in ,

“Oppenheimer”, Christopher Nolan’ın 20 Yıl Sonra 18+ Yaş Sınırıyla Vizyona Giren İlk Filmi Olacak

Oppenheimer filmi 18+ olarak sınıflandırıldı. Christopher Nolan’ın R-Rated derecelendirmesi alan son filmi 2002 tarihli “Insomnia” olmuştu.

Oppenheimer 18 Yaş Sınırı
- Reklam -
- Reklam -

Oppenheimer filmi 18+ yaş sınırı ile vizyona girecek. Christopher Nolan’ın atom bombasının mucidini konu alan yeni yapımı hakkında son detaylar ortaya çıkıyor.

Christopher Nolan’ın yeni sinema filmi için geri sayım sürerken yapıma dair son detaylar da belli olmaya devam ediyor. Oyuncu kadrosunda Cillian Murphy, Emily Blunt ve Matt Damon gibi yıldızların yer aldığı yapım, atom bombasının icat edilme sürecini konu alıyor.

Paylaşılan son bilgilere göre Oppenheimer filmi, “cinsellik, çıplaklık ve kullanılan dil” sebebiyle 18+ (R-Rated) olarak derecelendirildi.

- Reklam -

Yaklaşan yeni Nolan filmi, yönetmenin 2002 yılında vizyona giren Al Pacino ve Robin Williams’lı Insomnia’dan bu yana 18+ ile sınırlandırılan ilk yapımı olacak. 100 milyon dolarlık bütçesiyle şimdiden ses getiren Oppenheimer’ın geniş bir izleyici kitlesine ulaşmasının şart olduğu bilinirken yapımın bu şekilde derecelendirilmesi soru işaretleriyle karşılandı.

Rekabetçi yaz sineması takviminde çıkış yapmayı tercih eden yapım; Nolan’ın Universal’a geçtikten sonra başarısını bir kez daha perçinlemek için önemli bir fırsat olacak. Yönetmenin son filmi Tenet, pandemi döneminde çıkış yapmış ve 365 milyon dolarlık bir gişe hasılatı elde etmişti.

Oppenheimer 18 Yaş Sınırı R-Rated

Yurt dışında IMAX biletleri satışa çıkan filmin tamamının IMAX kameralarıyla çekildiği biliniyor. İzleyicilere epik ve etkileyici bir deneyim yaşatmayı hedefleyen Nolan, yeni yapımında önceki filmlerinden farklı ve daha kişisel bir rotaya ilerlemeyi tercih ediyor.

Oppenheimer Filmi ile Nolan İzleyiciyi Bir Kez Daha II. Dünya Savaşı Yıllarına Götürecek

Nolan daha önce 2017’de Dunkirk ile II. Dünya Savaşı dönemini ele almıştı. Ancak Oppenheimer’ın aksine film direkt olarak savaşın ortasında geçmesine rağmen PG-13 olarak derecelendirilmişti.

Oppenheimer ise nükleer yıkımın dehşetine odaklanmasına rağmen daha çok ünlü fizikçi J. Robert Oppenheimer’ın çelişkili yaşamına ışık tutacak.

- Reklam -

Film, tarihin karanlık bir dönemindeki en tartışmalı figürlerden birine odaklanmasıyla daha ağır temalara ev sahipliği yapacak. Bununla birlikte yapımın bazı sahneleri renkli, bazı sahneleri ise siyah beyaz olacak. Nolan bu yolu “bakış açısı farklarını yansıtmak için” tercih ettiğini açıklamıştı.

Oppenheimer - Christopher Nolan 18 Yaş Sınırı

Filmin oyuncu kadrosunda Cillian Murphy ile birlikte Robert Downey Jr.Emily Blunt, Matt Damon, Florence Pugh, Jack Quaid, Rami Malek, Gary Oldman, Kenneth Branagh ve David Dastmalchian gibi isimler bulunuyor.

Oppenheimer filmi 21 Temmuz 2023 tarihinde, Margot Robbie’li Barbie ile aynı gün vizyona girecek.

Sizin yeni Christopher Nolan filminden beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazla sinema haberi için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Video Oyunları Kadın Erkek Diyalog Eşitsizliği

Araştırma: Video Oyunlarında Erkek Karakterler, Kadınlardan 2 Kat Daha Fazla Konuşuyor

Depremde Yıkılan Dükkân Ayçiçekleri

Kahramanmaraş’ta Depremde Yıkılan Kuruyemiş Dükkânının Enkazında Ayçiçekleri Boy Verdi