in , ,

Netflix Ünlü Aksiyon Rol Yapma Oyunu “Dark Souls”u Animeye Uyarlıyor

Dark Souls animesi yolda olabilir. Netflix, oyun dünyasının güçlü markalarından birisini daha ekrana taşımaya hazırlanıyor.

Dark Souls Animesi Netflix İmzası ile Geliyor
- Reklam -
- Reklam -

Dark Souls animesi için çalışmalar başladı. Henüz resmi ağızlardan doğrulanmasa da kaynaklar Netflix’in ünlü aksiyon-rol yapma oyununu ekrana taşıyacağı öne sürüldü.

FromSoftware tarafından geliştirilen video oyunu üçlemesi Dark Souls, ilk olarak 2011’de çıktı. Devam oyunları ise sırasıyla 2014 ve 2016’da piyasaya sürdü. Orijinal oyun, oyun topluluğu arasında şimdiye kadar yapılmış en büyük video oyunlarından biri olarak övülüyor.

Aslında RPG tabanlı bir oyunlu olsa da, onubu kadar popüler yapan şey sadece bununla sınırlı kalmıyor. Güzel bir estetikle harmanlanmış karanlık tonlar oyunları görsel olarak çekici kılıyor. Ancak hayranlarını en çok cezbeden şey, her oyunun inanılmaz derecede zor olmasıydı.

- Reklam -

Dark Souls Animesi Konusu Ne Olacak?

Dark Souls Animesi Netflix İmzası ile Geliyor

Giant Freakin Robot sitesinin haberine göre Netflix, şimdiye kadar yapılmış en büyük video oyunlarından birine dayanan bir Dark Souls anime dizisi üzerinde çalışıyor. Anime uyarlamasının muhtemelen orijinal oyunda gerçekleşen olaylarla başlayacağı tahmin ediliyor. Seri, Lordran olarak bilinen acımasız, ortaçağ fantazi dünyasında geçiyor. Diyar şövalyeler, ejderhalar, hayaletler, iblisler ve diğer doğaüstü yaratıklarla doludur.

Lordran, ilk Alev ve Lord Souls’un keşfiyle ejderhalar tarafından ele geçirilmişti. Dark Souls’ta oyuncular, Alev’in yeniden sönmek üzere olduğu zaman diliminde, Alev’i bir kez daha bulmakla görevlendirilen “Seçilmiş Bir Ölümsüz” karakterinin kontrolünü ele alıyor.

- Reklam -

Netflix’in anime uyarlamaları geçmişte farklı sonuçlar elde etmişti. Ancak Dark Souls’un popülaritesi düşünüldüğünde, doğru şekilde yapıldığı takdirde bu anime dizisinin hayranlar arasında büyük bir hit olabileceğine inanılıyor. Spin-off dizisi de gelen Castlevania, başarılı uyarlama işine iyi bir örnek olarak gösterilebilir. Netflix’in video oyun serisine dayanan uyarlaması Castlevania, ilk kez 2017 yılında yayınlanmış ve dört sezon boyunca sürekli olumlu tepkiler almıştı. Bu nedenle diğer popüler oyunları denemek mantıklı bir adım olabilir ve Dark Souls animesi, bu açıdan en iyi seçenek olarak görülüyor.

Netflix Ünlü Aksiyon Rol Yapma Oyunu "Dark Souls"u Animeye Uyarlıyor

Netflix İmzalı “Dark Souls” Animesi Ne Zaman Çıkacak?

Şu anlık geliştirme planlarından başka herhangi bir bilgi bulunmamakta. Yani animasyon işini hangi stüdyo üstlenecek, seslendirme ekibinde kimler yer alacak ya da yönetmen koltuğunda kim oturacak gibi sorular henüz cevapsızlığını koruyor. Aynı şekilde ne zaman çıkacağına dair de bir paylaşım bulunmuyor. Yine de bilginin resmileşmesi hâlinde bu soruların da kısa süre içerisinde cevap bulacağı tahmin ediliyor.

Dark Souls’un anime formatında uyarlanacak olması konusunda sizler neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, ayrıca anime dünyasından yeni haberler için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Devil May Cry veya Bayonetta dururken Dark Souls ilginç bir tercih olmuş.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yapay Zekâ Barbie Fotoğrafları Sitesi

Yapay Zekâyla Fotoğrafları “Barbie” Evrenine Taşıyan Bir İnternet Sitesi Kuruldu

Sınır Öyküleri: Aylık Öykü Seçkisi 159. Sayısı Yayında

Aylık Öykü Seçkisi’nin 159. Sayısı Yayında: “Sınır Öyküleri”