in

Doctor Who’nun Uluslararası Yayıncılığını Üstlenen Disney+, Aynı Zamanda Dizi İçeriğinde de Söz Sahibi Olacak

Disney+, Doctor Who dizisinin uluslararası yayıncılığını üstlenirken aynı zamanda yapımın içeriğine dair de söz sahibi olacak.

disney doctor who yaratıcı içerik
- Reklam -
- Reklam -

Disney+ ve Doctor Who iş birliği, yalnızca yayın platformu özelinde olmayacak. The Walt Disney Company bünyesinde hizmet veren dijital platform, aynı zamanda ünlü bilimkurgu dizisinin içeriğinde de kreatif söz hakkı sahibi olacak.

Doctor Who dünyası 13. sezon finali ile bir dönemi daha noktaladı. Jodie Whittaker’ın The Doctor rolüne veda ederken Chris Chibnall da showrunner’lığı dizinin önemli dönemlerinde imzası bulunan Russell T Davies’e bırakıyor.

Yapım 14. sezon özel bölümlerinde, David Tennant’ı da geri getirirken sıradaki Doktor’un da Ncuti Gatwa olacağı açıklandı. Bununla birlikte BBC üzerinden yayınlanan dizinin, Birleşik Krallık ve İrlanda dışındaki yayın hakları da Disney+’a verildi.

- Reklam -

Şimdi ise bu hamlenin yalnızca yayın için platform sağlamak ile sınırlı kalmayacağı öğrenildi.

Disney ve Doctor Who Anlaşmasının Detayları Belli Oluyor

100. yıl özel bölümü The Power of the Doctor sonrasında BBC, 14. Sezon itibarıyla yeni bir uluslararası partnerle birlikte çalışacaklarını duyurmuştu.

The Telegraph gazetesi, anlaşmanın prodüksiyon desteğini de kapsadığını gün yüzüne çıkardı. Gazete şu ifadelere yer verdi:

“Disney’in kurumsal gücü, diziyi BBC’nin imkânlarının ötesinde bir finansal boyuta taşıyacak. Böylece dizi, daha sinematik görüntülere ve daha fazla yıldız oyuncuya ev sahipliği yapabilecek.”

doctor who 13 sezon incelemesi the power of the doctor

The Telegraph, dizinin yaratıcı kararlarının Russell T Davies ve BBC’yee ait olacağını belirtse de, Disney’in bu denli bütçe ayıracağı bir projenin içeriğine dair yaklaşımları soru işaretleriyle anılıyor.

- Reklam -

Öte yandan şirketin görsel efekt ve teknolojiler söz konusu olduğunda, son dönemlerde pek de parlak bir itibara sahip olmadığı düşünülüyor. She-Hulk, Obi-Wan Kenobi ve Pamuk Prenses gibi yapımlar CGI efektleriyle eleştiri konusu olmuştu. Dahası, Marvel Studios’un görsel efekt sanatçılarına kötü muamelesi hakkında da iddialar uzun süre gündemden düşmemişti.

doctor who 14 doktor david tennant

Bununla birlikte BBC daha önce 1996 tarihli bir TV filmi için şimdilerde Disney çatısında yayın yapan Fox ile bir ortaklık kurmuş ve Amerikalı izleyici için beraber çalışmışlardı.

Doctor Who, Kasım 2023 tarihinde üç bölümlük 60. yıldönümü özel etkinliğiyle geri dönecek.

Siz bu iş birliğinin diziyi nasıl etkileyeceğini düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Den of Geek

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Büyük Irmaklardan Bile - Güray Süngü

Güray Süngü’nün ‘Masalsı’ Distopya Romanı “Büyük Irmaklardan Bile” Raflarda

liz truss kitap istifa

İngiltere Başbakanı Liz Truss’ın ‘Yükselişini’ Anlatan Kitap, Truss 45 Günde İstifa Edince Tekrar Elden Geçirildi