in ,

Netflix’ten Live-Action “Scooby-Doo” Dizisi Geliyor

Scooby-Doo dizisi yolda. Netflix, “Riverdale”ın yapımcısı ile ünlü gizem çetesini live-action formatta ekrana taşımaya hazırlanıyor.

Scooby Doo Dizisi Live Action
- Reklam -
- Reklam -

Scooby-Doo dizisi için çalışmalar başladı. Netflix, Riverdale’ın yapımcısı Greg Berlanti öncülüğünde yeni live-action macerayı ön geliştirme aşamasına aldı.

Yeni Mystery Inc. serüveni live-action formatta Netflix ekranlarına konuk olmaya hazırlanıyor. Şu sıralar Velma Dinkley karakterini merkeze alan yetişkinlere yönelik animasyon dizisi Velma, 2. sezonuyla Max ekranlarında izleyicilerle buluşuyor. Animasyon dizisi, eleştirmenler ve hayranlardan ağırlıklı olarak olumsuz yorumlar alsa da Scooby-Doo markası için konuşulacak daha çok proje var.

Ekran yolculuğuna 1969’da başlayan Scooby-Doo; çizgi film, sinema yapımı, video oyunları ve oyuncakları ile popüler kültürün önde gelen markaları arasında bulunuyor.

- Reklam -

Velma 2. Sezon İnceleme

Netflix de bu yıllara meydan okuyan popülerliği kendi mecrasında konuk etmeye hevesli platformlar arasında.

Netflix, Live-Action Scooby-Doo Dizisi için Çalışmalara Başladı

Henüz erken aşamada olan proje, eğer senaryo onayını alırsa resmi bir yeşil ışığa kavuşacak. Yeni Scooby-Doo yapımının zamanın eskitemediği formüle taze bir kıvılcım getirmesi bekleniyor.

Karakterler daha önce 2002’de Scooby-Doo ve 2004’teki devam filmi Monsters Unleashed ile live-action formatta beyaz perdeye taşınmış; eleştiriler ve ticari açılardan başarılı sonuçlar elde etmişti.

Warner Bros Television ve Greg Berlanti’nin Berlanti Productions’ı, yeni dizinin geliştiricisi konumunda yer alacak. Greg Berlanti aynı zamanda The Flash ve Riverdale gibi süper kahraman ve gizem temalı işlerle de tanınıyor.

Scooby-Doo Dizi - Live-Action Netflix

- Reklam -

Dizinin senaryosunu ise Netflix yapımı Cowboy Bebop ile Hulu imzalı High Fidelity ile tanınmış Josh Appelbaum ve Scott Rosenberg ikilisi kaleme alacak.  Dizinin yürütücü yapımcıları arasında ise Appelbaum, Rosenberg, André Nemec, Jeff Pinkner, Greg Berlanti, Sarah Schechter ve Leigh London Redman yer alacak.

Dizinin çıkış tarihi, oyuncu kadrosu ve yönetmen ekibi gibi detaylar ise daha sonra açıklanacak.

Scooby-Doo Nedir?

Scooby-Doo, dört genç yetişkinden oluşan bir grubun ve onların konuşan Danua cinsi köpekleri Scooby’nin maceralarını anlatan efsanevi bir animasyon dizisi olarak tanınıyor. Mystery Inc. isimli ekipte Fred Jones, Daphne Blake, Velma Dinkley ve Norville “Shaggy” Rogers’a, köpekleri Scooby eşlik ediyor. Ekip hep beraber Gizem Makinesi adlı minibüsleriyle seyahat ederek doğaüstü temalı gizemleri çözmeye çalışıyor.

Scooby-Doo Dizisi - Live-Action

Sizlerin bu yeni dizi projesine dair bakış açınız ne? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google Haberler’den takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Estranged Estranged dedi ki:

    Bir kaç tanesi farklı kültürlerden olacak muhtemelen. Netflix’i tanıyorsak hepsini beyaz yapmaz.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Ebru Ceylan - 77. Cannes Film Festivali Jüri Üyesi

Ebru Ceylan, 77. Cannes Film Festivali’nde Jüri Üyesi Olarak Görev Alacak

Callum Turner - Neuromancer Dizisi Başrolü

Siberpunk Klasiği “Neuromancer”ın Dizi Uyarlaması Başrolünü Buldu