in ,

Ubisoft Söz Verdi: “Star Wars Outlaws” Bitmek Bilmeyen Bir RPG Olmayacak

Ubisoft, “Star Wars Outlaws”ın uzunluğu hakkındaki sorulara cevap verdi. Oyun yeni bir “Assassin’s Creed Valhalla” vakası olmayacak.

Star Wars Outlaws 300 Saat Süren Bir Oyun Olmayacak
- Reklam -
- Reklam -

Ubisoft’un yeni Yıldız Savaşları oyunu Star Wars Outlaws Xbox Games Showcase 2023 etkinliğinde tanıtılmıştı. Massive Entertainment tarafından geliştirilen açık dünya oyunu için en büyük endişelerden biri oyunun uzunluğuydu. Stüdyo, oyunun 200-300 saat süren sonsuz bir RPG olmayacağına dair oyunculara söz verdi.

Star Wars’un ilk açık dünya oyunu olacak olan Star Wars Outlaws, The Division serisinin arkasındaki stüdyo olan Massive Entertainment tarafından geliştiriliyor. Oyunun ana karakterleri Kay Vess adındaki bir haydut ve onun minik yol arkadaşı Nix. Kay, İmparatorluk Yükseliyor ve Jedi’ın Dönüşü filmlerinin arasında geçen bir zamanda, Star Wars evreninin yeraltı dünyasında geziniyor.

Ubisoft’un ünlü oyun serisi Assassin’s Creed’in son oyunlarında en çok eleştirilen şeylerden biri oyunların uzunluğu olmuştu. Odyssey yaklaşık 45 saat sürerken Valhalla tam 60 saat sürüyordu. Üstelik bu süre sadece ana hikâyeyi kapsıyor. Oyunun tamamını bitirmek için her oyuna 100 saatin üzerinde zaman harcamanız gerekiyor, DLC eklentileri hariç.

- Reklam -

Ubisoft Söz Verdi: "Star Wars Outlaws" Bitmek Bilmeyen Bir RPG Olmayacak

Oyuncuların bir kısmı olaya verdiği paranın karşılığını almak olarak baksa da, çoğu oyunun bu derece uzun sürmesini rahatsız edici bulmuştu. Ubisoft bu eleştirilere kulak vermiş olacak ki serinin yeni oyunu Assassin’s Creed Mirage’ın çok daha kısa olacağı duyuruldu.

“Star Wars Outlaws” Korkulduğu Kadar Uzun Olmayacak

Outlaws Kreatif Direktörü Julian Gerighty, San Diego Comic Con’da IGN’e verdiği bir röportajda, oyun hakkında bazı detaylar verdi. Oyunda Kay’in suç dolu yeraltı dünyasındaki macerası, geniş alanlara sahip birkaç gezegen içerecek. Bu yüzden aşırı uzun bir oyun olmayacak. Massive Entertainment, The Division serisinde de daha küçük, yoğun ve odaklanılmış açık dünya oyunlarını oyuncularla buluşturmuştu.

“Bizim amacımız oyunculara yoğun ve zengin bir macera, kendi ritimlerini keşfedebilecekleri bir açık dünya macerası sunmak. Bu yüzden bu tabii ki 200-300 saatlik bitmek bilmeyen efsanevi bir RPG olmayacak.”

- Reklam -

Bu güvence Gerighty’nin Edge Magazine’e verdiği bir röportajdan sadece birkaç hafta sonra geldi. Bu röportajda her gezegenin açık dünya alanını, Assassin’s Creed Odyssey’nin Yunanistan’ındaki kabaca bir veya iki bölge kadar olacağını söylemişti. Outlaws’ın kaç gezegeni olacağı belli değil ama keşfedilecek toplam alan hâlâ Valhalla ve Odyssey kadar, hatta daha büyük olabilir.

Ubisoft Söz Verdi: "Star Wars Outlaws" Bitmek Bilmeyen Bir RPG Olmayacak

Star Wars Outlaws, geçen ay tanıtıldığından beri 2024’te en çok beklenen oyunlardan biri oldu. Gerighty’nin bu çok beklenen oyun için hayranların fikirlerini dikkate aldığı görülüyor. Görünen o ki ne Starfield gibi 1000’in üzerinde gezegen içerecek ne de Assassin’s Creed oyunları gibi 150 saat sürecek.

Siz Star Wars Outlaws oyununun uzunluğu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, oyun dünyasından yeni gelişmeler için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Game Rant

Beyza Can

İngilizce Öğretmenliği okudum. Okur, yazar ve oyun oynarım. Gerçek hayattan uzaklaşmak için daima fırsat kollarım. Bunun için sık sık fantastik, bilimkurgu ve korku içeren şeylere sığınırım. 8 yaşımda dolabımdan bir geçit bulamadım, 50 yaşımda kapımda Gandalf’ın belirmesini bekliyorum. O zamana kadar da kendimi edebiyata ve oyunlara vermeyi planlıyorum. Kitaplara ve oyunlara ilgim beni dil öğrenmeye itti. Daha fazlasına ulaşabilmek ve başkalarına ulaştırabilmek için yeni diller öğreniyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Her Şey Yanmış, Her Şey Yıkılmış - Wells Tower

Amerikalı Yazar Wells Tower’ın İlk Öykü Kitabı “Her Şey Yanmış, Her Şey Yıkılmış” Okurla Buluşuyor

Saw X İlk Bakış - Testere 10

Testere Geri Dönüyor: “Saw X” Filminden İlk Görsel Ürkütücü Bir ‘Telefon Görüşmesiyle’ Duyuruldu