in ,

Kevin Spacey, Zarara Uğrattığı House of Cards Yapımcılarına 31 Milyon Dolar Tazminat Ödeyecek

Kevin Spacey, cinsel taciz skandallarının ortaya çıkmasının ardından House of Cards’tan kovulmuştu. Amerikalı oyuncu, dizinin yapımcılarına tazminat ödeyecek.

Kevin Spacey tazminat cinsel taciz
- Reklam -
- Reklam -

Kevin Spacey, House of Cards yapımcılarına 31 milyon dolarlık tazminat ödeyecek. Ünlü oyuncunun itirazı geçerli kabul edilmedi.

Oscar ödüllü aktör Kevin Spacey, Netflix’in popüler politik dram dizisi House of Cards’ın sahne arkasında cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla yaklaşık 31 milyon dolar tazminat ödemeye mahkum edildi. Spacey’den gelen ödeme dizinin yapımcısı MRC’ye gidecek.

Oyuncuya yöneltilen cinsel taciz iddialarının ardından Kevin Spacey popüler diziden çıkarılmıştı. Setteki bazı çalışanlara yaptığı cinsel tacizlerin basına yansıması sonrası yapımcı şirket Media Rights Capital (MRC), oyuncuyla olan sözleşmesini iptal etmişti. Dizinin yapım aşamasındaki 6. sezonu da iptal edilmiş, Spacey’nin karakteri öldürülerek sezonun yayınlanma tarihi ileri alınmıştı.

- Reklam -

Yapımcı şirket, sezonun ve senaryonun iptal edilmesi, yeniden yazılması ve sezonu kısaltma gibi adımların masrafları için Kevin Spacey’ye gelir kaybıyla ilgili olarak tazminat davası açmıştı.

Kasım 2021’de bir hakem, 8 günlük canlı tanıklıktan ve 20 saatlik videoya kaydedilmiş ifadeleri inceledikten sonra, House of Cards yapımcısı MRC lehine karar vererek şirkete 29.5 milyon dolar tazminat ödenmesine karar verdi. Spacey MRC’ye ayrıca avukatlık ücretleri ve masrafları için 1.4 milyon dolarlık ekstra bir ücreti de ödetecek. Yani toplamda 31 milyon dolar gibi bir ödeme masrafı çıkmıştı.

Kevin Spacey, House of Cards Yapımcılarına Toplamda 31 Milyon Dolar Tazminat Ödeyecek

Kevin Spacey, House of Cards Yapımcılarına Toplamda 31 Milyon Dolar Tazminat Ödeyecek

Elbette bu süreç sonrası ödüllü oyuncu karara itiraz etti. Fakat umduğunu bulamadı.

- Reklam -

Los Angeles’ta Yargıç Mel Red Recana, Spacey’nin itirazını reddetti. Yargıç, Spacey’nin karara itiraz sırasında cinsel istismara itiraz etmesi için doğru düzgün delil bile sunamadığını dile getirdi.

Aktör son zamanlarda, suçsuz olduğunu iddia ettiği beş cinsel saldırı suçlamasıyla karşı karşıya olduğu Birleşik Krallık’taki Eski Bailey Ceza Mahkemesi’ne çıktı. Dava, aktöre karşı 2005 ve 2013 yılları arasında taciz gerçekleştiğini iddia eden üç erkek tarafından açıldı. Ekim ayında Spacey, aktör Anthony Rapp tarafından açılan ve New York’ta görülen hukuk davasına da katılacak. Rapp 2017 yılında, henüz 14 yaşındayken Spacey’nin kendisine cinsel tacizde bulunduğunu dile getirerek oyuncuyu alenen suçlayan ilk isimdi.

Kevin Spacey hakkında verilen karar hakkında sizler neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Kaynak: Collider

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

peter jackson the rings of the power amazon

Peter Jackson: “Amazon, The Rings of Power için Benimle Görüşüp Bana Geri Dönmedi”

Çekirgeler, Kanserli Hücreleri Koklayarak Tespit Edebiliyor

Çekirgelerin Kanserli Hücreleri ‘Koklayarak’ Tespit Edebildikleri Ortaya Çıktı