in ,

Shawn Levy, “Deadpool & Wolverine” Öncesi Herhangi Bir Marvel Filmi İzlemek Gerekmediğini Açıkladı

2024’ün merakla beklenen yapımlarından “Deadpool 3” öncesi izlenmesi gereken Marvel filmleri hakkında yönetmen Shawn Levy konuştu.

Deadpool 3 Öncesi İzlemeniz Gereken Marvel Filmleri Var mı?
- Reklam -
- Reklam -

Deadpool 3 filmi izleyicilerin karşısına çıkmaya hazırlanırken filmin yönetmeni Shawn Levy, önceki Marvel Sinematik Evreni yapımlarından hangilerinin izlenmesi gerektiğine dair yorumda bulundu.

Deadpool, Marvel evrenine geliyor ve tabii ki onunla birlikte mutantlar da. İlk duyurulduğu tarihten bu yana beklentileri yükselten Deadpool & Wolverine; zaman çizgisindeki olayları farklı bir şekilde ele alacak olması, Hugh Jackman’ın yeniden ikonik rolüne dönecek olması ve Marvel Sinematik Evreni’ne mutantları tanıtacak olmasıyla büyük merak topluyor.

Ryan Reynolds ve Hugh Jackman’ın ilk duyuru videosundan bu yana hayranlar filmin Marvel’ın geniş kozmolojisi içerisinde nerede yer alacağı hakkında birçok fan teorisi ortaya attılar. Disney’in Fox’u satın almasından sonra telifli mutant karakterlerin nasıl filmde bulunabileceğine dair birçok söylenti de ortaya atılmıştı. Bu sebeple filme gitmeden önce izlenmesi gereken X-Men ve Marvel filmlerine dair farklı yorumlarda listeler de internette dolanmaya başlamıştı. Ancak bu konuya ilişkin son yorum filmin yönetmeni Shawn Levy’den geldi.

- Reklam -

Deadpool 3 Öncesi İzlemeniz Gereken Marvel Filmleri Var mı? - Deadpool & Wolverine

Ünlü yönetmen Associated Press’e verdiği bir röportajda konuyla ilgili olarak filmleri izlemeden önce “ödev yaptırmak” zorunda olmaması gerektiğini söylüyor ve ekliyor:

“Okulda iyi bir öğrenciydim. Yetişkin hayatımda da ödevlerimi yaparım. Ama filme gitmeden önce de ödev yapmak istemiyorum. Bu filmi, evrenin kültürüne ve karakterlerin mitolojisine çok derinden hakim, salyaları akan hayran kitlesine büyük bir saygı ve sağlıklı bir yakınlık duyarak ortaya çıkardım. Ama bu kadar. Bu film bir eğlence filmi ve daha öncesinden hazırlanarak izlenmesi gereken bir yapım değil.”

Deadpool & Wolverine Filmi “Deadpool 3” Olamayacak

Deadpool serisinin üçüncü yapımı her ne kadar Hugh Jackman’ı yeniden Wolverine rolüne sokacak olsa da, bu Wolverine daha öncesinde ekranda görünen karakterin aynısı olmayacak. Onuncu X-Men filmi olan ve James Mangold’un yönetmenliğini yaptığı 2017 yapımı Logan filminde James Howlett hayatını kaybetmişti. Bu filmde yer alan Wolverine ise alternatif bir evrende yok olmanın eşiğine gelmiş bir dünyada yaşan Logan olacak.

- Reklam -

Diğer taraftan Reynolds ve Levy üçüncü Deadpool filminin hayranlar tarafından yanlış görüldüğüne dikkat çekiyor. İkili, verdikleri röportajlarda Deadpool & Wolverine filminin Deadpool’un üçüncü filmi olduğunu ancak “Deadpool 3” olmadığını da dile getirmişti.

Shawn Levy, "Deadpool & Wolverine"in Üçüncü Deadpool Filmi Olmadığını Söyledi

Deadpool & Wolverine26 Temmuz 2024’te vizyona girecek. Rhett Reese, Paul Wernick, Zeb Wells, Ryan Reynolds ve Shawn Levy’nin senaryo yazarlığını üstlendiği film, Marvel hayranlarının merakla beklediği bir proje olarak öne çıkıyor. Yapım, Marvel Sinematik Evreni’nin 2024 yılında vizyona giren tek filmi olma özelliğini de taşıyor.

Filmden beklentileriniz neler? Sizce ortaya nasıl bir iş çıkacak? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazla sinema haberi için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Variety

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Araf: Vladimir Bartol'un Kitabı Yeni Baskısıyla Raflarda

“Fedailerin Kalesi Alamut” ile Tanınan Vladimir Bartol’un “Araf” Kitabı Yeni Baskısıyla Raflarda

Berserk 376. Bölüm - Sayı Manga Çıktı

“Berserk” Mangasında 376. Bölüm Yayımlandı