in ,

“Doctor Who” Dizisinde Beklenmedik Ayrılık: Millie Gibson Yapımdaki İlk Sezonun Ardından Role Veda Ediyor

Millie Gibson, Doctor Who 14. sezonun sona ermesiyle yapımdan ayrılacak. Genç yıldızın yerini ise Varada Sethu alacak.

Millie Gibson - Doctor Who Ayrılık -Varada Sethu
- Reklam -
- Reklam -

Millie Gibson, Doctor Who dizisine erken veda etmeye hazırlanıyor. BBC’nin kült bilimkurgu yapımı, 14. sezon için geri sayıma geçmişken beklenmedik bir ayrılık haberi büyük yankı uyandırdı.

Doctor Who dizisi 60. yılını kutladığı 2023’ü büyük yeniliklerle kapatmıştı. 13. Doktor Jodie Whittaker özel bölümler için yerini David Tennant’a bırakmış, Tennant da Noel Özel Bölümü’nde rolü 15. Doktor Ncuti Gatwa’ya devretmişti. Yeni dönemdeki bir diğer önemli yenilik ise dizinin eski başyazarlarından Russell T Davies’in pozisyonuna geri dönmesi olmuştu.

Ayrıca yapım küresel yayınında Disney Plus ile anlaşmış, bununla birlikte Disney dizinin prodüksiyon gücüne ve yaratıcı aşamasına da dahil olarak ikonik markanın ortaklarından birisi hâline gelmişti.

- Reklam -

Millie Gibson - Doctor Who Ayrılık

25 Aralık’ta yayınlanan The Church on Ruby Road adlı Noel Özel Bölümü Ncuti Gatwa’nın Doktor’unun yanı sıra, yol arkadaşı Ruby Sunday’i canlandıran Millie Gibson’ı da izleyicilere tanıtmıştı. Kasım 2022’de yapıma dahil olduğu açıklanan Gibson’ın Gatwa’ya en az birkaç sezon eşlik etmesi bekleniyordu. Ancak sürpriz bir hamleyle bu yolculuğun yalnızca tek sezon süreceği ortaya çıktı.

Millie Gibson “Doctor Who” Dizisinden Erken Ayrılıyor

Daily Mirror’ın haberine göre Millie Gibson’ın yapımdaki rolü beklenenden çok daha kısa sürecek. Genç yıldız 14. sezonun tamamında yer alacak. Ancak oyuncu 15. sezonun yalnızca üç bölümünde gözükecek ve diziye veda edecek. Bu bölümlerden birinin Ruby’nin Doktor’la olan yolculuğunu tamamlayacak bağımsız bir bölüm olacağı da gelen bilgiler arasında.

Bu ayrılık kararının ise 14. sezon çekimlerinin sona ermesinden hemen sonra alındığı belirtiliyor. Henüz 18 yaşındayken oyuncu kadrosuna dahil edilen Gibson, çoğunlukla İngiliz yapımı Coronation Street’teki Kellie Neelan rolüyle tanınıyor.

Millie Gibson - Doctor Who - Varada Sethu

The British Soap Award’da En İyi Genç Oyuncu Ödülü’nün sahibi olan aktris için Russell T. Davies şu ifadeleri kullanmıştı:

“Millie şimdiden bir yıldız gibi parlıyor. Zeki, dinamik, becerikli ve harika bir oyuncu. Bir Coronation Street hayranı olarak Millie’nin kovalamacalardan, silahlardan ve kuşatmalardan kurtulduğunu gördüm ama bunlar Ruby Sunday’i bekleyenlerle kıyaslanamaz bile.”

- Reklam -

Gibson geçen ay verdiği bir demeçte diziye katılmaktan duyduğu mutluluğu ve Gatwa’yla birlikte çalışmanın oldukça heyecanlı olduğunu kaydetmişti.

“Bence aramızdaki mizah gerçekten çok iyi ve bunun büyük bir kısmı kendi kişiliklerimizden kaynaklanıyor. Sahne arkasında bir çekimden sonra gülme nöbetleri geçirdiğimizi hayal edebilirsiniz ve evet, tüm bunlar kesinlikle karakterlerimize ve onların ilişkilerine bir bütün olarak dahil oldu. Bence Ruby ve Doktor benimle Ncuti’ye çok benziyorlar. Bu  sebeple yol boyunca aralarındaki bağlantıyı görmek gerçekten eğlenceli olacak. İçine düştükleri durumlar, kişiliklerinin bunlarla nasıl başa çıkacağı çok komik.

Millie Gibson Yol Arkadaşı Rolünü Varada Sethu’ya Devrecek

Aktarılan bir diğer bilgiye göre ise Gibson’ın yerini alacak isim şimdiden belirlenmiş durumda. Yakın zamanda Star Wars dizisi Andor’daki performansıyla yer alan Hindistan doğumlu İngiliz aktris Varada Sethu, Doktor’un klasik yol arkadaşı rolünün yeni sahibi olacak.

Doctor Who - Varada Sethu

Aynı zamanda Jurassic World Dominion ve Now You See Me 2 yapımlarıyla da tanınan Sethu’nun 15. sezon için Doctor Who’nun Cardiff’teki çekimlerinde yer aldığı da belirtilen bilgiler arasında.

8 bölümden oluşan Doctor Who 14. sezon Mayıs 2024’te yayına başlayacak.

YouTube video

Siz Millie Gibson’ın kısa süren yol arkadaşlığı ve yerini Varada Sethu’ya bırakması hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Palworld Rekor Satış

“Pokémon” Esintili Açık Dünya Hayatta Kalma Oyunu “Palworld” İlk Gününde 2 Milyon Sattı

Ivan Drago Filmi - Dolph Lundgren - Rocky

Ivan Drago’ya Odaklanan Yeni Bir “Rocky” Filmi Geliyor