in , ,

Kevin Spacey Cinsel Saldırı Suçlamalarının Tümünden Aklandı

Kevin Spacey İngiltere’de görülen dört haftalık mahkeme sürecinin sonunda kendisine yöneltilen cinsel saldırı suçlamalarından beraat etti.

Kevin Spacey Cinsel Saldırı Suçlamaları Aklandı
- Reklam -
- Reklam -

Kevin Spacey cinsel saldırı suçlamalarından aklandı. 64 yaşındaki Oscar ödüllü oyuncu Londra’da görülen dava sonrasında kendisini suçsuz bulan jüri üyelerine teşekkür etti.

2004 yılından 2013 yılına kadar aralarında üç erkeğin de yer aldığı toplamda dokuz cinsel taciz suçlamasıyla hakim karşısına çıkan Kevin Spacey, altı yıl boyunca devam eden mahkeme süreci sonunda suçsuz bulundu. Spacey ilk dava gününden bu yana suçlamaları reddetmiş, kendisine yönelik iddiaları delilik, tamamen saçmalık ve sırtından bıçaklanmak olarak nitelendirmişti. Dava sürecinde bulunan erkeklerin tamamen finansal olarak motive edildiğini ve bir diğerinin “para, para ve sonra yine para,” yüzünden mahkemede olduğunu söylemişti.

Davada görev alan Savcı Christine Agnew KC, Kevin Spacey’nin “cinsel zorba” olduğunu ve ününü ve gücünü kullanarak şikayetçileri istismar ettiğini iddia etti. Dava sürecinde savcılık, Spacey aleyhindeki bu suçlamaları tanıklıklar ve deliller temelinde sunmuştu.

- Reklam -

Kevin Spacey Cinsel Saldırı Suçlamaları

Aktör aralarında cinsel saldırı, cinsel taciz, taciz, rızasız cinsel eylem ve ilişkinin de bulunduğu 12 farklı suçlamayla karşı karşıyaydı. Dava süreci sırasında eklenen uygunsuz davranış suçlaması ile toplamda 13 suçlama görüldü. Bunlardan dört tanesi “teknik zorluklar” sebep gösterilerek düşürüldü ve aktör kalan 9 suçlamadan aklandı. Geriye kalan 2 uygunsuz davranış davaları ise sivil mahkemelerde görülmeye devam edecek.

Kevin Spacey: “Bütün Delilleri İncelikle İnceleyen Jüriye Teşekkürü Borç Bilirim”

12 saat süren dava sonrasında aklanan Spacey, mahkemeden çıktıktan sonra kendisini pankartlarla bekleyen hayranlarına şunları söyledi:

“Sanıyorum ki bugünden sonra sindirmem gereken birçok şeyin olduğunu tahmin edersiniz. Ancak jüriye tüm kanıtları ve gerçekleri özenle inceleyerek kararlarına ulaşmadan önce harcadıkları zaman için büyük bir minnettarlık duyuyorum. Vardıkları sonuçtan dolayı hepsine teşekkürü bir borç bilirim.

- Reklam -

“Aynı zamanda dava süresi boyunca çalışan herkese, güvenliklere ve her gün burada, yanımda olan hukuk ekibime de teşekkürler.”

Kevin Spacey Cinsel Saldırı Suçlamaları Beraat Kararı

Ünlü aktör dava süreci sonrası maddi zorluklarla karşılaşabileceğini de ifade etti. Spacey, kadrosunda yer aldığı ve dava süreci yüzünden zarara uğrayan House of Cards dizisine de 31 milyon dolarlık tazminat ödemek durumunda.

Siz Kevin Spacey’nin suçlamalardan aklanması hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir ve daha fazlası için bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: The Guardian

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Deepfake ile Zihinlere Sahte Anılar Yerleştirildi

Bilim İnsanları Deepfake Teknolojisiyle İnsan Zihnine Sahte Anılar Yerleştirmeyi Başardı

Mattel Sinematik Evreni

“Barbie” Sonrası ‘Mattel Sinematik Evreni’ Hazırlıkları Başladı: İşte UNO’dan American Girl’e Perde Yolcusu Markalar