in ,

“Justified”ın Yıldızı Timothy Olyphant, Yeni “Alien” Dizisinin Kadrosuna Katıldı

Timothy Olyphant, “Alien” dizisi için kadroya dahil olan son isim oldu. Ridley Scott’ın yapımcı koltuğuna geçeceği FX projesinde kadro netleşiyor.

Timothy Olyphant Alien Dizisi
- Reklam -
- Reklam -

Timothy Olyphant, Sydney Chandler’ın ardından yeni Alien dizisine katılan son oyuncu oldu. Justified ile adından söz ettiren aktör yapımda sentetik android olan Kirsh karakterini canlandıracak.

Ridley Scott’ın Alien evreni hareketli günlerden geçiyor. Son olarak ismi Romulus olarak açıklanan serinin yeni halkası için geri sayıma geçilirken TV tarafında da projeler geliştirilmeye devam ediyor.

Scott’ın yapımcı olarak dahil olacağı öncül TV dizisinin başında ise Fargo ile tanınan Noah Hawley yer alıyor.

- Reklam -

Şimdi ise Timothy Olyphant’ın eski yuvası FX’e geri dönmeye hazırlanıyor. Oyuncu daha önce aynı kanalda yayınlanan aksiyon ve suç yapımı Justified ile adından çokça söz ettirmişti. Olyphant, Noah Hawley’nin yeni Alien dizisinde önemli bir karakteri canlandırmak üzere anlaşmayı resmen imzaladı.

Timothy Olyphant’nin “Alien” Dizisindeki Rolü Hakkında İlk Detaylar Ortaya Çıktı

Deadline’ın haberine göre Olyphant’ın karakteri Yaratık evreninde daha önce Ian Holm tarafından canlandırılan Ash ya da Aliens’ta Lance Henriksen’in oynadığı Bishop gibi bir sentetik android olan Kirsh olacak. Kirsh, bir çocuğun zihnine ve bir yetişkinin bedenine sahip bir meta-insan melezi olan Wendy’nin (Sydney Chandler) akıl hocası olarak izleyicilerin karşısına çıkacak.

Timothy Olyphant Justified dışında daha önce Scream 2, Deadwood ve Dreamcather gibi yapımlarda da rol almıştı.

Timothy Olyphant Dizi

Öte yandan Yaratık dizisinde Olyphant ile Chandler’a eşlik edecek isimler arasında CJ rolünde Alex Lawther (Andor), Boy Kavalier rolünde Samuel Blenkin (The Witcher: Blood Origin), Dame Silvia rolünde Essie Davis (The Babadook), Slightly rolünde Adarsh Gourav (The White Tiger) ve Tootles rolünde Kit Young (Shadow and Bone) yer alıyor.

- Reklam -

FX şu anda dizinin konusunu gizli tutmaya devam ediyor. Ancak yapımın mevcut Alien filmlerinin öncesinde geçeceği ve odağına ilk defa Dünya’yı alacağı biliniyor. Çekimleri Hollywood’daki oyuncu grevinden önce Tayland’da başlayan dizide prodüksiyonun bir kısmı tamamlanmıştı. Yapımın geri kalan kısmı 2024’ün ilk aylarında tam kadro olarak devam edecek.

Alien dizisinin izleyicilerle ne zaman buluşacağı ise şimdilik bilinmiyor.

Timothy Olyphant - Alien Dizi

Timothy Olyphant’ın Alien evrenine katılması hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, TV dünyasından en yeni gelişmeler için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Piroman - Bünyamin Tan

Piroman – Bünyamin Tan | Yazarının Kaleminden “Tekinsiz Kıvılcımların Yaktığı Ateş”

Russell T Davies - Doctor Who Özel Bölümleri

Russell T Davies, “Doctor Who” Dizisinde David Tennant’lı Daha Fazla Özel Bölüm için Elinden Geleni Yaptığını Açıkladı