in ,

“Yüzüklerin Efendisi”nde Kral Théoden’i Canlandıran Bernard Hill Hayatını Kaybetti

Bernard Hill, 79 yaşında hayatını kaybetti. Oyuncu, “Yüzüklerin Efendisi” ve “Titanik” filmlerindeki ikonik rolleriyle tanınıyordu.

Bernard Hill 79 Yaşında Hayatını Kaybetti
- Reklam -
- Reklam -

Bernard Hill hayata veda etti. 79 yaşındaki İngiliz aktör, Titanic filmi ve Yüzüklerin Efendisi serisindeki rolleriyle hafızalarda yer edinmişti. Hill bu performanslarıyla sinemaseverlerin kalbinde özel bir yere sahipti.

Manchester doğumlu oyuncu, kariyerine 1970’lerin sonlarında televizyon dizileriyle başladı. BBC’nin kült dizisi The Black Stuff’taki Yosser Hughes rolüyle adından ilk kez söz ettirdi. İşçi sınıfının günlük hayatını ve Margaret Thatcher dönemi İngiltere’sini yansıtan dizi, büyük yankı uyandırmıştı.

1980’lerde tiyatro sahnesine de çıkan Hill, Macbeth, A View from the Bridge ve Cherry Orchard gibi önemli oyunlarda başrolü üstlendi. Ancak asıl çıkışını 1990’larda Hollywood’a geçişiyle yakaladı.

- Reklam -

Bernard Hill, 1996 yapımı The Ghost and The Darkness filmiyle de kendini kanıtladı. Michael Douglas ve Val Kilmer’la başrolü paylaştığı bu yapım, onu James Cameron’ın Titanic filmindeki kaptan rolüne taşıdı.

"Yüzüklerin Efendisi"nde Kral Théoden’i Canlandıran Bernard Hill Hayatını Kaybetti Titanik

11 dalda Oscar getiren Titanic deneyiminin ardından toplam 13 Oscar kazanan Yüzüklerin Efendisi: İki Kule ve Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü filmlerinde Kral Théoden’i canlandırdı.

Son yıllarda sinema dünyasından biraz uzak kalan Hill, 2015’te ITV’nin Unforgotten dizisinde boy gösterdi. BBC yapımları From There to Here ve Wolf Hall’da da yer alan usta oyuncu ödüllerle dolu bir kariyer inşa etti.

Bernard Hill, “Yüzüklerin Efendisi” ve “Titanik”teki Rolleriyle Adını Tüm Dünyaya Duyurmayı Başarmıştı

Ölüm nedeni henüz açıklanmayan Hill’in kaybı, menajerlik şirketi tarafından duyuruldu. Açıklamada oyuncunun eşi Marianna ve oğlu Gabriel’e başsağlığı dilendi.

Aktör son olarak Amazon’un Yüzüklerin Efendisi dizisi Güç Yüzükleri’ne eleştiri yöneltmiş, büyük bütçeli yapımı, “Para kazanma girişimi” olarak nitelendirmişti. Hill, ayrıca Peter Jackson’ın Hobbit üçlemesi için de konuşmuş ve şunları söylemişti:

“Hobbit’i zorladıklarını düşünüyorum. Çok küçük bir kitap için çok şey yaptılar.”

- Reklam -

Bernard Hill Ölüm

Hill’in BBC’nin yeni dizisi The Responder’daki son rolü de izleyiciyle buluşamadan acı haber sosyal medyadaki birçok hayranı derinden etkiledi. Gişede uzun yıllar en çok hasılat yapan yapım olarak anılan Titanic ile birlikte kendine has hayran kitlesiyle bugün hâlâ güncelliğini koruyan LotR serisi, Bernard Hill’i sinema dünyasının unutulmazları arasına yazmaya yetti.

Sizler de Bernard Hill ve oynadığı yapımlardaki performanslarıyla ilgili yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


Yeni haberler için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Daily Mail

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

5 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for valarrr valarrr dedi ki:

    Westu hál. Ferðu, Théoden, ferðu.

  2. Avatar for SJack SJack dedi ki:

    Her zaman Rohan Kralı olarak anılacaksın Theoden. Huzur içinde uyu.

  3. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Huzur içinde uyu Kral Theoden.

  4. Avatar for TheNameless TheNameless dedi ki:

    Haberi gördüğüm an canım sıkıldı. Birkaç dakika da geçmedi. Yattığın yer incitmesin kralım.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Rosamund Pike, Sihirbazlar Çetesi 3 Filminde Yer Alacak

“Zaman Çarkı”nın Yıldızı Rosamund Pike, “Sihirbazlar Çetesi 3”ün Kadrosuna Katıldı

Ay'dan Daha Uzakta: Lindsay Lackey Kitabı Türkçede Çıktı

Lindsay Lackey’nin Uzaya Sevgisini Çocuklar Üzerinden Anlattığı “Ay’dan Daha Uzakta” Türkçede