in ,

Murat Menteş’in Fantastik Polisiye Türündeki Yeni Kitabı “Afili Hafiye” Okurla Buluşuyor

Murat Menteş yeni kitabı “Afili Hafiye” ile okurların karşısına çıkıyor. Eser, Alfa Kitap etiketiyle raflardaki yerini alıyor.

Afili Hafiye - Murat Menteş
- Reklam -
- Reklam -

Murat Menteş’in yeni romanı Afili Hafiye raflardaki yerini alıyor. Alfa Kitap tarafından yayımlanan roman Kayıp Şahıslar Bürosu’ndan Komiser Alp Laçin O’nun macerasını takip ediyor.

2005 tarihli ilk romanı Dublörün Dilemması ile adından söz ettirmeye başlayan Murat Menteş, edebiyat yolculuğuna 2008’de Korkma Ben Varım ile devam etti. Menteş bu kitabıyla Türkiye Yazarlar Birliği tarafından Yılın Romanı Ödülü’ne layık görüldü. 2013’te Ruhi Mücerret, 2018’de Antika Tinanik, 2021’de Fink romanları yayımlandı. 2019’da çizer Hakan Karataş’la Derde Deva Randevu adlı kitap dizisini hazırlamaya başladı. Menteş son olarak geçen yıl başkarakter tasarımı Türkan Şoray’dan ilham alan Tabancalı Kız çizgi romanıyla okurların karşısına çıktı.

Yazarın Afili Hafiye adını taşıyan yeni macerası, Kayıp Şahıslar Bürosu’ndan Komiser Alp Laçin O’nun macerasını polisiye ve aşk dolu macerasını konu alıyor.

- Reklam -

Afili Hafiye – Murat Menteş | Arka Kapak Tanıtımı

Afili Hafiye - Murat Menteş

Kusursuz cinayet işle sonsuz aşkı bul!

Alp Laçin O, Kayıp Şahıslar Bürosu’nda komiser.

Gizli görevdeyken, cazibeli bir kadına rastlar. Küçük bir maymun, kadının fotoğrafını çeker. Eski ‘hacker’ Merih Kızıl’a göre, kadın dünyadaki 1 milyar 800 milyon kameranın hiçbirine yakalanmamıştır:

“Komiserim, bu kadın dünyada var değil!” Namevcut Hatun’dan Alp’e aşk mektupları, hediyeler gelir. Derbeder dedektif, acayip belalardan kurtulup, meçhul sevgiliyi bulabilecek midir?..

- Reklam -

Afili Hafiye, Yalın Alpay’ın “Menteş Sistemi”  dediği orijinal anlatı düzeniyle kurgulanmış bir roman. Akıcı, sürprizli, komik ve derin.

Evden kaçan şair Okan Yunus Okyanus,  roman makinesi mucidi Yahya Hayhay, duvarlardan geçen dilber Yegane Yadigar, zihin okuyan aynasız Kâmi Koma, bedduacı Asuman, sıkı polis Perçin Çeper gibi  ilginç karakterlerle dolu, görkemli bir macera.

Toplamda 312 sayfadan oluşan eserin sayfa tasarımı Mürüvet Durna’ya ait. Temmuz 2023 tarihinden itibaren raflardaki yerini almaya başlayan romanın grafikleri de kitabın yazarı Murat Menteş imzasını taşıyor.

Murat Menteş’in yeni kitabı Afili Hafiye hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


Yeni çıkan kitaplardan haberdar olmak için bizi Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Masters of the Universe Filmi İptal Edildi

He-Man’in Live-Action Macerası Başlamadan Bitti: “Masters of the Universe” Filmi İptal Edildi

Türk Dil Kurumu Kelime Yazımı Değiştirdi

Türk Dil Kurumu Bazı Kelimelerin Yazımını Değiştirdi: İşte Yeni ‘Doğru’ Kullanımlar