in ,

Kahramanmaraş’ta Depremde Yıkılan Kuruyemiş Dükkânının Enkazında Ayçiçekleri Boy Verdi

Kahramanmaraş’ta yaşanan çifte depremin ardından çöken bir kuruyemiş dükkânının bulunduğu alanda ayçiçekleri filizlendi.

Depremde Yıkılan Dükkân Ayçiçekleri
- Reklam -
- Reklam -

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından çöken binalar arasında bulunan kuruyemiş dükkânı ilginç bir manzaraya ev sahipliği yaptı. Dükkânın bulunduğu arazi üzerinde ayçiçekleri boy verdi.

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş’ta 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde gerçekleşen çifte depremin üzerinden 3 ay geçti. 50 binden fazla vatandaşın hayatını kaybettiği felakette milyonlarca kişinin hayatı direkt olarak etkilendi.

Şehirde ağır hasarlı binaların yıkımları sürerken enkaz kaldırma çalışmaları da devam ediyor. Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesi Azerbaycan Bulvarı’nda yıkılan bir kuruyemiş dükkânının enkazından 3 ay 26 gün sonra ayçiçekleri filizlenmeye başladı. Ortaya çıkan tablo ise “depremin en ikonik görüntülerinden biri” şeklinde yorumlandı.

- Reklam -

Kahramanmaraş Depremde Yıkılan Dükkân Ayçiçekleri

Depremde Yıkılan Kuruyemiş Dükkânının Arsasında Ayçiçekleri Açıyor

Basına açıklamalarda bulunan Ramazan Kaplan adlı vatandaş, şu ifadeleri kullandı:

“Burada deprem öncesi kuruyemişçi dükkânı vardı. Bu manzara Allah’ın bir vergisi, depremden sonra ayçiçekleri çıkmaya başladı. Depremin en ikonik görüntülerini yaşıyoruz burada. Çok farklı, çok duygusal bir sahne.”

Bölge halkından Ömer Faruk Ceyhan ise ilk defa böyle bir durumla karşılaştığını belirtirken gördüklerini unutamayacağını aktardı:

“Depremi yaşadım, çok iyi biliyorum. Gerçekten şaşırtıcı ama depremin de bazı etkileri var tekrardan hayatı renklendirecek şekilde. Mesela buralar çok sıkışık bir kentleşmeye sahipti ama şu an açılmış durumda. Aynı zamanda gördüğünüz üzere bina yıkıldıktan sonra etrafından yeşillikler çıkmaya başladı. Hayatımda hiç böyle bir manzara ile karşılaşmadım, sonuçta ilk defa depremi yaşadım. Depremden sonra böyle bir şeyin olması hayata biraz umutla bakmaya yarıyor.”

- Reklam -

Kahramanmaraş Depremde Yıkılan Dükkân Ayçiçeği

Kahramanmaraş ile birlikte Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay da depremden ciddi şekilde etkilenmiş; bölgede yaşayan birçok insan başka şehirlere göç etmek durumunda kalmıştı.

Siz bu görüntü karşısında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: İHA


Kayıp Rıhtım’ı Google Haberler’den takibe alabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Oppenheimer 18 Yaş Sınırı

“Oppenheimer”, Christopher Nolan’ın 20 Yıl Sonra 18+ Yaş Sınırıyla Vizyona Giren İlk Filmi Olacak

Uyuyan Güzel Masalı Korku Filmi

“Uyuyan Güzel” Masalı Korku Filmine Uyarlanıyor