in ,

Sait Faik Abasıyanık’ın “Alemdağ’da Var Bir Yılan” Eseri Üzerine Kapsamlı Bir Değerlendirme Yayımlandı

Mukadder Gemici, “Sait Faik Abasıyanık’ın Alemdağ’da Var Bir Yılan’ı” başlıklı eseriyle Türk edebiyatının öne çıkan anlatılarından birisini değerlendiriyor.

Sait Faik Abasıyanık’ın Alemdağ’da Var Bir Yılan’ı - Mukadder Gemici
- Reklam -
- Reklam -

Mukadder Gemici imzalı Sait Faik Abasıyanık’ın Alemdağ’da Var Bir Yılan’ı kitabı okurla buluşuyor. Eser, Ketebe Yayınları etiketiyle yayımlanıyor.

Ketebe Yayınları Keşif serisine Sait Faik Abasıyanık’ın Alemdağ’da Var Bir Yılan eseri üzerine yapılan bir tahlil ile devam ediyor. Yayınevi daha önce bu dizide Michal Foucault, Oğuz Atay, Max Weber, İsmet Özel, Walter Benjamin ve Ahmet Hamdi Tanpınar gibi yerli ve yabancı birçok önemli ismin eserlerini masaya yatırmıştı.

Hatırlı Yara, Kar Makamı, Nuh’un Kızı ve Asla Pes Etme kitaplarıyla tanınan Mukadder Gemici; şimdi de inceleme türündeki Sait Faik Abasıyanık’ın Alemdağ’da Var Bir Yılan’ı kitabı ile okurların karşısına çıkıyor.

- Reklam -

Sait Faik Abasıyanık’ın yayımlanan son öykü kitabı olma özelliği taşıyan Alemdağ’da Var Bir Yılan’ı ele alan çalışma; eserin Türk edebiyatındaki yerini, etkilerini ve Türk edebiyatına getirdiği yenilikleri tartışmayı amaçlıyor.

Sait Faik Abasıyanık’ın Alemdağ’da Var Bir Yılan’ı – Mukadder Gemici | Arka Kapak Tanıtımı

Sait Faik Abasıyanık’ın Alemdağ’da Var Bir Yılan’ı - Mukadder Gemici

Alemdağ’da Var Bir Yılan; Türk edebiyatının gelenekçi, gerçekçi, yaşadığı toplumun meselelerini konu edinerek tek hat üzerinde gelen anlatım fayını kıran ve bu fayın içinden modern, gerçeküstü¨, varoluşçu ögelerin yer aldığı; bireyin meselesini imgeyle anlatan yeni bir fayı bugüne uzatan eserdir.

Sait Faik Abasıyanık bu eseriyle, Türk edebiyatında sanatçının kendi iç dünyasını merkezde tutarak, yaşadığı zaman ve toplum içinde yabancılaşan, içe dönük “modern birey”in hikâyesini anlatmayı başlatan yazardır.

- Reklam -

Mukadder Gemici bu tahlilde, Alemdağ’da Var Bir Yılan kitabının Sait Faik hikâyeciliğinde sahip olduğu kritik yeri; Tu¨rk edebiyatında yarattığı yankıyı, getirdiği yenilikleri etraflıca tartışıyor. Metni, hem kendi bağlamında hem yazar bağlamında hem de okurun konumu bağlamında ele alıyor. Bunu yaparken eserin yazıldığı dönemi, hakkındaki eleştirileri, toplumsal değişim ve dönüşümü de irdeliyor.

Toplamda 192 sayfadan oluşan inceleme türündeki eserin editörlüğünü Hacer Selçuk, düzeltisini Fatma Nur Topel, kapak tasarımını Harun Tan üstleniyor. Kitap, Temmuz 2023 tarihi itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Sait Faik Abasıyanık’ın Alemdağ’da Var Bir Yılan’ı başlıklı çalışma hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


Yeni kitap haberleri için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Oppenheimer Filiminde CGI Kullanılmadı

Chistopher Nolan “Oppenheimer”da Bilgisayar Destekli Efekt Olmadığını Söyledi: “Her Şey Tümüyle Gerçek”

Viking Mezarı Buldu

Evinin Bahçesinde Kazı Yaparken Şans Eseri 1.100 Yıllık Viking Mezarı Buldu