in ,

Ethan Hawke’lı Korku Filmi “The Black Phone”un Devamı Geliyor: Vizyon Tarihi Belli Oldu

The Black Phone 2 filmi kesinleşti. Başrolünde Ethan Hawke’ın yer aldığı korku yapımı, macerasına yeni bir film ile devam etmeye hazırlanıyor.

The Black Phone 2 Kesinleşti: Korku Filmi Seri Oluyor
- Reklam -
- Reklam -

The Black Phone 2 hazırlıkları başladı. Ethan Hawke’ın başrolünde yer aldığı korku filmi, 2022’deki ilk maceranın ardından devam hikâyesi için onayı aldı.

Scott Derrickson’ın yönettiği 2022 çıkışlı korku filmi, insanları kaçıran maskeli karakter The Grabber etrafında dönüyor. The Black Phone vizyona girdiğinde hem eleştirmenlerden hem de izleyicilerden genel anlamda olumlu eleştiriler aldı ve o zamandan beri devamının gelip gelmeyeceği merak konusuydu.

Sonunda beklenen haber geldi ve Variety’nin aktardığına göre The Black Phone 2 filminin resmi vizyon tarihi ortaya çıktı. Korku filminin devamının çıkış tarihi 27 Haziran 2025 olarak belirlendi. Blumhouse ve Universal ise yaklaşan devam filmi “yeni bir ürkütücü serinin başlangıcı” olarak tanımlıyor. Ayrıca senarist C. Robert Cargill devam filminin onayı hakkında bir Twitter (X) gönderisi paylaştı.

- Reklam -

Cargill gönderisinde The Black Phone öyküsünün yazarı Joe Hill’in “gerçekten harika bir fikri” olduğunu belirtiyor.

Ben: Black Phone’un devam filmini ancak gerçekten harika bir fikrimiz olursa yapacağım.

*Telefon Çalar*

Joe Hill: Gerçekten harika bir fikrim var.

Ben ve Scott 30 saniye sonra: The Black Phone’un devamını çekiyoruz.

The Black Phone 2 Kesinleşti: Korku Filmi Seri Oluyor

- Reklam -

The Black Phone 2 Neden Büyük Başarı Potansiyeline Sahip?

2004 yılında yazılan aynı isimli öyküye dayanan The Black Phone, Finney adında bir genci kaçıran maskeli kötü adam The Grabber’ın hikâyesini anlatıyor. Kaçırıldıktan sonra Finney, The Grabber’ın öldürdüğü kurbanlarının seslerini duyabileceği bir sabit telefona sahip olduğunu keşfediyor. Ancak The Grabber sonunda Siyah Telefon’un kurbanlarının ruhlarının etkisiyle öldürülüyor.

Bu nedenle yapım başlangıçta tek bölümlük bir anlatı olarak tasarlandı. Ancak beklentilerin çok üzerine çıkarak 18 milyon dolar bütçesine karşın dünya genelinde 161 milyon doların üzerinde gişe  hasılatı elde etmeyi başardı. Ayrıca büyük ölçüde olumlu eleştiriler aldı ve Rotten Tomatoes’ta %81’lik bir puan elde etti. Bu sonuçlar Blumhouse’un The Black Phone 2’yu onaylamasına yeterli oldu.

The Black Phone 2

The Black Phone’un devam filmini yapmak zorlu bir görev olsa da Joe Hill’in “harika bir fikrim” var demesi hayranları umutlandırıyor. Hawke tarafından canlandırılan The Grabber karakterinin geri dönüp dönmeyeceği henüz belli olmasa da The Black Phone 2, ilk filmin temalarını genişleten bir “ürkütücü serinin”nin başlangıcını yaratabilir. Yeni yapımda henüz oyuncu kadrosu veya hikâye detayları açıklanmış değil.

İlk filmi sizler nasıl bulmuştunuz? Korku filminin seriye dönüşmesi konusunda ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, sinema dünyasından yeni haberler için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Dinozor Sesi Hakkinda Arastirma Kus Sesi

Bazı Büyük Dinozorların Aslanlar Gibi Kükremek Yerine Kuşlar Gibi Cıvıldadığı Ortaya Çıktı

The Fall of the House of Usher İncelemesi - Usher Evi'nin Çöküşü - Netflix

“The Fall of the House of Usher” – Hırs ve Açgözlülükle İnşa Edilmiş Bir Evin Hortlakları | İnceleme