in ,

He-Man’in Live-Action Macerası Başlamadan Bitti: “Masters of the Universe” Filmi İptal Edildi

Masters of the Universe iptal edildi. He-Man’in live-action maceralarına odaklanan ve şimdiye kadar 30 milyon dolar harcanan filmi rafa kalktı.

Masters of the Universe Filmi İptal Edildi
- Reklam -
- Reklam -

Masters of the Universe filmi rafa kaldırıldı. Netflix’in şimdiye dek 30 milyon dolar harcadığı He-Man yapımı, giderler sebep gösterilerek iptal edildi.

He-Man’in ekran yolculuğu sıkıntılı bir sürece girdi. İlk defa She-Ra ve Atlantis gibi çizgi dizilerle 1980 yılında ekran macerasına başlayan yapım kısa sürede kendisine geniş bir izleyici kitlesi yaratmayı başarmıştı. Daha sonrasında yeni animasyon dizileri ve oyuncaklarla genişleyen evren büyümeye devam etti.

2007 yılından bu yana Warner Bros. ve Sony Pictures çatısı altında; Jon M. Chu ve McG gibi birçok yazar tarafından yeniden anlatılan He-Man’in isim hakları geçen senelerde Netflix tarafından satın alınmış ve live-action bir film ile ekranlardaki yerini alacağı duyurulmuştu.

- Reklam -

Variety’nin haberine göre Netflix, yüksek bütçe problemini sebep göstererek Masters of the Universe projesinin fişini çekti. Şimdiye kadar isim haklarının Sony’den satın alınmasına, çekim öncesi hazırlıklara, oyuncu seçimlerine ve yönetmenlik koltuğunda yer alacağı tahmin edilen Adam ve Aaron Nee’ye 30 milyon dolar, tüm masraflarla birlikte projeye yaklaşık 60 milyon dolarlık harcama yapıldığı iddia ediliyor.

Masters of the Universe Filmi İptal Edildi

Masters of the Universe Filminin İptal Sebebi Bütçe Kısıtlamaları Olabilir

Netflix’in iptal kararına sebep olarak geçen mali dönemde yaşadığı 50 milyar dolarlık hisse kaybı gösteriliyor. Yatırımcıların, dijital platformun üye kaybetmesi sonucunda hisselerini çektiği ve bunun sonucunda düşen değerlerle platformun dar boğaza girdiği söylenmişti.

Yapımcı şirketin girdiği zor dönemden dolayı He-Man filminin prodüksiyonu için 150 milyon dolardan fazla bütçe ayıramadığı belirtiliyor. Geçen şubat ayında çekimlerine başlanmış olması planlanan yapımın ilk belirtilen bütçesi ise 200 milyon dolar olduğu ifade ediliyor. Netflix’e yakın kaynaklar ise iptal kararının hisse düşüşleri ile ilgili olmadığını aktarıyor.

Öte yandan SAG-AFTRA oyuncularının Amerikan Yazarlar Birliği (WGA)’nin grevine katılmasıyla birlikte daha da derinleşen Hollywood krizinin iptalde rol oynadığı da tahmin ediliyor. Oyuncu grevin başlaması sonrasında birçok proje durduruldu ve çıkış tarihleri belirsiz bir süre boyunca ertelendi.

- Reklam -

He-Man'in Live-Action Macerası Başlamadan Bitti: "Masters of the Universe" Filmi İptal Edildi

Netflix, Masters of the Universe filminin iptaliyle ilgili henüz resmi bir açıklamada bulunmadı.

Netflix’in He-Man animasyonu Masters of the Universe: Revelation ise tüm hızıyla devam ediyor. İzleyicilerden karışık yorumlar alan dizinin 3. sezonunun 21 Kasım 2023 tarihinde platform kütüphanesinde yer alacağı tahmin ediliyor.

Siz Masters of the Universe filminin iptal edilmesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilir ve içeriklerimizden anında haberdar olmak için bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Variety

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Çok ilginç yani 30 M Usd harcadın, bunu çöpe atmak zarar olmuyor mu ? Bari biraz daha harca vizyondan kazan. Gitti çocukluk hayalim ya.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Evan Wells 'Naughty Dog'un Eş Başkanı' Emekli Oluyor

“The Last of Us” ile Tanınan Naughty Dog’un Eş Başkanı Evan Wells Emekli Oluyor

Afili Hafiye - Murat Menteş

Murat Menteş’in Fantastik Polisiye Türündeki Yeni Kitabı “Afili Hafiye” Okurla Buluşuyor