in ,

Warner Bros.’tan “Barbie” Filmindeki Tartışmalı Harita Hakkında Açıklama Geldi

Warner Bros., “Barbie” filminde yer alan ve Vietnam’da yasaklanmasına neden olan tartışmalı harita hakkında açıklamada bulundu.

Warner Bros. Barbie Haritası Tartışmalarına Açıklık Getirdi
- Reklam -
- Reklam -

Warner Bros., tartışmalı Barbie haritasıyla ilgili açıklama yaptı. Şirket, filmde yer alan haritanın Vietnam’ın egemenliği hakkında herhangi bir siyasi yapma amacı taşımadığı konusunda ısrar ediyor.

Warner Bros. yetkilileri, Greta Gerwig’in yönettiği Barbie filminin Vietnam’da yasaklanmasına neden olan tartışmalı çizimi açıkladı. Film Grubu sözcüsü Variety’ye şunları söyledi:

“Barbie Ülkesi’ndeki harita çocuksu bir pastel boya çizimi. Karalamalar Barbie’nin hayal dünyasından ‘Gerçek Dünya’ya olan yolculuğunu tasvir ediyor.”

- Reklam -

Temsilci, haritanın herhangi bir siyasi açıklama yapmayı amaçlamadığını açıkladı.

Vietnam yetkilileri, çizimlerden memnun değiller ve bunların Güney Çin Denizi’ndeki Çin’in toprak iddialarını destekleyen “dokuz çizgi”yi temsil ettiğini iddia ediyorlar. Vietnam, egemenliğine zarar verdiğini düşündüğü Çin’in iddialarına karşı çıkıyor.  Bu nedenle film uyarlamasının ülke sınırları içinde yayınlanmasını yasakladı. Ancak gerçek küresel harita çizgileri, sadece sekiz çizgi içeren  filmdeki haritada tasvir edilenlerle şekil olarak benzemiyor.

Warner Bros. Barbie Haritası Tartışmalarına Açıklık Getirdi

Warner Bros. Yetkilileri Barbie Haritasındaki Tartışmaların Asılsız Bir İddiaya Dayandığını Söylüyor

Yapımın resmi özetine göre Barbie, Barbie Ülkesi’nden ayrılıyor ve haritanın Margot Robbie’nin karakterinin ’Gerçek Dünya’ya nasıl gittiğinde önemli bir rol oynayacağı belirtiliyor. Kate Mckinnon’ın Barbie’si, Robbie’nin karakterine yolculuğunu yönlendirecek haritayı veriyor. ‘Yolculuk çizgileri’, genellikle çocukların çizimlerinde ve çocuk animasyonlarda karakterlerin nereden geldiğini veya nereye gittiğini göstermek için kullanılan seri çizgiler olarak anılıyor. Ancak bu çizgilerin, Vietnamlı yetkililerin temsil ettiklerinde ısrar ettikleri ’dokuz çizgi hattı’ ile karıştırıldığına inanılıyor.

Bir köşe yazarı olan Vinay Menon, “Eğer üçüncü fragmanın bir dakika işaretiyle göz kırpsanız kaçıracağınız bu haritanın Uluslararası Adalet Divanı’nda kabul edilebilir olacağından emin değilim. Bu, karikatürize edilecek kadar gerçek dışı,” yorumunda bulundu.

- Reklam -

Robbie ve Mckinnon’ın yanı sıra filmde Issa Rae ve Emma Mackey de başrolde yer alacak. Ryan Gosling, Simu Liu ve Ncuti Gatwa da dahil olmak üzere çeşitlilik içeren bir oyuncu kadrosuyla Ken’i canlandıracaklar. America Ferrera, Hari Neff, Michael Cera ve Will Ferrell de filmde yer alacak.

Warner Bros.'tan "Barbie" Filmindeki Tartışmalı Harita Hakkında Açıklama Geldi

Film, Oppenheimer ile aynı günde, 21 Temmuz 2023’te sinemalarda gösterime girecek.

Vietnam’ın iddia ettiği gibi filmde siyasi bir gönderme olabilir mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, sinema dünyasından yeni haberler için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: CBR

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for kuklacini kuklacini dedi ki:

    Bende çok tesadüf olduğunu düşünmüyorum. Holywood un yıllardır yaptığı şeyler.Tesadüf olan şeyler yokmudur vardır ama huylu huyundan vaz geçmez.

  2. Avatar for Kullervo Kullervo dedi ki:

    100 milyon insana karşı 1.4 milyar insan, yapmaktan çekinecekleri bir şey değil, Çin’den deli para kazanıyorlar artık sinema sektörleri.

  3. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Hep ya bi tesadüf ya da korkunç bir hata oluyor. O harita çizildiğinde hiç mi bakmadınız ?

  4. Avatar for Nefrayto Nefrayto dedi ki:

    Bu konudan bağımsız olarak, her iki başrol oyuncusunun da bu filmle uyumlu olduğunu düşünmüyorum. Ryan Gosling, bildiğimiz ve alıştığımız ‘Ken’ tipinden çok farklı gözüküyor ve yıllar önce izlediğimiz çizgi dizi serisinin ve animasyon film serisinin ruhuna yakışmamış gibi geldi bana. Margot Robbie 'de aynen bu şekilde gözüktü gözüme ve gönlüme, bu rol için başka bir sarışın kadın oyuncu bulunabilirdi :sweat_smile: Fragmanları izlediğimde film, alıştığım çizgi dizi ve animasyon film serisinden farklı ve kötü olacakmış gibi bir his doğdu içime, nedense :frowning:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Ghostbusters: Afterlife 2 Çekimleri Bitti

Yeni “Ghostbusters” Filminde Çekimler Sona Erdi: “Afterlife 2” Geliyor

Oppenheimer Filiminde CGI Kullanılmadı

Chistopher Nolan “Oppenheimer”da Bilgisayar Destekli Efekt Olmadığını Söyledi: “Her Şey Tümüyle Gerçek”