte 2023’ün En İyi Açılış Hafta Sonu Filmi

“Barbie” filmi ilk gişe tahminlerini aşarak tüm zamanların rekorlarını kıran devasa bir açılış hafta sonu hasılatı elde etti. Duracak gibi de gözükmüyor.

Barbie Açılış Haftası ile Gişe Rekoru Kırdı
- Reklam -
- Reklam -

Barbie filmi açılış hafta sonu ile beklenenin üzerinde bir gişe başarısı sergileyerek sadece Amerika’da birçok farklı kategoride rekor kırmayı başardı.

Barbie daha şimdiden 2023’ün en büyük gişe olayı haline gelmeyi başardı ve kendi adına muhteşem açılış hafta sonuyla rekorlar kırdı. Başlangıçtaki tahminlerin ötesinde bir performans sergileyen bu yapım, 155-160 milyon dolarlık bir hasılatla açılış hafta sonunun zirvesine yerleşti ve 2023’ün en iyi açılış hafta sonu elde eden film oldu.

Yönetmen koltuğunda üç Oscar adaylığı bulunan Greta Gerwig‘in oturduğu ve senaryosunu Noah Baumbach ile birlikte kaleme aldığı film, oyuncu kadrosuyla da dikkat çekiyor. Margot Robbie ve Ryan Gosling‘in başrollerdeki performanslarına, Kate McKinnon, Issa Rae, Hari Nef, Simu Liu, Ncuti Gatwa ve Kingsley Ben-Adir gibi oyuncuların canlandırdığı karakterlerin çeşitli versiyonları eşlik ediyor.

- Reklam -

Barbie Açılış Haftası ile Gişe Rekoru Kırdı

Başarısının sınırları sadece açılış hafta sonuyla kalmayan yapım, çeşitli alanlarda kırdığı rekorlarla da adından söz ettiriyor. Kadın bir yönetmenin elinden çıkan en büyük açılış yapan film unvanını taşıyan Barbie, aynı zamanda oyuncak temelli filmler arasındaki en büyük açılışı gerçekleştiren yapım olarak da tarihe geçmeyi başardı. Ayrıca devam filmi, yeniden çevrim ya da süper kahraman filmi olmayan bir film için en yüksek açılış hafta sonu da dahil olmak üzere sayısız rekor kırdı. Margot Robbie ve Ryan Gosling’in kariyerlerindeki en büyük açılışa imza atan film olma özelliği de Barbie‘nin başarıları arasında yer alıyor.

Barbie Filmi 1 Milyar Dolarlık Gişe Hasılatını Aşabilir mi?

Barbie‘nin hız kesmeden sürdürdüğü rekor kırma yolculuğu, uluslararası gişe gelirlerine de yansıyarak onu 1 milyar dolar hasılat elde eden filmler kulübüne taşıyabilir. 2023 yılının en dikkat çekici yapımlarından biri olan Super Mario‘nun 1 milyar dolar barajını geçen tek film olması göz önüne alındığında, Barbie‘nin bu hedefe doğru emin adımlarla ilerlediği söylenebilir.

"Barbie" Filmi Şimdiden Gişe Rekorları Kırıyor: 2023'ün En İyi Açılış Hafta Sonu Filmi

- Reklam -

Filmin rekor kırmaya devam edebileceği bir diğer önemli faktör ise şu anda devam eden SAG-AFTRA grevi nedeniyle diğer filmlerin tanıtım fırsatlarının azalması. Bu durum, olası rakipleri olan Perili Köşk, Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem ve The Meg 2 gibi yapımlara ilginin azalması ve böylece 1 milyar dolarlık barajı aşma potansiyeline olanak sağlıyor.

Türkiye “Oppenheimer” Dedi

Barbie ve Oppenheimer

Ancak iş ABD dışına çıktığında değişiyor. Her ne kadar Google Trends sonuçlarına göre Barbie bazı Avrupa ülkelerinde en çok aranan ve izlenen film olsa da, Türkiye Oppenheimer dedi ve bu da ülkemizde Barbie‘yi ikinci sıraya yerleştirdi. Yine de kesin sonuçlar gelecek hafta içerisinde belli olacak.

Sizler filmi izlemiş miydiniz? Bu tarz rekorlara kısa bir sürede erişebileceğini düşünüyor muydunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum‘da paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak için bizi Google News‘ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Bu film nasıl bu kadar vizyon yaptı sorunun cevabı, insanlar artık süper kahraman filmlerinden bıktı ve farklı temalar arıyor olması sanırım. Yoksa bu film bu gişeyi nasıl yaptı hala anlamış değilim.

  2. Avatar for ilkaysf ilkaysf dedi ki:

    İnanılmaz bir reklam çalışması yaptılar bence bunun da etkisi var. Sosyal medyanın her mecrasında barbie paylaşımları kaynamaya başladı. TV kanallarında barbie ile ilgili belgeseller ve programlar yayınlanmaya başladı. Barbie temalı şarkılar ve barbie ile alakası olmayan ürünlerin bile barbie temalı reklamlar yapması falan filan uzayıp gidiyor. Başrolde çok sevilen iki ismin olması da ayrı bir etken. Geçen gün TLC kanalında bile barbie temalı program vardı barbie temalı ev yapıyorlardı :slight_smile: Beni asıl şaşırtan ise popülariteyi çok seven bir toplum olmamıza rağmen gişede Oppenheimer’ın ülkemizde önde olması gerçi daha kesin rakamlar açıklanmamış ama haber sitelerinde öyle yazılıyor.

  3. Avatar for Nefrayto Nefrayto dedi ki:

    Evet ön yargı genelde çok kötü bir şey, fakat bu filmin sayısız sağda soldaki sayısız reklamından -fragmanlarından - sosyal medyada ki sırf akıma uymak amaçlı yapılan sayısız paylaşımlardan - teaserlarından vs. dolayı; daha izlemeden nefret ettim ve izlemeyi de hiç düşünmüyorum, bu filmle ilgili bir şey görsem adete midem acayip bulanıyor … Hem bu film için, bu iki oyuncu da yanlış seçim bana kalırsa. Ryan Gosling, Ken rolü için çok yaşlı durmasının yanında bir de tip olarak hiç mi hiç benzemiyor ? Margot Robbie 'de aynı şekilde, Barbie rolü için hem yaşça uygun durmuyor hem de tip olarak hiç benzetemedim (tamam anlıyorum holivud koca ağızlı kadın oyuncuları çok seviyor ve sürekli rol seçimlerinde onları tercih ediyor, fakat sırf bu özelliği yüzünden bu rol için bu kadın oyuncu çok yakışıksız bir seçim olmuş).

  4. Avatar for Elmakurdu23 Elmakurdu23 dedi ki:

    Pembe boya israfı! (20 karakter)

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Pamuk Şeker Kadar Yumuşak Dev Bir Gezegen Keşfedildi

Pamuk Şeker Kadar Yumuşak ve Kabarık, Bulut Benzeri Dev Bir Gezegen Keşfedildi

Fortnite Filmi - Louis Leterrier

“Fast X”in Yönetmeni Louis Leterrier “Fortnite” Filmi Çekmek İstiyor