in ,

“The Last of Us” ile Tanınan Naughty Dog’un Eş Başkanı Evan Wells Emekli Oluyor

Evan Wells emeklilik kararı aldı. “The Last of Us” ile bilinen oyun stüdyosunun eş başkanı, 2023 sonunda görevinden ayrılıyor.

Evan Wells 'Naughty Dog'un Eş Başkanı' Emekli Oluyor
- Reklam -
- Reklam -

Naughty Dog ile geçirdiği 25 yılın ardından Evan Wells stüdyo ile yollarını ayırıyor. Vedasının “yoğun ve karmaşık” duygular içeren bir karar olduğunu dile getiren Wells, Naughty Dog stüdyosunun resmi internet sayfasında yayınladığı bir mektup ile emekliliğini duyurdu.

Wells, Sega Corporation ile girdiği oyun sektöründe 30 yılı aşkın süredir profesyonel olarak görev alıyor. Bu 30 yılın 25 yılını ise birlikte pek çok başarı kazandığı Naughty Dog’da geçirdi. Stüdyoda 14 kişinin çalıştığı Crash 3 yıllarından bugünkü 400 kişilik büyük kadroya evrilmesine şahit olduğunu mektubunda da dile getiriyor.

Evan Wells, 25 yıllık Naughty Dog serüveninde Crash Bandicoot’tan The Last of Us’a kadar her projede yer aldı. Kendisi de hayatının her önemli olayını başka bir Naughty Dog projesi ile bağdaştırabildiğini dile getiriyor. Crash Team Racing sırasında eşiyle tanışmış, Jak 2’nun nakliyesi tamamlanınca balayına çıkmış. Bir çocuğu Uncharted: Drake’s Fortune duyurulduktan sonra, diğer çocuğu da The Last of Us geliştirilirken dünyaya gelmiş.

- Reklam -

“Mevkiden çekilmek için mükemmel bir zaman yoktur, ama stüdyoyu emin ellere bıraktığıma emin olduğum için içim rahat. Neil (Naughty Dog’un başkan yardımcısı) ve geri kalan yetenekli ve dinamik stüdyo yönetim takımı, Naughty Dog’un sektöre liderlik etmeye devam etmesini sağlamak için mükemmel. Bu liderliğe sadece yaptığımız oyunlar değil, oyunları yaptığımız ortam da dahil. Naughty Dog’un sektörü ve ortamımızı ileriye taşımaya devam edeceğinden eminim.”

"The Last of Us" ile Tanınan Naughty Dog'un Eş Başkanı Evan Wells Emekli Oluyor

Evan Wells’in Emekliliği ile Naughty Dog’da Yeni Dönem

Evan Wells’in sene sonu emekliliği ardından yere gelecek isim de belirlenmiş. Uzun yıllardır Naughty Dog’da çalışan ve günümüzde yönetim takımında başkan yardımcılığı yapan Neil Druckmann, Wells’in vedası ardından stüdyonun başına geçecek.

Evan Wells’in açıklamalarına karşılık Neil Druckmann da bir gönderi yayınladı:

- Reklam -

“Patronumun, akıl hocamın ve arkadaşımın ayrıldığını görmek üzücü… Ama çoktan hak ettiği bir emekliliğin tadını çıkaracağından dolayı onun için mutluyum! Evan, senin eşsiz mirasın daima Naughty Dog’un bir parçası olacak.”

Neil Druckmann ve Evan Wells

Naughty Dog bu köklü değişime rağmen çalışmalara tam gaz devam ediyor. Güncel olarak seriden bağımsız bir multiplayer The Last of Us oyunu üzerinde çalıştığı daha önce duyurulmuştu. Naughty Dog bu projenin haricinde nelerin üzerinde çalıştığı hakkında pek bir açıklama yapmasa da The Last of Us 3 söylentileri de bu ay başında yeniden dolaşmaya başladı.

Siz Evan Wells’in Naughty Dog stüdyosundan ayrılışı hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, oyun dünyasından yeni gelişmeler için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Eurogamer, Naughty Dog

Beyza Can

İngilizce Öğretmenliği okudum. Okur, yazar ve oyun oynarım. Gerçek hayattan uzaklaşmak için daima fırsat kollarım. Bunun için sık sık fantastik, bilimkurgu ve korku içeren şeylere sığınırım. 8 yaşımda dolabımdan bir geçit bulamadım, 50 yaşımda kapımda Gandalf’ın belirmesini bekliyorum. O zamana kadar da kendimi edebiyata ve oyunlara vermeyi planlıyorum. Kitaplara ve oyunlara ilgim beni dil öğrenmeye itti. Daha fazlasına ulaşabilmek ve başkalarına ulaştırabilmek için yeni diller öğreniyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Elmakurdu23 Elmakurdu23 dedi ki:

    Bence ps markası yavaş yavaş bittiyor.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

A Haunting in Venice - Yeni Fragman

Agatha Christie Uyarlaması “A Haunting in Venice” Filminden Yeni Fragman

Masters of the Universe Filmi İptal Edildi

He-Man’in Live-Action Macerası Başlamadan Bitti: “Masters of the Universe” Filmi İptal Edildi