in ,

Frankenstein Esintili “Poor Things” Filmine İlk Tepkiler Geldi: Emma Stone İkinci Oscar’ına Yürüyor

Poor Things yorumları paylaşılmaya başlandı. Yorgos Lanthimos’un yeni filmi, Emma Stone’un güçlü performansıyla gündemde.

Poor Things Yorumları
- Reklam -
- Reklam -

Poor Things yorumları ile ses getirdi. Venedik Film Festivali’nde dünya prömiyerini yapan Yorgos Lanthimos filmi iddialı kritiklerle ön plana çıkıyor.

Alasdair Gray’in 1992 tarihli aynı isimli kitabından uyarlanan Poor Things, doğmamış çocuğunun beyniyle hayata döndürülen ve dünyayı keşfetmeye çalışan Bella adındaki genç bir kadını konu alıyor. Frankenstein anlatısına modern bir yorum getiren yapım, çağdaş dili ve oyuncu kadrosu ile dikkat çekiyor. Filmin oyuncu kadrosunda Emma Stone’a ek olarak Mark Ruffalo, Willem Dafoe, Ramy Youssef, Christopher Abbott ve Jerrod Carmichael gibi isimler yer alıyor.

1 Ekim’deki Venedik Film Festivali galasının ardından filme dair ilk yorumlar gelmeye başladı. Eleştirmenler 8 Aralık’ta vizyona girecek yapımın sürekli değişen yapısını ve Emma Stone’un çok yönlü oyunculuğunu överek Lanthimos’un yeni filmini dönemin en iyi filmleri arasında gördüklerini söylüyor.

- Reklam -

Emma Stone, Mark Ruffalo ve Willem Dafoe’lu "Poor Things" Filminden İlk Fragman

İşte Öne Çıkan Bazı Poor Things Yorumları

“Dünya Buna Hazır Değil”

First Showing yazarlarından film eleştirmeni Alex Bilington filmin çağın ötesinde olduğunu söylüyor:

“Poor Things… son on yılın en heyecanlı filmi mi?!

Antichirst’ın ne kadar büyük bir heyecan yarattığını herkes hatırlıyor mu? Poor Things onun yüz katı! DÜNYA BUNA HAZIR DEĞİL.

“Dahiyane. Kesinlikle dahiyane bir film. Çok sevdim. Konuşacak o kadar çok şey var ki…”

Poor Things - Mark Ruffalo

“Barbie Filminin Yetişkin Versiyonu”

Film yapımcısı ve eleştirmen Kaleem Aftab yapım sonrasında takipçileri ile şunları paylaşıyor:

Poor Things, Barbie filminin yetişkin versiyonu ve gerçekten İNANILMAZ”

“Fanny Hills ve Frankenhooker’ın Birleşmiş Hâli”

Variety yazarlarından John Bleasdale filmin Tim Burton tonunu övüyor:

Poor Things, Fanny Hill ile Frankenhooker birleşimi gibi. Buna cam kırıntılarıyla Tim Burton ekleyin.”

Poor Things İnceleme

“Emma Stone’un İkinci En İyi Kadın Ödülü Geliyor”

Yazar ve editör Ernest Owens, Emma Stone’nun performansını överek aktrisin Oscar’da En İyi Kadın Oyuncu ödülünü alacağına kesin gözüyle bakıyor:

- Reklam -

“Emma Stone ikinci defa En İyi Kadın Ödülü’nü alacak gibi görünüyor.”

“Lanthimos Deneylerini Daha da İleriye Taşıyor”

BBC muhabiri Nicholas Barber, Lanthimos’un filme yönelik bakış açısını överek şunları söylüyor:

“Bu kadar neşe verici filmleri affetmek çok kolaydır. Lanthimos kendisini kaptırıp birazcık ileriye taşımış olabilir belki ama sonuçları çok görkemli ve eğlenceli. Tıpkı Godwin gibi o da deneylerinde ileri gidiyor. Ancak birçok karakterin iddia ettiği gibi, eğer hayatın en iyi ve en kötü yanlarını görmek istiyorsanız, gitmeniz gereken yer çok uzaktır.”

Poor Things Yorumları - Emma Stone

“Her Bir Sahne İçinizi Heyecanla Dolduruyor”

The Guardian yazarı ve film eleştirmeni Peter Bradshaw, Yorgos Lanthimos’un yeni filminin macera dolu bir yolculuk olduğunu dile getiriyor:

“Filmdeki her şey, -her kare, her görüntü, her şaka, her performans- içinizi heyecanla doldurmaya yetiyor.”

“Poor Things Lanthimos’un En İyi Filmi”

IndieWire yazarlarından Ryan Lattanzio, Lanthimos’un şimdiye kadar ki en iyi filminin izleyicilerle buluşacağını paylaşıyor:

“Poor Things, Lanthimos’un kariyerinin en iyi filmi ve şimdiden bir klasik gibi hissettiriyor, öldürücü derecede komik, garip ve tuhaf ama aynı zamanda değersiz ve gösterişsiz. İlgilenecek o kadar çok şey var ki her birini buraya yazmak yetmeyecek.”

Poor Things Yeni Fragman

Oscar heyecanı da şimdiden Emma Stone’un başrol performansı etrafında dönmeye başlamış durumda. Poor Things ile aday gösterilirse bu film Stone’un dördüncü adaylığı olacak. Aktris daha önce 2015’te Birdman, 2019’da da The Favourite filmiyle Oscar’a aday gösterilmiş; 2017’de ise La La Land ile de En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kucaklamıştı.

Siz Poor Things filminden neler bekliyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir ve daha fazla sinema haberi için bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Band of Brothers Dizisi Hakkında İlginç Bilgiler

Band of Brothers Hakkında 10 İlginç Bilgi

Next Goal Wins Fragmanı - Taika Waititi

Taika Waititi’nin Futbol Komedisi Temalı “Next Goal Wins” Filminden Yeni Fragman