in ,

Amerikalı Yazar Wells Tower’ın İlk Öykü Kitabı “Her Şey Yanmış, Her Şey Yıkılmış” Okurla Buluşuyor

Wells Tower imzalı “Her Şey Yanmış, Her Şey Yıkılmış” raflardaki yerini alıyor. Eser, Holden Kitap etiketiyle yayımlanıyor.

Her Şey Yanmış, Her Şey Yıkılmış - Wells Tower
- Reklam -
- Reklam -

Amerikan edebiyatının dikkat çeken öykücüleri arasında yer alan Wells Tower’ın Her Şey Yanmış, Her Şey Yıkılmış eseri Türkçe raflarında.

Holden Kitap, Modern dizisinde son olarak Denis Johnson imzalı Tren Düşleri ile okurların karşısına çıkmıştı. Yayınevi serinin 5. kitabında macerasına çağdaş Amerikan edebiyatından Wells Tower ile devam ediyor.

1973 yılında Kanada’da doğan Wells Tower, çağdaş Amerikalı öykü yazarları arasında öne çıkan isimler arasında yer alıyor. Everything Ravaged, Everything Burned adını taşıyan ilk kitabı Her Şey Yanmış, Her Şey Yıkılmış 2009 yılında okurlarla buluştu ve olumlu eleştiriler aldı.

- Reklam -

Üniversitede antropoloji ve sosyoloji eğitimi alan yazar meslek hayatına The Washington Post Magazine’de başladı. 2010 senesinde En İyi Amerikan Öyküleri seçkisinde bir eseriyle kendisine yer buldu. Aynı sene Kırk Yaş Altı En İyi Amerikalı Öykü Yazarları’ndan biri olarak gösterildi.

Wells Tower’ın ilk öykü kitabı olma özelliğini taşıyan Her Şey Yanmış, Her Şey Yıkılmış, hayatları bir anda tepetaklak olan insanların hikâyelerini takip ediyor.

Kitaptan tadımlık ön okuma için buraya tıklayabilirsiniz.

Her Şey Yanmış, Her Şey Yıkılmış – Wells Tower | Arka Kapak Tanıtımı

Her Şey Yanmış, Her Şey Yıkılmış - Wells Tower

Wells Tower çağdaş Amerikan edebiyatının en iyi yazarları arasında gösteriliyor. Yazarın ilk öykü kitabı Her Şey Yanmış, Her Şey Yıkılmış The New York Times Editör Seçkisi dahil birçok listeye alındı.

- Reklam -

Tower işleri ters giden, hayatları bir anda tepetaklak olan insanları odağına alıyor. Yine de umutları, minik de olsa yaşama tutunacak dayanakları var bu karakterlerin. Atacak son bir kurşunları.

Karısı arabanın ön camındaki ayak izinin kendisiyle uyuşmadığını fark edince evden kovulan bir adam. Üvey babası tarafından ısırılan bir genç. Ormanda kaybolan leoparın gelip onu almasını bekleyen bir çocuk. Viking yağmacıları, hayalperestler, başarısız mucitler, bahtsız babalar ve dik başlı oğullar.

Bu dünya darmadağın, her şey yanmış, her şey yıkılmış.
Wells Tower vahşi bir zekâ ile edebiyatta yepyeni bir sayfa açıyor.

Toplamda 216 sayfadan oluşan eserin çevirmenliğini Ertuğrul Pek üstlenirken kitabın, editörlüğünü Dilara Alemdar ve Gökay Sıra paylaşıyor. Eserin kapak tasarımı Barış Şehri, dizgisi Deniz Tugay imzalarını taşıyor.

“Her Şey Yanmış, Her Şey Yıkılmış” Kitabında Yer Alan Öyküler

  • Kara Kumsal
  • Sığınak
  • Büyük İşler Başaranlar
  • Vadi Boyunca
  • Leopar
  • Gözündeki Kapı
  • Vahşi Amerika
  • Fuarda
  • Her Şey Yanmış, Her Şey Yıkılmış

Wells Tower’ın öykü kitabı Her Şey Yanmış, Her Şey Yıkılmış hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


Yeni çıkan kitap haberleri için bizleri Google News’ten takip etmeye devam edebilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Çizgi Roman Uyarlaması Film Erteleme

“Joker 2”, “Deadpool 3” ve Dahası… Çizgi Roman Uyarlaması Birçok Film Ertelendi

Star Wars Outlaws 300 Saat Süren Bir Oyun Olmayacak

Ubisoft Söz Verdi: “Star Wars Outlaws” Bitmek Bilmeyen Bir RPG Olmayacak