in

Atom Bombasının Mucidini Anlatan “Oppenheimer”, Christopher Nolan’ın En Uzun Filmi Olabilir

Oppenheimer, Christopher Nolan’ın en uzun süreli filmi olabilir. Ünlü yönetmenin yeni yapımı, 3 saatlik bir kurgu ile izleyicilerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Oppenheimer Christopher Nolan En Uzun Film
- Reklam -
- Reklam -

Oppenheimer film süresi, Christopher Nolan’ın önceki yapımlarından daha uzun soluklu olabilir. 2023 yılının en çok beklenen yapımları arasında bulunan yeni Nolan filminin 3 saatlik bir final kurgusuna sahip olduğu bildirildi.

Cillian Murphy’nin atom bombasının mucidi J. Robert Oppenheimer’a hayat verdiği Christopher Nolan filmi Oppenheimer hakkında yeni detaylar ortaya çıkıyor. Puck News’in aktardığına göre yapımın süresi toplam 3 saat olacak. Bu bilgi resmi ağızlarca doğrulanırsa Oppenheimer, Nolan’ın en uzun filmi olarak geçecek.

Uzun soluklu yapımlar, Nolan izleyicilerinin alışık olduğu bir durum ve bu haber birçoğu için şaşırtıcı olmayacaktır. Nolan 2012’de 164 dakikalık The Dark Knight Rises’a, 2014’te 169 dakikalık Interstellar’a imza atmıştı. Yönetmenin Inception ve Tenet gibi diğer projeleri de 2 saatlik alışılageldik süreyi kolaylıkla geçmişti.

- Reklam -

Oppenheimer Christopher Nolan En Uzun Filmi

Bununla birlikte son dönemlerde film sürelerinde de gözle görülür bir artış yaşanıyor. Keanu Reeves’in başrolünü canlandırdığı John Wick: Chapter 4, 169 dakikalık süresiyle prömiyerini gerçekleştirdi. Damien Chazelle’in Babylon filmi toplam 189 dakika sürmüştü. Gişe rekortmeni Avatar: The Way of Water 192 dakika, Black Panther: Wakanda Forever ise 161 dakikalık perde süresi almıştı.

Oppenheimer Filmi Geniş Bir Zaman Dilimini Konu Alacak

Kai Bird ve Martin J. Sherwin  tarafından kaleme alınan, Pulitzer ödüllü American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer kitabından uyarlanan film, anlatacak uzun soluklu bir hikâyeye sahip.

İnsanlığın en büyük ve en tehlikeli silahlarından biri olan atom bombasının geliştirilmesinde önemli bir rolü olan J. Robert Oppenheimer’a odaklanan yapım oyuncu kadrosuyla da dikkatleri üzerine çekmeye başarıyor. Murphy’ye eşlik eden isimler arasında Emily Blunt, Robert Downey Jr., Florence Pugh, Gary Oldman, Alden Ehrenheich, Rami Malek, Kenneth Branagh ve Josh Hartnett gibi isimler yer alıyor.

- Reklam -

Christopher Nolan En Uzun Film Oppenheimer

Nolan, daha önce verdiği bir demeçte bu yapımın “üstlendiği en zorlu projelerden birisi” olduğunu ifade etmişti.

Christopher Nolan’ın Film Süreleri

  • Following – 69 Dakika
  • Dunkirk – 106 Dakika
  • Memento – 113 Dakika
  • Insomnia – 118 Dakika
  • The Prestige – 130 Dakika
  • Batman Begins – 140 Dakika
  • Inception – 148 Dakika
  • Tenet – 150 Dakika
  • The Dark Knight – 152 Dakika
  • The Dark Knight Rises – 164 Dakika
  • Interstellar – 169 Dakika

Siz son dönemlerdeki uzun süreli filmler ve Nolan’ın yeni yapımı hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazla sinema haberi için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider, Screen Rant

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for TheNameless TheNameless dedi ki:

    Christopher Nolan’a olan saygı ve sevgim üst düzey. İstediği kadar saatli film yapmasından yanayım. Asla kalitesiz yapmıyor çünkü.

  2. Avatar for Akuma_Blade Akuma_Blade dedi ki:

    Malum sebeplerden yazıyı göremiyorum ama Oppenheimer tek başına atom bombasının mucidi değildir. Atom bombasının yaratılması binlerce kişinin koordine çalışması ile gerçekleştirilebildi ve projenin tamamında yeralmayanlar içinde Einstein bile bulunuyordu. Kaldı ki fisyon işlemi Oppenheimer’den yıllar önce zaten teoride mevcut bir konseptti. “Christopher Nolan’ın, Manhattan Projesininin Baş Mimarı Oppenheimer Hakkındaki Filmi” daha doğru bir başlık olabilirdi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Nicolas Cage Renfield Gerçek Kan

Nicolas Cage’in “Renfield”in Çekimleri Sırasında Yanlışlıkla Gerçek Kan İçtiği Ortaya Çıktı

Gabriel García Márquez Cervantes

Gabriel García Márquez, Cervantes’i Geride Bırakarak 21. Yüzyılda İspanyolcadan En Çok Çevrilen Yazar Oldu