in ,

“Berserk” Mangasında 376. Bölüm Yayımlandı

Berserk 376. bölüm yayımlandı. Kentaro Miura’nın ölümünün ardından üç yıl geçse de, ünlü manga serisi yeni sayılar ile yolculuğuna devam ediyor.

Berserk 376. Bölüm - Sayı Manga Çıktı
- Reklam -
- Reklam -

Berserk 376. bölüm okurların beğenisine sunuldu. Dünyaca ünlü manga serisi uzun bir bekleyişin ardından yeni bir sayı ile hikâyesine devam ediyor.

İlk bölümü 1989 senesinde Monthly Animal House dergisinde yayımlanan Berserk, yaratıcısı Kentaro Miura’yı 2021 senesinde kaybetmişti. Miura, serinin finalinin nasıl olacağını çalışma arkadaşlarına ve asistanlarına anlatmış; o ekip de düzensiz aralıklarla serinin yeni bölümlerini okurlarla buluşturmayı sürdürmüştü.

Son olarak Ekim 2023’te Berserk #375 yayımlanmış, okurlar o tarihten beri hikâyenin devamı için belirsiz bir bekleyişe geçmişti.

- Reklam -

Berserk 376. Bölüm - Sayı Manga

İlhamını ortaçağ Avrupa’sından alan bir kara fantazi mangası olan Berserk, daha önce farklı dönemlerde anime uyarlamaları ve hatta hayran adaptasyonlarıyla da gündeme gelmişti. Ancak serinin takipçileri, “asıl maceranın sonunu” öğrenmek için Miura’nın notlarından yola çıkarak hazırlanan manga serisinin yeni sayılarını bekliyor.

Berserk Bölüm 376 Okurlarla Buluştu

Berserk Bölüm 376: Sea’s Quivering Surface and Calamitous War’s Shadow (Denizin Titreyen Yüzeyi ve Felaket Getirecek Savaşın Gölgesi) 26 Nisan 2024 tarihinde yayına girdi. Böylelikle serinin hayranları efsanevi kahraman Guts’ın yeni dönem hikâyelerini okumaya devam edebildiler.

350’den fazla bölümüyle Berserk geçen zaman içerisinde kelimenin tam anlamıyla bir klasik hâline geldi. Miura’nın yakın dostu ve iş arkadaşı Kouji Mori de seriyi sonuna kadar yazmaya devam ederek bu mirasa sahip çıkmayı planlıyor.

Kouji Mori daha önce X (eski adıyla Twitter) üzerinden yaptığı paylaşımda “çıkış tarihinin yayıncı tarafından belirlendiğini” doğrulamış ve hayranlardan sabırlı olmalarını istemişti. Nihayetinde Bölüm 376, Young Animal dergisinin son sayısında okurların karşısına çıktı ve bekleyiş sona erdi.

Berserk Bölüm 376 Öncesi Yaşanan Son Olaylar

Haberin bu kısmı, ünlü manga serisinin son bölümlerine dair sürpriz bozan (spoiler) içeriyor.

Berserk 376. Bölüm Çıktı

Seride gerçekleşen son olaylar en güncel ana kadar şu şekilde özetlenebilir:

- Reklam -

Griffith, Casca’yı Guts’tan almak için Nosferatu Zodd ile birlikte Elfhelm’e gelir. Her ne kadar mücadele etse de Griffith dokunulmaz olduğunu kanıtlar. Griffith karanlık yaratıklarla adaya saldırırken Guts’ı çaresizlik içinde kalır.

Karanlık bir gücü serbest bırakan Griffith, Elfhelm’i yok eder ve denizkızı arkadaşları Isma da dahil olmak üzere büyülü yaratıkların çoğunun ortadan kaybolmasına neden olur. Geri kalan karakterler adaya geldikleri gemiyle kaçarlar ve Guts derin bir depresyona girer.

Kaos sona erdikten sonra ekibin gemileri Silat ve Daiba liderliğindeki Kushan güçleri tarafından saldırıya uğrar. Bunun bir katliam olduğunu düşünen Isidro, Guts’ın pes ettiğini ve yakalanmalarına izin verdiğini görünce yıkılır. Rickert’ın tanıdık yüzü Kushan askerlerinin arasında görünene kadar her şey umutsuz durmaktadır.

Bu arada Casca Falconia’da bir füg durumundadır ve ne zaman gerçekliğe geri dönse öfkeden kontrolünü yitirir. Griffith, reenkarne dev formundaki Kushan İmparatoru Ganishka’yı öldürdüğünde Dünya Ağacı’na bakarken generallerine doğuya doğru gitme planından bahseder. Ağırlıklı olarak bu, yakında Kushan İmparatorluğu’na bir saldırı başlatacağını ima eder.

Berserk Bölüm 375’in sonu, kahramanların yeni bir yere, muhtemelen Kushan İmparatorluğu’nun doğu topraklarına adım atmalarıyla yeni bir maceranın başlangıcına işaret ediyor.

Kaotik bir yayın takvimine sahip olan Berserk’ün bu yıl içerisinde en az birkaç bölüm daha yayımlanması bekleniyor. Ancak bu konu hakkında henüz kesin bir açıklama bulunmuyor.

İlginizi çekebilir: Berserk İzleme Sırası Nasıl Olmalı?

Berserk 376. sayı ve hikâyenin geleceği hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz. Manga dünyasından daha fazlası için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Dexerto

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Deadpool 3 Öncesi İzlemeniz Gereken Marvel Filmleri Var mı?

Shawn Levy, “Deadpool & Wolverine” Öncesi Herhangi Bir Marvel Filmi İzlemek Gerekmediğini Açıkladı

Velma 2. Sezon İnceleme Puanları Yorumlar Eleştiriler

Yetişkinlere Yönelik “Scooby-Doo” Dizisi “Velma” 2. Sezonuyla Geri Döndü: Acımasız Eleştiriler Devam Ediyor