in , ,

Carrie-Anne Moss’lı Yeni Star Wars Dizisi “The Acolyte”tan İlk Fragman

The Acolyte fragmanı yayınlandı. Jedi’ların çöküşüne odaklanan yeni Star Wars dizisinin başrolünde Carrie-Anne Moss yer alıyor.

The Acolyte Fragmanı: Star Wars Dizisi Yolda
- Reklam -
- Reklam -

The Acolyte fragmanı yayınlandı. Star Wars evreninin kronolojisinde yepyeni bir sayfayı açmaya hazırlanan dizinin ilk görüntüleri, Jedi Düzeni’nin çöküşünün aslında çok daha eskilere, Yüksek Cumhuriyet dönemine kadar uzanan köklerini gözler önüne seriyor.

The Acolyte, Yıldız Savaşları tarihinin en gizemli ve ilgi çekici projelerinden biri olarak uzun zamandır merakla bekleniyordu. İlk duyurusu Aralık 2020’deki Disney Investor Day etkinliğinde yapılan dizi aslında başta film olarak duyurulmuştu. Ardından yavaş yavaş oyuncu kadrosu şekillenmeye başladı ve son olarak Matrix serisinde Trinity karakterine hayat veren Carrie-Anne Moss’ın da dizide yer alacağı doğrulandı.

Dizinin ilk fragmanında, seride yer alacak heyecan verici unsurların yanı sıra etkileyici aksiyon sekansları ve kostümlere yer veriliyor. Lee Jung-jae’nin Sol adlı bir Jedi ustasını ve Amandla Stenberg’ün de eski Padawan’ını ve tehlikeli bir savaşçıyı canlandırdığı yeni dizisi, Jedi Düzeni için barış ve refahın hüküm sürdüğü Yüksek Cumhuriyet döneminde geçiyor. Ancak fragman, bu altın çağa The Acolyte’ın hikâyesiyle birlikte son verileceğini ve hayranların öncül üçlemesinde tanık olduğu Jedi Düzeni’nin çöküşüne giden yolun bu dönemde başladığını imâ ediyor.

- Reklam -

The Acolyte Fragmanı: Star Wars Dizisi Yolda

Yayınlanan ilk fragmanda Jung-jae’nin canlandırdığı Sol ve diğer Jedi’ların, Stenberg’ün Jedi’lara saldırarak onları öldüren karakterini araştırdıkları görülüyor. Fragmanda ayrıca Usta Kelnacca ve Vernestra Rwoh gibi tanıdık Jedi karakterlerinin yanı sıra Sol, Yord ve Usta Indara gibi yeni karakterlere de yer veriliyor. Jodie Turner-Smith’in canlandırdığı karakter Mother Aniseya ise, “Bu iyilik ya da kötülük meselesi değil. Bu güç meselesi,” sözleriyle dizinin önemli bir temasına işaret ediyor.

The Acolyte Fragmanı Türkçe Altyazılı (Yeni Star Wars Dizisi) | İZLE

YouTube video

(Fragmanı YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

Fragmanın en çarpıcı anlarından biri ise sonlara doğru ortaya çıkıyor. Bir ormanın içinde kırmızı bir ışın kılıcı havada uçuşurken, birçok Jedi kendi ışın kılıçlarını harekete geçiriyor. Ardından Jedi’lar, devasa bir Güç kullanımıyla geri püskürtülüyor. Bu sahne, The Acolyte’daki karanlık taraf kullanıcılarının son derece güçlü olduklarına işaret ediyor. Bu durum, neredeyse yirmi yıl önce öncül üçlemesinde görülenlere benzer şekilde, Jedi ve Sith arasındaki büyük bir savaşa sahne olacağını gösteriyor.

- Reklam -

The Acolyte Fragmanı: Yeni Star Wars Dizisi Yolda

Yeni Star Wars dizisi ilk iki bölümüyle 5 Haziran 2024 tarihinde Disney Plus kütüphanesindeki yerini alacak. Kalan 6 bölüm ise haftalık olarak yayınlanacak.

The Acolyte’ın ilk fragmanını nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Bütün Matrix hayallerimizi yıkan, onlarla dalga geçen Matrix 4’ te oynayacağına böyle filmlerde oynasaydın olmaz mıydı Tri? :slight_smile:

  2. Avatar for Epichan Epichan dedi ki:

    Dönem bakımından hiç umudum olmayan bir dizi. Ama yine de Star Wars diye izleyeceğiz. Bu aptallar canonda çok güzel bir dönemi silip, yerine bu dönemi koydular. Bu dönem ile ilgili çizgiromanları okumadım ama sanmıyorum umut vaat etsin.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Mad Max: Furiosa Fragmanı Yayınlandı

“Mad Max: Furiosa” Filminden Yeni Fragman: Post Apokaliptik Macera Geri Dönüyor

Pulitzer'da Finalde Yapay Zekâ Destekli Haberler Var

Gazetecilikte Yeni Dönem: 2024 Pulitzer Ödülleri Finalistlerinin Beşi Yapay Zekâ Desteğiyle Hazırlandı