in ,

Elon Musk’tan YouTube’a Rakip Uygulama: “X TV” Geliyor

Elon Musk, YouTube’a rakip olmayı hedefleyen akıllı TV uygulaması X TV ile kullanıcıların karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Elon Musk - YouTube Rakip X TV
- Reklam -
- Reklam -

Elon Musk, X çatısı altında kapsamlı bir dijital dünya yaratma planlarına akıllı TV uygulaması X TV ile devam ediyor.

Tesla, SpaceX, Neurolink, Starlink gibi farklı sektörlerde dikkat çekici işlere imza atan Elon Musk, 2022’de sosyal medya platformu Twitter’ı 44 milyar dolar karşılığında satın almıştı.

Musk, bu devasa satın alım hamlesiyle birlikte platformu yavaş yavaş dönüştürmeye başlamış; bu süreç sırasında mecranın adı da Twitter’dan X’e çevrilmişti. Ünlü iş insanının, X içerisinde bir tür “süper aplikasyon” geliştirmek istediği uzun zamandır biliniyordu. Şimdi ise bu plan doğrultusunda YouTube’a rakip olabilecek yeni bir hamle geldi.

- Reklam -

Elon Musk - X TV

Nisan ayının başlarında Amazon ve Samsung’un akıllı TV’ler için yeni bir X televizyon uygulamasına hazırlık yaptığı duyulmuştu. Şimdi ise bu iddiaların doğru çıktığı anlaşıldı ve Musk’ın yeni projesi hakkında detaylar belli oldu.

Elon Musk’tan X TV Geliyor

Uygulama araştırmacısı Nima Owji geçen cumartesi günü X TV’nin giriş ekranı, ana sekmesi, arama sayfası ve profil sayfaları da dahil olmak üzere çeşitli görüntülerinden ipuçları veren bir video yayınladı.

- Reklam -

Uygulama büyük ölçüde beklenen özelliklere sahip. Ana ekranda kişiselleştirilmiş öneriler içeren bir “Sizin için” bölümü dikkat çekiyor. Aynı zamanda son dönemlerin popüler formatlarından “kısa videolar” için özel bir bölüm bulunuyor.

Owji ayrıca bunun bir internet uygulaması olduğunu, dolayısıyla teorik olarak herhangi bir akıllı televizyonda çalışması gerektiğini de belirtiyor.

Elon Musk - YouTube X TV

X’in bu hizmeti, kullanıcıların “uzun videoları daha büyük bir ekranda” izlemelerini sağlamak amacıyla başlattığı bildiriliyor.

Geçen ocak ayında, X Business ekibi bir blog gönderisinde sosyal ağı “video öncelikli bir platform” hâline getireceklerinin ipuçlarını vermişlerdi. Aynı yazıda, platformdaki her 10 kullanıcı oturumunun 8’inde video izlendiği bilgisi de paylaşılmıştı.

Mart ayı başında Fortune, X’in televizyon uygulamasını yakında piyasaya sürmeyi planladığını ve uygulamanın Google’ın YouTube tarafından sunulan TV uygulamasına benzeyebileceğini söylemişti.

Musk ise X’te bir kullanıcının platformun uzun formatlı videolarının doğrudan akıllı TV’lerde izlenebileceğine dair gönderisine, “Çok yakında,” yanıtını vermişti.

Siz Elon Musk’ın X TV girişimi hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: PC Mag, Daily Mail

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Burak_Katipoglu Burak_Katipoglu dedi ki:

    İlk önce twitteri düzeltsin :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kavuşmak - Fred Uhlman | Haftanın Kitabı #319

Kavuşmak – Fred Uhlman | Haftanın Kitabı #319

Mufasa The Lion King Film Fragman 2024

Yeni “Aslan Kral” Filmi “Mufasa: The Lion King”den İlk Fragman Yayınlandı