in ,

“Uyuyan Güzel” Masalı Korku Filmine Uyarlanıyor

Uyuyan Güzel masalı korku filmi olmaya hazırlanıyor. Dünyaca ünlü prensesin macerası bu defa kanlı bir korku hikâyesine taşınıyor.

Uyuyan Güzel Masalı Korku Filmi
- Reklam -
- Reklam -

Uyuyan Güzel korku filmi olarak izleyicilerinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Klasik çocuk masalı Sleeping Beauty’s Massacre (Uyuyan Güzel’in Katliamı) adıyla beyaz perdeye taşınmaya hazırlanıyor.

Slasher korku filmleri yeni bir döneme adım atıyor. Pek çok klasik çocuk yapımı son dönemlerde bağımsız yapımcılar ve yönetmenler tarafından korku sinemasına uyarlanmaya başlandı. Bunlardan ilki A.A. Milne tarafından yaratılan Winnie the Pooh karakteriydi. Winnie the Pooh: Blood and Honey ismiyle vizyona giren film ses getirmeyi başarmış ve devam filminin çekimlerine başlanacağı da duyurulmuştu.

Winnie the Pooh’nun ardından bir başka çocuk animasyonu Bambi de The Reckoning adıyla korku filmine taşınmıştı.

- Reklam -

Çocuk masallarına karanlık alternatifler yaratan bir başka ekip ise ChampDog Films ve Louisa Warren olmuştu. Cinderella’s Curse isimli korku filmi de sevilen prensesi farklı bir yorumla beyaz perdeye taşınacağı açıklanmıştı. Yönetmen Külkedisi’nin bilindik hikâyesine “inanılmaz ve benzersiz bir dönüş” yapacaklarını söylemiş ve “korkunç ölümler olacağının” garantisini vermişti. Fakat yeni açıklamalar yönetmen Warren’ın gözünü farklı bir prensese daha çevirdiğini gösteriyor.

Uyuyan Güzel Masalı Korku Filmi

Louisa Warren, Uyuyan Güzel masalını da korku filmi türünde yeniden ele alıyor. Yapımcı koltuğunda yine ChampDog Films yer alırken filmin senaryosunu ise Jasmine Ebony Thomas kaleme alacak. Sleeping Beauty’s Massacre ismi ile izleyicilerin karşısına çıkacak yapım Uyuyan Güzel’in uzun uykusundan uyandıktan sonra yaşananları konu alacak.

Sleeping Beauty’s Massacre filminin özeti ise şu şekilde:

“Güzeller güzeli Prenses Thalia babasının gizemli ölümünden sonra oldukça üzgün bir ruh hâline bürünmüş ve artık bir prenses olmadığı için evlenemediği çok sevdiği Prens Edison ile yaşamaktadır. Kraliçe Velma ise kara büyü ve okült sanatlar ile krallığı ele geçirmek için her şeyi yapmaktadır.

“Velma, Thalia’yı asla uyanamayacağı uykusuna yatırmıştır. Fakat Prenses bir gün uyanır ve Kraliçe Velma’nın yalanları yavaş yavaş ortaya çıkar. Bundan sonra ise işler değişir, kan ve dehşeti peşi sıra sürükler.”

- Reklam -

Uyuyan Güzel Şimdiye Kadar Çekilmiş En Rahatsız Edici Korku Filmi Olmaya Aday

Yönetmen Louisa Warren orijinal masalda kullanılabilecek çok fazla materyal olduğunu söylüyor ve şimdiye kadar çekilmiş en huzursuz korku filmini ekrana taşıdığını da ekliyor.

“Bu film bildiğiniz her şeyi değiştirecek. Film yabani, karanlık ve gerçekten korkutucu. Şimdiye kadar izlediğiniz en rahatsız edici korku deneyimini yaşatacağım. Yalanlar olacak, kan olacak ve tabii ki büyük bir katliam da olacak. Eğer orijinal hikâyeye bakarsanız kullanılabilecek çok fazla materyal olduğunu göreceksiniz.”

Uyuyan Güzel Masalı Korku Filmi - Sleeping Beauty’s Massacre

2023 yılının ilerleyen aylarında vizyona girmesi planlanan filmin oyuncu kadrosu da netleşmiş durumda. Prenses Thalia rolünde Lora Hristova yer alırken ona Lila Lasso, Leah Glater, Robbie Taylor, Sophie Rankin, Charlotte Coleman ve Judy Tcherniak eşlik edecek.

Uyuyan Güzel masalındaki cinsiyet rollerine dair bir inceleme için buraya tıklayabilirsiniz.

Siz Uyuyan Güzel masalını korku filmi olarak izleme fikrine nasıl yaklaşıyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir ve korku sineması hakkında daha fazla içerik için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Bloody Disgusting

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Depremde Yıkılan Dükkân Ayçiçekleri

Kahramanmaraş’ta Depremde Yıkılan Kuruyemiş Dükkânının Enkazında Ayçiçekleri Boy Verdi

Bungo Stray Dog 5. Sezon Fragmanı Yayınlandı

Popüler Anime Serisi “Bungo Stray Dogs”un 5. Sezonundan Yeni Fragman