in ,

“Joker 2”, “Deadpool 3” ve Dahası… Çizgi Roman Uyarlaması Birçok Film Ertelendi

Çizgi roman uyarlaması birçok film ciddi ertelemeler aldı. Hollywood’da grev devam ederken takvimler de birbirine girmeyi sürdürüyor.

Çizgi Roman Uyarlaması Film Erteleme
- Reklam -
- Reklam -

Çizgi roman uyarlaması filmler de Hollywood grevlerinden payını aldı. Yakın gelecekte izleyicilerle buluşması planlanan yapımların çoğu 2024’e ertelendi.

Hollywood grevleri devam ederken birçok film ertelenmeye devam ediyor. Amerikan Yazarlar Birliği’nin başlattığı greve daha sonrasında SAG-AFTRA çatısı altında oyuncular da dahil olmuş, daha iyi çalışma şartları, eşit gelir paylaşımı ve sektörde yapay zekânın kullanımının sınırlanması konusunda şartlarını dile getirmişlerdi.

Yazar ve oyuncular 60 yılı aşkın süre sonra ilk defa eşzamanlı olarak grev kararı alırken eğlence sektöründeki takvim planlamaları da yeniden gözden geçirdi. Sektörün büyük oyuncularından çizgi roman uyarlamaları da bu süreçte çıkış tarihlerini yeniden planlamak durumunda kaldı.

- Reklam -

İşte Ertelenen Çizgi Roman Uyarlaması Filmlerin Yeni Çıkış Tarihleri

Madame Web

Madame Web - Çizgi Roman Uyarlaması Film Ertelemeleri

Sony’nin Spider-Man evrenini genişletecek yapımlar arasında yer alan Madame Web, çizgi romanlarda yer alan ve psişik güçlere sahip bir karakter olarak tanınmıştı. Jessica Jones ve The Defenders gibi yapımlarda yer alan S.J. Clarkson’ın yöneteceği yapım çoklu evrenleri temel alacağı tahmin ediliyor. Filmin yeni çıkış tarihi olarak 16 Şubat 2024 gösteriliyor.

Deadpool 3

Deadpool 3 İlk Bakış- Ryan Reynolds ve Hugh Jackman

Hugh Jackman’ın Wolverine rolüne geri döneceği Deadpool 3 çizgi roman severlerin merakla beklediği yapımlar arasında yer alıyor. Wolverine’in ikonik sarı kostümüyle ekranlara geleceği yapım aynı zamanda X-Men’in resmi olarak Marvel evrenine katılmasını da işaret ediyor. Shawn Levy’nin yönetmen koltuğunda oturduğu yapımın yeni vizyon tarihi 3 Mayıs 2024.

Captain America: Brave New World

Captain America 4: Brave New World

Marvel evreni aktör ve yazarların grevleri sebebiyle dördüncü Captain America filminin çıkış tarihini ileriye aldı. Harrison Ford’un kadrosunda yer aldığı film Steve Rogers sonrası kalkanı devralan Sam Wilson’ın hikâyesini konu alacak. Russo Kardeşler tarafından yönetilecek yapım 26 Ağustos 2024 tarihinde vizyona girecek.

Joker 2

Joker: Folie à Deux Çekimleri Tamamlandı

Joaquin Phoenix’in Lady Gaga ile başrolü paylaştığı Joker 2, Gotham şehrine farklı bir bakış açısı getirmeye hazırlanıyor. Çekimleri tamamlanan müzikalin yeni vizyon tarihi 4 Ekim 2024 olarak belirlendi.

- Reklam -

Kraven the Hunter

Kraven the Hunter - Çizgi Roman Uyarlaması Film Ertelemeleri

Sony’nin Spider-Man evreninde geçecek bir diğer yapım olan Kraven the Hunter ilk fragmanından sonra beklentileri yükseltmişti. Kraven rolünü Kick-Ass, Nocturnal Animals ve Nowhere Boy rolleri ile tanınan Aaron Taylor-Johnson üstleniyor. Yönetmen koltuğunda J.C. Chandor’un bulunduğu filmin izleyicilerle buluşacağı tarih 30 Ağustos 2024 oldu.

Thunderbolts

Thunderbolts Filmi Çekimleri Ertelendi

Marvel’ın anti-kahramanlarını tanıtacak Thunderbolts filmi Kurt Busiek ve Mark Bagley’in 1997 yılı çıkışlı çizgi roman serisini beyaz perdeye taşıyor. Jake Schreier’ın yönetmenliğini yaptığı film 20 Aralık 2024 tarihinde vizyona girecek.

Spider-Man: Beyond the Spider-Verse

Spider-Man: Beyond The Spider-Verse

Yeni animasyon serisinin üçüncü filmi Beyond the Spider-Verse ise belirsiz bir süre boyunca askıya alındı. 20 Mart 2024 tarihinde vizyona gireceği söylenen yapım geçen günlerde çizerlerin uzun saatler boyunca çalıştırılmasından dolayı tepki toplamıştı. Bununla birlikte grev sebebiyle seslendirmen kadrosu da iş bırakmıştı. Filmin yeni çıkış tarihinin ilerleyen haftalarda belli olacağı tahmin ediliyor.

Siz yeni çıkış tarihleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir ve daha fazla sinema haberi için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Discussing Film, The Cinema News, Variety

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Joker ve Deadpool zaten 2024 değil miydi ? Ben mi yanlış hatırlıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Sınır Öyküleri: Aylık Öykü Seçkisi 159. Sayısı Yayında

Aylık Öykü Seçkisi’nin 159. Sayısı Yayında: “Sınır Öyküleri”

Her Şey Yanmış, Her Şey Yıkılmış - Wells Tower

Amerikalı Yazar Wells Tower’ın İlk Öykü Kitabı “Her Şey Yanmış, Her Şey Yıkılmış” Okurla Buluşuyor