in

Doctor Who Hayranlarına Sevindirici Haber: David Tennant ve Catherine Tate Özel Bölüm için Geri Dönüyor

David Tennant ve Catherine Tate, 60. yıldönümüne özel hazırlanan bölüm için Doctor Who evrenine geri dönüyor.

David Tennant ve Catherine Tate Doctor Who Dizisi Geri Dönüyor
- Reklam -
- Reklam -

David Tennant ve Catherine Tate, Doctor Who dizisine geri dönüyor. 60. yıldönümü için özel olarak hazırlanan ve 2023 yılında yayınlanması planlanan bölümün çekimleri başladı.

BBC’nin sevilen bilimkurgu dizisi Doctor Who yeni ve heyecan verici haberler ile gündem olmaya devam ediyor. Şu anda Jodie Whittaker tarafından oynanan 13. Doktor’un hikâyesi yakın zamanda tamamlanacak. Yaklaşan veda bölümü ile Whittaker’ın görevini, kısa süre önce 14. Doktor olarak duyurulan Ncuti Gatwa devralacak.

Ana karakterin çeşitli oyuncular aracılığıyla devam etmesine izin veren Doctor Who, uzun bir süredir maceralarına devam ediyor. Hatta zaman yolculuğu temalı bölümler ile Doktor’un farklı versiyonlarının etkileşime girdiği çok Doktorlu hikâyelere de yol açtı. Örneğin dizinin 50. yıldönümü için 10. (Tennant) ve 11. Doktor’un (Matt Smith) oynadığı bir macera ikonik isimleri bir araya getirmişti. Şimdi, yaklaşan 60. yıldönümü için de bir benzerinin olacağı ortaya çıktı.

- Reklam -

Doctor Who David Tennant Catherine Tate

BBC, David Tennant ve Catherine Tate’in Doctor Who 60. yıldönümü özel bölümünde oynayacaklarını duyurdu. 2023’te yayınlanacağı açıklanan olan özel bölüm için çekimlerin başladığı bildirildi. Çiftin 10. Doktor ve arkadaşı Donna Noble rollerini yeniden üstleneceği düşünülse bile şu anda bu kesin olarak açıklanmış değil.

Doctor Who 60. Yıl Dönümü Özel Bölümü David Tennant ve Catherine Tate’i Yeniden Bir Araya Getiriyor

David Tennant ve Catherine Tate’in Doctor Who’da yer aldıkları süre boyunca diziden sorumlu olan ve 14. sezon için geri dönen yapımcı Russell T. Davies, ikilinin dönüşü hakkında konuştu ve şunları söyledi:

“Belki bu kayıp bir hikâye. Ya da paralel bir dünya. Ya da bir rüya ya da bir numara veya bir geçmişe dönüş. Onaylayabileceğim tek şey, en büyük yıldızlarımızdan ikisinin hayatlarının savaşı için yeniden bir araya gelmesiyle muhteşem olacağı.”

Duyuruyla birlikte ikilinin yer aldığı yeni bir fotoğraf da paylaşıldı.

- Reklam -

Doctor Who 60. Yıl Dönümü Özel Bölümü David Tennant ve Catherine Tate

Dizi takipçilerinin hatırlayacağı üzere 10. Doktor ve Donna, Doctor Who’nun 4. sezon finali olan Journey’s End adlı bölümde buruk bir şekilde yollarını ayırdılar. Donna, TARDIS’ten inanılmaz miktarda Zaman Lordu ilmi alıp Doktor Donna’ya dönüştükten sonra, insan beyni baskı altında çatlamaya başladı. Doktor, hayatını kurtarmak için Donna’nın zihninden onunla ilgili tüm anılarını sildi ve karakter ortak maceralarından habersiz olarak evine geri döndü. Doktor ve arkadaşı arasındaki bu veda, hayranlar tarafından Doctor Who’nun onlarca yıllık tarihindeki en hüzünlü anlar arasında sayılır. İkilinin izleyicilerden aldığı güçlü tepki aynı zamanda Tennant ve Tate ikilisinin ne kadar başarılı olduğunun da bir kanıtıydı.

60. yıldönümü için hazırlanan özel bölüm sayesinde bu hüzünlü vedanın bir şekilde tatlı bir sona bağlanıp bağlanmayacağı ise merak konusu.

David Tennant’ı bir kez daha Doktor rolünde görecek olmak nasıl bir his? Favori doktorunuz hangisiydi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: BBC

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for silence silence dedi ki:

    Uzun süredir Doctor Who’yu takip ediyorum ve uzun bir süreden sonra ilk kez bu kadar heyecan verici bir haber duymaktayım. Bir de Rose (Billie Piper) gelirse mükemmel olur.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Adam Driver, Megalopolis Filminde Başrol Olacak

Coppola’nın Yıllardır Hayalini Kurduğu “Megalopolis” Filminde Başrol Adam Driver’ın Oldu

Blonde Marilyn Monroe Biyografi film

Marilyn Monroe’yu Anlatacak “Blonde” Filmi Rahatsız Edici Sahneler İçerecek