in ,

“Game of Thrones”un Yaratıcıları Dizideki Favori Ölüm Sahnelerini Açıkladı

Game of Thrones yaratıcıları D.B. Weiss ve David Benioff, 8 sezonluk macerada en çok hangi ölüm sahnelerinden etkilendiklerini paylaştı.

İşte Game of Thrones Yaratıcılarının Favori Ölüm Sahneleri
- Reklam -
- Reklam -

Game of Thrones yaratıcıları D.B. Weiss ve David Benioff, şiddet dolu sahneleri ve beklenmedik ölümlerle dolu dizideki favori ölüm sahneleri hakkında konuştular.

2011 ve 2019 yılları arasında 8 sezon boyunca yayınlanan Game of Thrones, George R.R. Martin’in romanlarında olduğu gibi yüksek bir ölüm sayısına ulaştı. Ancak bazı ölüm sahneleri izleyicilerin ve yaratıcıların zihinlerine daha fazla kazındı. Weiss ve Benioff, yeni Netflix dizileri 3 Cisim Problemi’ni tanıtırken Happy Sad Confused podcast’ine konuk oldu ve en sevdikleri ölüm sahnelerini ele aldı.

D.B. Weiss, dizinin en nefret edilen karakterleri Joffrey (Jack Gleeson) ve Ramsay Bolton’un (Iwan Rheon) ölümlerinden büyük tatmin duyduğunu itiraf etti.

- Reklam -

 “Game of Thrones’ta iyi karakterlerin ölmesi çok fazlaydı. Ancak nihayet 4. sezonda Joffrey’i ve 6. sezonda Ramsay Bolton’u öldürebildik. Gerçekten kötü bir karakteri eski moda tarzda öldürmek zevkliydi. Bu sayede biraz da olsa denklik sağlamış gibi hissettik.”

"Game of Thrones"un Yaratıcıları Dizideki Favori Ölüm Sahnelerini Açıkladı joffrey baratheon

Joffrey’nin ölümü şüphesiz dizinin en akılda kalıcı sahnelerinden biri. Hayranlar bunu çok istiyordu ve gerçekleşme biçimi de bir hayli etkileyiciydi. Karakterin zehirli şarap içmesiyle 4. sezonun başlarında hayatını kaybetmesi büyük bir dönüm noktası oldu. Diana Rigg’in canlandırdığı Lady Olenna Tyrell, zehirlemeyi kendisinin planladığını itiraf ederek efsanevi bir sahneye daha imza attı. Olay, Tyrion Lannister’ın (Peter Dinklage) suçlu ilan edilmesine ve Lannister ailesinin parçalanmasına neden oldu.

Game of Thrones Yaratıcıları Hayranlarla Aynı Fikirde: Ramsay’in Sonu Hak Edilmişti

Ramsay’in ölümüne gelince, bu azılı kötü adamın açgöz köpekler tarafından parçalanması hayranlar tarafından da çok sevildi. Benioff da Weiss’a katılarak Ramsay’in sonunun tatmin edici olduğunu söyledi. Sansa Stark’ın (Sophie Turner) tepkisini görmek, ona yapılanları düşününce Benioff için çok anlamlıydı.

“Battle of the Bastards’ın sonunda Sansa köpekleri Ramsay’ın üzerine salıyor. Aslında ölümü tam olarak görünmüyor. Arka planda bir parçasını görüyorsunuz ama tam ölümü değil. Ama gördüğünüz şey Sansa’nın ya da Sophie’nin gülümsemesi.”

Ramsay Bolton Sansa Stark Game of Thrones

- Reklam -

Bu sahneyi mükemmel şekilde çekmek için 7-8 kez tekrarladıklarını belirten Benioff sözlerine şu cümleyi ekledi:

“Bu o kadar müthişti ki. Sophie muazzamdı. O anı yakaladığımızda kendimi çok mutlu hissettim.”

Tarihin en popüler dizilerinden biri olan Game of Thrones’un yaratıcıları, yapımdaki çarpıcı ölüm sahneleri arasından favori anlarını paylaşırken izleyicilere de hatırlatma fırsatı yakaladı.

İkilinin yeni dizisi 3 Cisim Problemi, sekiz bölümlük ilk sezonuyla Netflix kütüphanesindeki yerini almış durumda.

Peki ya sizin dizideki favori ölüm sahneniz hangisiydi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: CBR

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Forrest Gump Ekibi Here ile Yıllar Sonra Yeniden Bir Arada

“Forrest Gump” Ekibi “Here” Filmi ile Yıllar Sonra Yeniden Bir Arada

Saatçilerin Tehlikeli Yolculuğu: Yeni Gençlik Kitabı Çıktı

Enver Kubilay Yüksel’in İlk Romanı “Saatçilerin Tehlikeli Yolculuğu” Raflardaki Yerini Alıyor