in ,

“Barbie” Gişede 1 Milyar Dolar Barajını Aştı: “Oppenheimer” ise 550 Milyon Dolarda Kaldı

Barbie filmi gişede 1 milyar dolar barajını hızlıca aşmayı başardı. Aynı gün vizyona giren Oppenheimer ise ancak 552 milyon dolar hasılata ulaşabildi.

Barbie Gişe Hasılatı 1 Milyar Dolar - Oppenheimer
- Reklam -
- Reklam -

Barbie filmi ile Greta Gerwig tarihe geçti. 40 yaşındaki yönetmen, 1 milyar dolar gişe hasılatı barajını geçen ilk solo kadın yönetmen olmayı başardı. Daha önce 2019 yapımı Captain Marvel filmi gişede 1.1 milyar dolar kazanmasına rağmen yönetmen koltuğunda Anna Boden’a Ryan Fleck eşlik etmişti.

Warner Bros.’ta yüzler gülüyor. “Barbie Yazı Operasyonu” olarak adlandırılan reklam kampanyası meyvelerini verirken sinema salonları da hareketli günler geçiriyor.

Greta Gerwig’in Barbie filmi, Christopher Nolan’ın Oppenheimer filmi ile aynı gün, 21 Temmuz 2023’te vizyona girdi. Her iki film güçlü bir açılışa imza atarken Barbenheimer da bir tür internet meme’i hâline geldi.

- Reklam -

Barbie Gişe Hasılatı Oppenheimer

Başrolünde Margot Robbie ve Ryan Gosling’in yer aldığı yapımın devam filmi için konuşmalar sürerken açıklanan yeni gişe hasılatları bu ihtimali giderek güç kılmaya başladı.

“Barbie” Filmi Dünya Çapında 1 Milyar Dolar Gişe Hasılatı Elde Etti

Barbie, geçen hafta ABD içerisinde 53 milyon dolar daha hasılat elde ederek Kuzey Amerika’da 459,4 milyon dolara ulaştı. Böylelikle yapım, Warner Bros. ve Mattel’e 1 milyar dolar gişe hasılatı getirmiş oldu.

ABD’de devam eden oyuncu ve senarist grevlerine rağmen Barbie gişedeki hacmini korumayı başardı. Şu sıralar ABD’de vizyonda olan tüm filmlerin ABD içi hasılatları, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 90’lık bir artış gösterdi.

Barbie ayrıca bir kadının tek başına yönettiği ve milyar dolar barajını aşan ilk live-action film olarak tarihe geçti. 2019 tarihli Captain Marvel filmi 1 milyar doları geçse de Anna Boden’a Ryan Fleck eşlik ediyordu.

- Reklam -

Öte yandan Patty Jenkins’in Wonder Woman’ı, Kuzey Amerika’da 413 milyon dolar kazandırmıştı. Barbie Kuzey Amerika içindeki en çok hasılat getiren kadın yönetmen rekorunu da böylelikle elde etmiş oldu.

Oppenheimer Yorumlar

“Oppenheimer” 500 Milyon Doları Geçti

Universal Pictures’ın Oppenheimer’ı ise dünya çapında 500 milyon doları geçti. Yapım Kuzey Amerika’da 28,7 milyon dolar kazanarak yerelde 228,6 milyon doları buldu. Toplamda ise 552,9 milyon dolar hasılata ulaştı.

Siz Barbenheimer’ın gişe macerasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Düşüncelerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, sinema dünyasından yeni gelişmeler için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: The Hollywood Reporter

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

7 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MelihAntepli MelihAntepli dedi ki:

    Popüler kültür her zaman kazanır. Ama izleme her şey değil bence. Oppenheimer filmi Barbie ile kıyaslanamaz bile. Bir film var birde filim. Barbie bana göre filimmmmdir :smiley:

  2. Avatar for GKS GKS dedi ki:

    Barbie oldukça iyi bir film. Oppenheimer da iyi bir film. Kırılgan erkekliğinizi zorluyor, size hitap edemiyor, empati kuramıyorsunuz diye bir film maalesef kötü olmuyor. Ha, agresif PR’ından dolayı ben de tepkiliyim epey ama en azından sinema biraz nefes aldı. Nolan bence Oppenheimer’ın hikayesinde kritik insanları olması gerektiği gibi yansıtmamış bu açıdan eleştiriliyor da zaten ancak stüdyoya karşı gösterdiği tavırdan dolayı daha başarılı olmasını dilerdim. Barbie ise gereğinden fazla PR’ı nedeniyle biraz antipatik gözümde ama başarılı olması sevindirici. Greta Gerwig bakışı çok güzel bir yönetmen, bunu işlerine iyi yansıtıyor.

  3. Avatar for MURAT_arminius MURAT_arminius dedi ki:

    Warner Bros Nolandan intikam almıştır.

  4. Avatar for Chinga Chinga dedi ki:

    Birisi 3 saatlik R-rated film, diğeri 2 saatlik PG-13.

  5. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Barbie eğer Avatar’ı geçerse bir daha sinemaya gitmem :smiley:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2 cevap daha var.

20. Uluslararası Bodrum Bale Festivali

Türkiye’nin İlk ve Tek Bale Festivali “20. Uluslararası Bodrum Bale Festivali” Başladı

Kurmaca Ziyafet - Charles Roux

Unutulmaz Kitapların Unutulmaz Sofraları: Charles Roux’dan “Kurmaca Ziyafet” Fotoğrafları