in ,

Margot Robbie’li “Barbie” Filminden İlk Yorumlar Geldi: “Güçlü Görsellik, Tartışmalı Senaryo”

Barbie yorumları gelmeye başladı. Greta Gerwig imzalı yapım görselliğiyle öne çıkarken senaryo konusunda sert eleştirilere maruz kalıyor.

Barbie Yorumları
- Reklam -
- Reklam -

Barbie yorumları basında ve sosyal medyada kendisine yer bulmaya başladı. Başrolünde Margot Robbie‘nin yer aldığı film ilk izleyicileriyle buluştu. Set tasarımı ve görsellik övgüyle karşılanırken senaryo için genel anlamda zayıf değerlendirmesi yapılıyor.

Greta Gerwig‘in hayatın anlamını bulmaya çalışan bir oyuncak bebeği anlattığı Barbie filmi, Oppenheimer ile birlikte bu yazın en çok beklenen yapımları arasında yer alıyor. Oyuncu kadrosunda Margot Robbie ve Ryan Gosling ile birlikte Michael Cera, Simu Liu, Dua Lipa ve John Cena gibi yer alıyor.

Film, Rüya Evi’ndeki hayata ayak uyduramadığı için yuvasından ayrılan Barbie’nin plastik cennetin dışındaki zorlu hayatla tanışmasını konu alıyor. Yapım güçlü oyuncu kadrosu ve görsel tasarımıyla dikkat çekse de birçok eleştirmen filmin senaryo aşamasında bekleneni veremediğini savunuyor.

- Reklam -

Barbie Film Eleştirisi

Lady Bird ve Little Women ile tanınan Greta Gerwig yapımı, tüm eleştirilere rağmen yazın en çok konuşulan işlerinden birisi olacak gibi görünüyor.

İşte Öne Çıkan Barbie Yorumları

“Beklenen Kadar Güçlü Değil”

Collider yazarlarından Perri Nemiroff gösterim sonrasında filmle ilgili duygularını takipçileri ile paylaştı. Nemiroff filmin cesur ve güzel olsa da senaryoda daha fazla zaman ayrılması gereken noktalar olduğunu ifade ediyor.

“Barbie filmini izledim! Setler inanılmaz. Özellikle kostüm ve prodüksiyon tasarımı Barbielerin gerçek olduğuna, onların rüya evlerinde gerçekten yaşadıklarına ve o dünyanın var olduğuna sizi ikna ediyor.

“Senaryo tarafı ise biraz karışık. Film, özellikle Margot Robbie’nin Barbie karakterini ve yolculuğunu çok iyi anlatıyor. Ancak diğer karakterlerin önemli gelişim süreçleri yaşadığını göstermek ve tam anlamıyla keşfedilmek için daha fazla ekran süresine ihtiyaç duyduğunu düşünüyorum.

“Fakat Barbie beklediğim kadar ya da ele aldığı konular göz önünde bulundurulduğunda olması gerektiği kadar güçlü değil. Yine de iyi yapılmış cesur bir film ve çok güçlü bir vizyona sahip. Sık sık kendime, ‘Bu film nasıl yapılmış?’ diye sordum ve bu genellikle bir filmin üzerimde etkili olduğunu gösterir.”

Barbie Yorum

“Komik, Eğlenceli ve Çok Zeki”

Joseph Deckelmeier filmi büyük bir başarı olarak nitelendiriyor. Ryan Gosling ve Simu Liu‘nun filmdeki güçlü performanslarının altını çizerken Margot Robbie‘nin oyunculuğuna da dikkat çekiyor.

“Barbie beni -iyi anlamda- hazırlıksız yakaladı. Komik, çarpıcı ve çok akıllı bir film. Greta Gerwig sınırları zorluyor ve bunu çok başarılı yapıyor. Margot Robbie’nin performansı harika ve Ryan Gosling ve Simu Liu tam anlamıyla eğlence dolu! Tüm kadro muhteşem!”

Barbie 2023

“Margot Robbie ve Ryan Gosling Bu Roller için Doğmuşlar”

Variety yazarlarından Katcy Stephan da oyuncu kadrosundan övgüyle bahsediyor. Margot Robbie ve Ryan Gosling’in rollerini tam anlamıyla canlandırdıklarını ifade ediyor.

- Reklam -

“Barbie tam anlamıyla mükemmel. Greta Gerwig, kadın olmanın ne anlama geldiği konusunda incelikli bir yorum sunuyor. Bu eğlenceli, harika ve kahkahalarla dolu bir macera. Tüm kadro parlıyor, özellikle Margot Robbie ve Ryan Gosling oynamak için doğdukları rollerde kusursuz bir performans sergiliyor.”

Barbie Yorum - İnceleme

“Feminist Dokunuşlu Eğlenceydi”

Sinema eleştirmeni Carla Renata set tasarımlarından övgüyle bahsediyor ve takipçileri ile şunları paylaşıyor:

“Barbie’yi izledim ve Greta Gerwig beni muhteşem duygulara boğdu. Aynı şekilde prodüksiyon tasarımı, kostümler, saç ve makyaj da öyle! Simu Liu’nun önderliğindeki dans sahneleri muhteşemdi! Film feminist dokunuşuyla iddialı bir eğlence sunuyor.”

Yeni Barbie Fragman - Rüya Evi

“Senaryonun Zaman Zaman Şişirildiğini Hissettim”

Rotten Tomatoes eleştirmenlerinden Sharronda Williams filmin eğlenceli ancak senaryonun bazı sahnelerde zorlandığını söylüyor:

“Yapım bazen esprili, içten ve eğlenceliydi. Ryan Gosling, güldüren çoğu sahneyi ele geçirirken Margot Robbie’nin içten performansı duygusal bir etki yaratıyor. Filmin çoğunu keyifle izledim, ancak senaryonun zaman zaman şişirildiğini hissettim.

“Kamp tarzı bir Barbie filmi için izleyicinin gözüne sokulan ve zaman zaman fazla açık toplumsal eleştiriler yüzünden karakter gelişimini ve yan hikâyeleri ele alamıyor. Prodüksiyon ve kostüm tasarımı etkileyici olsa da genel olarak filmin biraz daha tatmin edici olmasını beklerdim.”

Margot Robbie Barbie Fragman Film

Çıkışından önce filmde kullanılan bir harita sebebiyle siyasi tartışmaların arasında kalan Barbie filmi 21 Temmuz’da, Christopher Nolan’ın Oppenheimer filmi ile aynı günde vizyona girecek.

Siz Barbie filmi için nasıl bir beklentiye sahipsiniz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum‘da paylaşabilir ve daha fazla sinema haberi için bizi Google News‘ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for madani madani dedi ki:

    Aslında Greta’nın kalemine güveniyorum ama nedense beklentilerin altında kalacağını düşünüyorum.

  2. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Nedense bana gereksiz abartılmış bir film gibi geldi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Evrenin Yaşı İki Kat Daha Fazla Olabilir

Evren Tahmin Edilenden İki Kat Daha Yaşlı Olabilir: Yorgun Işık Hipotezi Yeniden Gündemde

Çarpışma - Nikephoros Phokas - Bizans Tarihi

Bizans İmparatorluğu’nun Askerî Tecrübelerini ve Tarihini Anlatan “Çarpışma” Türkçede