in ,

Chistopher Nolan “Oppenheimer”da Bilgisayar Destekli Efekt Olmadığını Söyledi: “Her Şey Tümüyle Gerçek”

Chistopher Nolan, atom bombasının icadını konu alan “Oppenheimer” filminde hiçbir bilgisayar destekli efekt (CGI) olmadığını söyledi.

Oppenheimer Filiminde CGI Kullanılmadı
- Reklam -
- Reklam -

Christopher Nolan, Oppenheimer filminin hiçbir sahnesinde bilgisayar destekli efekt (CGI) kullanmadığını dile getirdi.

Nolan, her zaman büyük bütçelerle gösteriş yapmak veya görsel şölenler yaratmak yerine pratik kamera tekniklerini tercih eder. Ancak Oppenheimer ile Nolan büyük bir zorluğun üstesinden geldi: bir atom bombasının testini yeniden yaratmak. Collider’in  Genel Yayın Yönetmeni Steve Weintraub’a konuşan Nolan, son filminin sadece pratiklik üzerine odaklanmadığını, aynı zamanda “sıfır” CGI sahnesi içerdiğini söyledi.

Oppenheimer’ın hedeflediği şeyi düşünürsek, bunu başarmak oldukça zor görünebilir. Film, Kai Bird ve Martin J. Sherwin tarafından yazılmış Pulitzer ödüllü American Prometheus kitabını temel alarak Amerikalı fizikçi J. Robert Oppenheimer’ın hikâyesini anlatıyor. Filmde Oppenheimer’ı Cillian Murphy canlandırıyor.

- Reklam -

CGI Bulunmayan Oppenheimer Filmi Ne Anlatıyor?

Oppenheimer poster

Oppenheimer genellikle atom bombasının babası olarak biliniyor. Bu doğal olarak, bilim insanlarının el emeğinin etkilerini görmek için çölde gerçekleştirdikleri testleri yeniden yaratırken atom bombasının yıkıcılığını sergileyen sahnelerin olacağı anlamına geliyor.

Söz konusu isim Nolan olduğu için en azından bazı çalışmaların pratik olacağı biliniyordu. Ünlü yönetmen daha önce ekibinin 1945’te New Mexico çölünde nükleer bombanın ilk kez patlatıldığı Trinity testini tamamen CGI olmadan nasıl yeniden yarattığını ayrıntılı olarak anlatmıştı. Gerçek hayattaki patlama sırasında izleyenler tarafından anlatılan patlamanın şiddetini yakalamak için gereken lojistik planlama düşünüldüğünde bu bile tek başına muazzam bir başarı gibi görünüyordu. Siyah-beyaz sahneleri IMAX’te çekmek için yepyeni bir teknoloji yaratmak da dahil olmak üzere, bu ekibin filmi hayata geçirmek için kat ettiği mesafeler düşünüldüğünde bu hiç de şaşırtıcı değil.

Chistopher Nolan "Oppenheimer"da Bilgisayar Destekli Efekt Olmadığını Söyledi: "Her Şey Tümüyle Gerçek"

Ancak tam da burada bir detayı gözden kaçırmamak gerekiyor. Nolan her ne kadar CGI kullanmadığını dile getirse de, filmde VFX kullanılıyor. Açılımı “Visual Effects” (Görsel Efektler) olan VFX, mevcut görüntülerin değiştirilmesini ve yangın, patlama gibi sahnelerin yeşil perdelerin önünde çekilen görüntülerin üzerine başka sahneler veya modellerin montajlanarak bir arada gösterilmesi anlamına geliyor.

- Reklam -

Oppenheimer, Beyaz Perde de Bomba Etkisi Yaratmak İstiyor

Filmin oyuncu kadrosu da yıldız isimlerden oluşuyor: Matt Damon, Emily Blunt, Robert Downey Jr., Florence Pugh Jack Quaid, Benny Safdie, Rami Malek, Dane DeHaan, Josh Hartnett, Matthew Modine, Kenneth Branagh, David Krumholtz, Michael Angarano ve Alden Ehrenreich. Ancak filmi daha da ilginç kılan bir şey daha var – aynı gün vizyona girecek olan Barbie ile olan rekabeti ve her ikisini de çift film olarak görme yönündeki viral trend “Barbenheimer“.

Chistopher Nolan "Oppenheimer"da Bilgisayar Destekli Efekt Olmadığını Söyledi: "Her Şey Tümüyle Gerçek"

İki film de farklı tonlara sahip olmalarına rağmen, birbirlerinin popülerliğinden faydalandıkları için sonunda hangi filmin gişede daha başarılı olacağını görmek ilginç olacak.

18+ sınırıyla gelecek olan Oppenheimer, 21 Temmuz 2023’te sinema salonlarındaki yerini alacak.

Christopher Nolan’ın sıfır görsel efekt açıklaması konusunda sizler ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da, sinemayla ilgili yeni haberler için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Oltu_Matematik Oltu_Matematik dedi ki:

    Her şey tümüyle gerçek… Nolan’ın kelime oyunlarına ihtiyacı olmamalı ya… Tabi Tenet benzeri başarısızlık insanı korkutuyor olmalı!

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Warner Bros. Barbie Haritası Tartışmalarına Açıklık Getirdi

Warner Bros.’tan “Barbie” Filmindeki Tartışmalı Harita Hakkında Açıklama Geldi

Sait Faik Abasıyanık’ın Alemdağ’da Var Bir Yılan’ı - Mukadder Gemici

Sait Faik Abasıyanık’ın “Alemdağ’da Var Bir Yılan” Eseri Üzerine Kapsamlı Bir Değerlendirme Yayımlandı