in ,

Russell T Davies, “Doctor Who” Dizisinde David Tennant’lı Daha Fazla Özel Bölüm için Elinden Geleni Yaptığını Açıkladı

Russell T Davies, “Doctor Who” dizisinin 60. yıl özel bölümleri için David Tennant ve Catherine Tate’e tanıdığı özgürlükten bahsetti.

Russell T Davies - Doctor Who Özel Bölümleri
- Reklam -
- Reklam -

Russell T Davies, Doctor Who dizisinin başına yeniden geçti ve hayranlar şu sıralar David Tennant ve Catherine Tate’li özel bölümlerle yapıma olan özlemlerini gideriyorlar.

Doctor Who 13. sezon ile 13. Doktor Jodie Whittaker’a veda edilmişti. 25 Kasım’da Disney Plus üzerinden yayınlanan The Star Beast başlıklı özel bölüm ile David Tennant bir kez daha Doktor olarak izleyicilerin karşısına çıktı. Tennant’a, Donna Noble rolüyle eşlik eden isim ise Catherine Tate oldu. Dolayısıyla yapımın sıkı hayranları, şu sıralar duygusal günlerden geçiyor.

Chris Chibnall’ın ardından başyazarlık koltuğunu tekrar devralan Russell T Davies, geçen günlerde verdiği bir demeçte Tennant ve Tate’li 3 bölümlük yıl dönümü özel maceraları hakkında konuştu. Davies, ikilinin neden yalnızca 3 bölümlüğüne geri döndüğüne de açıklık getirdi.

- Reklam -

Russell T Davies - Doctor Who Özel Bölümler

Tek bölümlük bir geri dönüşün hayal kırıklığı yaratabileceğine dikkat çeken Davies, çok daha fazlası için elinden geleni yaptığını açıkladı.

Russell T Davies, David Tennant’lı Daha Fazla Doctor Who Özel Bölümü için Elinden Geleni Yapmış

Radio Times dergisinin bu haftaki sayısına konuşan Russell T Davies, özel bölümler için sınırı “David Tennant ve Catherine Tate ne kadar istiyorsa o kadar”da çizdiklerini açıkladı.

“Eğer, ‘12 bölüm yapmak için vaktimiz var,’ deseydiler, 12 bölüm yapardık. ‘Bir bölüm çekecek vaktimiz var,’ deseydiler, bir bölüm çekerdik. Ama bence tek seferlik bir bölüm hayal kırıklığı yaratırdı.”

Yapıma geri dönen David Tennant ise The One Show’a dizinin özel bölümleri hakkında şöyle konuştu:

“Evet, çok farklılar. Her biri gerçekten oldukça benzersiz. İlk bölüm Doctor Who’nun aşina olduğunuz dünyası gibi olacak. İkincisi daha önce yapılmış hiçbir Doctor Who bölümüne benzemeyecek. Üçüncüsü ise… tam bir çılgınlık.”

- Reklam -

Bir başka programa konuk olan Davies de bölümlerin birbirlerinden farklarını şu ifadelerle aktardı:

“Cumartesi günü yayınlanan sanki büyük bir Pixar aile filmi gibi. Tüm ailenin izleyip bolca kahkaha atabileceği türden. İkincisi daha karanlık. Korkutucu değil ama gerçekten tuhaf. Üçüncüsü ise üşütük, tamamen delice ve dehşet verici.”

Doctor Who 60. Yıl Özel Bölümleri Tarih Fragman

Özel bölümlerin isimleri ve yayın tarihleri şu şekilde:

  • 14. Sezon 1. Bölüm “The Star Beast” – 25 Kasım 2023
  • 14. Sezon 2. Bölüm “Wild Blue Yonder” – 2 Aralık 2023
  • 14. Sezon 3. Bölüm “The Giggle” – 9 Aralık 2023

Bu üç bölümün ardından aralık sonunda yayınlanacak Noel Özel Bölümü ile Tennant rolü Ncuti Gatwa’ya devredecek. 15. Doktor Gatwa’nın yeni maceraları ise 2024 yılı içerisinde yayınlanacak.

Russell T Davies’in David Tennant ve Catherine Tate’e verdiği açık çeki siz nasıl değerlendiriyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, TV dünyasından yeni gelişmeler için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Radio Times, The Guardian

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for starmaster starmaster dedi ki:

    Sjw kayığına bindiğinden beri izlemiyorum.
    Özellikle billi ile beraber neredeyse
    Ekrana dönüp ders verecekler.
    Zaten who nun izleyicileri bağnaz insanlar değil.
    Hayatın stresinden uzaklaşmak isteyen insanlar.
    Sen onları tekrar sjw ile gündelik sıkıntılara sokuyorsun.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Timothy Olyphant Alien Dizisi

“Justified”ın Yıldızı Timothy Olyphant, Yeni “Alien” Dizisinin Kadrosuna Katıldı

Twilight Bugün Çekilseydi Başroller Kim Olurdu?

“Twilight” Yönetmeni, Eğer Filmi Bugün Çekseydi Edward ve Bella’yı Kimin Oynamasını İstediğini Açıkladı