in , ,

Yetişkinlere Yönelik “Scooby-Doo” Dizisi “Velma” 2. Sezonuyla Geri Döndü: Acımasız Eleştiriler Devam Ediyor

Velma 2. sezon bölümleri yayınlandı. Max imzalı “Scooby-Doo” spin-off’u, aldığı düşük inceleme puanları ile ön plana çıkıyor.

Velma 2. Sezon İnceleme Puanları Yorumlar Eleştiriler
- Reklam -
- Reklam -

Velma 2. sezon inceleme puanları, oldukça zayıf bir performans sergileyen ilk sezonun ardından aynı düzeyde seyretmeyi sürdürüyor. Max’in Scooby-Doo evreninde geçen spin-off çizgi dizisi, yeni sezonuyla eleştirmen ve hayranlardan düşük puanlar almaya devam ediyor.

1969 yılında yaratılan Scooby-Doo! çizgi dizisi, TV dünyasının en köklü animasyon markaları arasında yer alıyor. Live-action filmleri, çizgi romanları, oyunlar, oyuncakları ve tema parklarıyla Scooby-Doo çetesi her zaman popülerliğini korumayı bildi.

Warner Bros. Discovery’nin dijital yayın platformu Max’te 2023 yılında izleyicilerin karşısına çıkan Velma ise ikonik markanın ağırlığını kaldırmakta güçlük çekiyor.

- Reklam -

Velma 2. Sezon İnceleme

Scooby karakterine yer vermeyen ve ekibin çete öncesi dönemini ele alan çizgi dizi; merkezine Velma Dinkley karakterini yerleştiriyordu.

Velma 2. Sezon İnceleme Puanları ile Sınıfta Kaldı

Çizgi dizi IMDb’de 1,6/10 puan ortalamasıyla kalitesinden ziyade izleyicilerin tepki oyları nedeniyle sönük bir tabloya imza atmıştı.

25 Nisan 2024’te 10 bölümü birden Max’te yayına giren Velma 2. sezon için WBD herhangi bir tanıtım kampanyası yürütmedi. Yeni sezona dair materyaller basında pek de fazla yer bulamasa da 2. sezon hakkında inceleme yazıları, ilk sezondaki sert tutumu yineledi.

Velma 2. sezon için Rotten Tomatoes’ta henüz bir eleştirmen puanı yer almıyor. Ancak izleyicilerin RT puanı yalnızca %13 seviyesinde. Hayranlar ilk sezon için Rotten Tomatoes’ta %7 puan vermişti. Eleştirmenlerin ilk sezon puanı ise %39’du.

IGN’den Brittany Vincent inceleme yazısında, “Velma 2. Sezon, 1. Sezonu ileri taşıyamayan, odağı kaybolmuş bir karmaşa,” ifadesine yer veriyor; aynı zamanda çizgi dizinin “düz esprilerini” ve “şişirilmiş hikâye anlatımını” eleştiriyor.

Velma 2. Sezon İnceleme Puanları Yorumlar Eleştiri

AIPT’den Gary Catig ise yeni sezonun bir “ilerleme” sağladığını ancak “en büyük dezavantajının sevimsiz başkarakteri olduğu” belirtiliyor: “Bencil, benmerkezci ve yargılayıcı.”

- Reklam -

Rotten Tomatoes’taki olumsuz izleyici yorumlarından birinde, “Yarım yıldız verdim çünkü daha az vermeme izin vermedi,” ifadesi yer alıyor. Bir başka izleyici yorumu da benzer şekilde, “İlkinden daha kötü ama ilkine verdiğim yarım yıldızdan daha azını veremiyorum,” diyor.

Velma’nın ilk sezonunda bölümler haftalık olarak yayınlanırken 2. Sezonda tüm bölümler tek seferde izleyicilerin karşısına çıktı. Ayrıca 2. sezon için Max yalnızca tek bir fragman paylaştı ve yapımın tanıtımını diğer işlerinde olduğu gibi yaygın bir şekilde gerçekleştirmedi.

Çizgi dizi, Howard Klein, Sam Register ve dizinin yıldızı Mindy Kaling ile birlikte yapımcılık yapan Charlie Grandy tarafından geliştirildi.

Velma 2. Sezon

Animasyon dizisinde Kaling, Velma Dinkley karakterini seslendiriyor. Ana seslendirme kadrosunda ayrıca Fred Jones rolünde Glenn Howerton, Norville Rogers rolünde Sam Richardson ve Daphne Blake rolünde Constance Wu yer alıyor.

Yapımın seslendirme kadrosunda yer alan diğer isimler arasında Ming-Na Wen, Jane Lynch, Ken Leung, Melissa Fumero ve “Weird Al” Yankovic bulunuyor.

Velma 2. sezon hakkında sizin yorumlarınız ne yönde? Düşüncelerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: CBR

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Berserk 376. Bölüm - Sayı Manga Çıktı

“Berserk” Mangasında 376. Bölüm Yayımlandı

Jujutsu Kaisen Netflix'e Geliyor: İşte Mayıs 2024 Animeleri

“Jujutsu Kaisen” Netflix’e Geliyor: İşte Mayıs 2024’te Platforma Eklenecek Animeler