in ,

Yorgos Lanthimos, Emma Stone’un “Poor Things” Performansını Övdü: “İşin İçinde Biraz Sihir Var”

Yorgos Lanthimos, Frankenstein esintili yeni projesinde yer alan Emma Stone’un “Poor Things” performansını değerlendirdi.

Yorgos Lanthimos - Emma Stone - Poor Things
- Reklam -
- Reklam -

Yorgos Lanthimos gelecek sonbahar vizyona girecek Poor Things filmi ve Emma Stone’un dikkat çeken oyunculuk performansından bahsetti.

Oyuncu kadrosu ve konusu ile dikkat çeken Poor Things, ilhamını Alasdair Gray’in 1992 yılında yayımlanan aynı adlı romanından alıyor. Eser, alternatif bir Frankenstein anlatısı olarak öne çıkmıştı.

Empire Magazine’e konuşan Lanthimos, yapımda bilimsel yollarla yeniden hayata döndürülen Bella Baxter karakterini canlandıran Emme Stone’un performansını değerlendirdi.

- Reklam -

Lanthimos, yaratım sürecine dair şunları kaydetti:

“Daha önce gördüğünüz hiçbir şeye benzemeyen bu yaratığı yaratmak tamamen içgüdüseldi. Bazen Emma bana, ‘Ne yaptığımı bilmiyorum, bu iyi bir şey mi?’ diyordu. Ben de, ‘Bazen ben bile bilmiyorum demiştim. O yüzden farklı şeyler deniyoruz.”

Yorgos Lanthimos, “Poor Things”teki Performansı Nedeniyle Emma Stone’a Hayran Kaldı

The Lobster ve The Favourite ile Oscar adaylığı alan Yunan yönetmen Yorgos Lanthimos, verdiği demeçte ünlü oyuncuya karşı duyduğu hayranlığı gizlemedi.

“Doğrusunu söylemek gerekirse ona hayran kaldım. Filmi kurgularken bazen ona mesaj atıp, ‘Bunu nasıl yapıyorsun bilmiyorum. Bu inanılmaz,’ diyordum. İşin içinde biraz sihir var.”

Yorgos Lanthimos - Emma Stone - Poor Things Performansı

Emma Stone da Lanthimos’la olan çalışmasını şu sözlerle özetliyor:

“Her zaman birlikte çalışıyorduk. Ona her zaman güvenebildim.”

- Reklam -

Stone ve Lanthimos ikilisi daha önce 2018’de vizyona giren The Favourite’te birlikte çalışmıştı. Stone sözlerine, şu eklemeleri yaptı:

“Sevdiğim ve güvendiğim insanlarla birlikteydim. Hata yapabileceğimi ve deneyebileceğimi hissettim. Çok savunmasız olsa da, bu özgürlük rahat hissettirdi. Sanırım Yorgos’la tekrar tekrar çalışmanın sevdiğim yanı da bu.”

Yapımın oyuncu kadrosunda Stone’a Willem Dafoe ve Christopher Abbott ile birlikte Ramy Youssef, Mark Ruffalo, Jerrod Carmichael, Kathryn Hunter ve Margaret Qualley gibi isimler eşlik ediyor.

Yorgos Lanthimos - Emma Stone

Film, bir bilim insanı tarafından hayata döndürülen bir kadının kıtalar arasına ulaşan trajik öyküsünü konu alıyor.

Poor Things filmi 8 Eylül 2023 tarihinde sinema salonlarındaki yerini alacak.

Siz Yorgos Lanthimos’un açıklamalarını nasıl değerlendiriyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, sinema dünyasından yeni gelişmeler için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Google Yeni Kuantum Bilgisayarını Duyurdu

En İyi Süper Bilgisayar 47 Yılda Yapıyor: Google’ın Yeni Kuantum Bilgisayarı Bu Süreyi Saniyelere Düşürdü

Venom - Ölümcül Koruyucu Türkçede

Venom’un En Ünlü Maceralarından “Ölümcül Koruyucu”, James R. Tuck İmzasıyla Yeniden Yorumlanıyor