in , ,

Türkiye’nin İlk ve Tek Bale Festivali “20. Uluslararası Bodrum Bale Festivali” Başladı

20. Uluslararası Bodrum Bale Festivali başladı. Bu sene 20. yılını kutlayan festival, zengin bir etkinlik takvimine sahip.

20. Uluslararası Bodrum Bale Festivali
- Reklam -
- Reklam -

20. Uluslararası Bodrum Bale Festivali seyircilerle buluşuyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından geleneksel olarak organize edilen Uluslararası Bodrum Bale Festivali 20. kez kapılarını aralıyor.

Bu sene 20.’si düzenlenen Uluslararası Bodrum Bale Festivali, yeni yaşını zengin bir etkinlik takvimiyle kutluyor. Muğla’nın Bodrum ilçesinde düzenlenen festival, Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen Harem balesiyle, Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği’nde başladı. Yönetmenliğini Merih Çimenciler’in, dekor ve kostümünü Alexander Vasilliev’in, ışık ve tasarımını Tahsin Çetin’in üstlendiği 2 perdelik Harem, Dede Efendi ve Hacı Arif Bey’in klasik besteleriyle sahnelendi.

20. Uluslararası Bodrum Bale Festivali Önemli Eserlere Ev Sahipliği Yapıyor

5-17 Ağustos tarihleri arasında Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği’nde seyircilerle buluşacak festivalde Ankara, İzmir ve İstanbul Devlet Opera ve Balesi Müdürlükleri’nin bale toplulukları tarafından üç büyük bale eseri sahnelenecek. Festivale Hindistan ve İspanya’dan katılan dans topluluklarının etnik ve modern dans performansları seyircilerin beğenisine sunulacak.

- Reklam -

20. Uluslararası Bodrum Bale Festivali - Muğla

20. Uluslararası Bodrum Bale Festivali kapsamında sahnelenecek olan Notre Dame’ın Kamburu, 8 Ağustos Salı günü İzmir Devlet Opera ve Balesi tarafından, A Passage to Bollywood 11 Ağustos Cuma günü Hindistan Dans Tiyatrosu tarafından, Woman By Aarn Vivancos 13 Ağustos Pazar günü, Don Kişot ise İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından 16 ve 17 Ağustos tarihleri arasında sanatseverlere sunulacak.

20. Yıl Nedeniyle 5 Ayrı Dans Disiplininden Eser

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Murat Karahan 20. Uluslararası Bodrum Bale Festivali’nin sanatın, kültürün ve turizmin iç içe geçtiği Bodrum’da sanatseverlerle buluşmasının öneminden söz ederken, festival hakkında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Yerli ve yabancı turistlerin katılımıyla dolu dolu bir festival oluyor. Biletlerimiz bitmek üzere, tükenmek üzere. Bu sene 20’inci yıl münasebetiyle 5 ayrı dans disiplininden eser koyduk. Sergilendiği her akşam kapalı gişe oynayan 20 yılı aşkındır sergilenen Harem balemizle başlıyoruz. İnşallah harika bir festival geçireceğiz. Turizm ve sanatın birbirini desteklemesine çok önem veriyoruz. Geçen sene Aspendos’ta yaptığımı temsillerin yüzde 70’ini yabancı turistler oluşturuyordu. Ülkemizin tanıtımı konusunda bu çok önemli ve Türk sanatçısının ne kadar üst düzey sanat icra ettiğini ispatlamak açısından bizim için çok değerli.”

- Reklam -

20. Uluslararası Bodrum Bale Festivali Başladı

Seyirciye teşekkürü eksik etmeyen Karahan sözlerini şöyle noktaladı:

“Seyircilerimizin teveccühleri çok yoğun. Neredeyse biletlerimiz bitmek üzere. Bu akşam tıklım tıklım. Çok mutluyuz. 6. Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali’ni yeni bitirdik. Orada da gecede ortalama 3 bin 500 seyirciye oynadık. Tüm zamanların en büyük hasılat ve seyirci rekorlarını kırdık. Bodrum’dan sonra da Eylül’de 30. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali başlayacak. Onun için de hazırlıklarımız sürüyor. Devlet Opera ve Balesi 12 ay kapılarını kapatmadan temsillerine her zaman devam ediyor.”

20. Uluslararası Bodrum Bale Festivali hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, kültür sanat dünyasından yeni gelişmeler için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: AA

Elif Şeyda Doğan

Eylül 1994’te Ankara’da doğdum. İzmir’de büyüdüm. İstanbul'da yaşıyorum. İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Anabilim Dalında doktora yapmaktayım. Öykü yazıyorum. İki kişi olarak CosmicZion Zine (czz) adlı fantastik edebiyat, uzay ve mitoloji fanzinini çıkartmaktayız.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Ötegezegenler Su Varlığı

Evrende Bünyesinde Su Bulunduran Ötegezegen Sayısı Öngörülenden 100 Kat Daha Fazla Olabilir

Barbie Gişe Hasılatı 1 Milyar Dolar - Oppenheimer

“Barbie” Gişede 1 Milyar Dolar Barajını Aştı: “Oppenheimer” ise 550 Milyon Dolarda Kaldı