Enceladus Kıyameti romanı raflardaki yerini aldı. Gökcan Şahin, yeni romanında okuru distopik bir geleceğe ve macera dolu bir kurguya davet ediyor.
1988 yılında doğan ve Yıldız Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği’ni bitiren Gökcan Şahin, bugüne kadar pek çok seçkide yer aldı. 2014 yılında Gio Ödülleri’nde Başarılı Ödülü sahibi, 2021’de ise TBD Bilimkurgu Öykü Yarışması’nda üçüncü oldu.
Kayıp Rıhtım Aylık Öykü Seçkisi yazarları arasında da bulunan Şahin’in ilk kitabı Ocak 2017’de 5 yazarın 5 bilimkurgu romanını içerenYüksek Doz Gelecek olmuştu. Kitaba Karavanlar Çağı ile katkı sunmuştu. Ardından sırasıyla 2020’de Suçun Altın Devri ve 2022’de ise Laplace’ın Son Şeytanı kitapları okurla buluştu.
TBD 2022 Bilimkurgu Öykü Yarışması’nda “Meta-Yerli” öyküsüyle birinci oldu. Son olarak spekülatif kurgu antolojisi Nefes Rivayetleri’nde de “Bu Evrende Mahsur Kalanlar” öyküsüyle yer aldı.
Son kitabına katkıda bulunan Ozancan Demirışık, Enceladus Kıyameti’ni şöyle tanımlıyor:
“Suçun Altın Devri ve İstanbul Tanrıları: Laplace’ın Son Şeytanı romanları okurla buluşan, sonuncusu Nefes Rivayetleri olmak üzere pek çok öykü derlemesinde yer alan, TBD 2022 Bilimkurgu Öykü Yarışması Birincisi Gökcan Şahin’den, merak unsuru ve heyecan duygusu bir an olsun azalmayan, renkli ve çarpıcı bir uzay operası.”
Enceladus Kıyameti – Gökcan Şahin | Arka Kapak Tanıtımı
Satürn’ün beyaz uydusu Enceladus’tan bir uzay gemisi kalkıyor. Bir politikacı, bir psikolog ve mutant bir kediden oluşan yolcular, olağanüstü bir maceraya sürüklendiklerinin farkında değiller.
İnsanların artık tek gezegende yaşadıkları zamanların gerilerde kaldığı uzak bir gelecekte, yirmi beşinci yüzyılın sonlarında geçiyor Enceladus Kıyameti. Tehlike, şiddet ve kötülük kavramlarından uzak şekilde evrimleşmiş Dünyadışı bir türün insanlığı anlama ve kendince iyileştirme çabasını anlatan, heyecan dozu hayli yüksek ve şaşırtıcı bir uzay macerası…
“Öylesine tektipleşmiş ve kırılganlaşmıştık ki en ufak bir değişikliğe dahi direnç gösteremeyecek hale gelmiştik. Duygularımız körelmiş, algılarımız zayıflamıştı. Korkumuz, sevincimiz, hiçbir şeyimiz kalmamıştı. Tüm insanlık, doğumundan ölümüne kadar her gün yapay antidepresanlarla yaşıyordu.”
Toplamda 184 sayfadan oluşan kitabın editörlüğünü Ceyhan Usanmaz, kapak illüstrasyonunu ise Ebrahel Lurci üstleniyor. Enceladus Kıyameti, Nisan 2024 itibarıyla raflardaki ve dijitaldeki yerini almaya başladı.
Gökcan Şahin’in yeni romanının konusunu nasıl buldunuz? Önceki romanlarını veya katkıda bulunduğu antolojileri okuma fırsatınız oldu mu? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.
Forum üzerinden yorum yapıp sohbete katılmak için tıkla!