in ,

“Euphoria” Dizisinin Yıldızı Angus Cloud 25 Yaşında Hayatını Kaybetti

Angus Cloud 25 yaşında hayata veda etti. “Euphoria” dizisindeki Fezco rolüyle tanınan aktörün ölüm nedeni açıklanmadı.

Angus Cloud - Ölüm Haberi - Euphoria
- Reklam -
- Reklam -

Angus Cloud yaşamını yitirdi. HBO’nun ünlü gençlik draması Euphoria’da Fez’ O’Neill’ı canlandıran oyuncu yakın zamanda babasını kaybetmişti.

Genç oyuncunun ölüm haberi dün gece aktörün ailesi tarafından doğrulandı. Cloud’un basın sözcüsü Cait Bailey, oyuncunun pazartesi günü Kaliforniya’nın Oakland şehrindeki evinde yaşamını yitirdiğini bildirdi. Ölüm nedeni hakkında ise bir açıklama yapılmadı.

Cloud’un ailesi yayınladıkları açıklamada, “Bugün muhteşem bir insana veda etmek zorunda kaldığımız için kalbimiz çok kırık,” ifadesini kullandı.

- Reklam -

Açıklamada Cloud’un babasının kısa bir süre önce hayatını kaybettiği ve aktörün “bu kayıpla yoğun bir şekilde mücadele ettiği” belirtildi.

“Bir sanatçı, bir arkadaş, bir kardeş ve bir oğul olarak Angus hepimiz için pek çok açıdan özeldi… Tek tesellimiz Angus’un artık en iyi arkadaşı olan babasına kavuşmuş olduğunu bilmek. Angus ruh sağlığı konusundaki mücadeleye açıktı ve umuyoruz ki onun ölümü; başkalarına yalnız olmadıklarını ve bu mücadeleyi sessizlik içinde bir başlarına vermemeleri gerektiğini hatırlatır.”

Angus Cloud’un Yıldızı HBO Yapımı “Euphoria” Dizisi ile Parlamıştı

Angus Cloud HBO’nun kadrosunda Zendaya, Hunter Schafer ve Jacob Elordi gibi isimlerin yer aldığı Euphoria dizisinde Fezco “Fez” O’Neill rolüyle ün kazanmıştı. Aktör, yapımdaki rolüyle kısa süre içinde ün kazanmış ve hayranların favorisi hâline gelmişti.

Bazıları için Cloud, Fez rolünü o kadar doğal canlandırıyordu ki karakterle aynı doğaya sahip olduğunu düşündürtüyordu. Ancak aktör Variety’ye verdiği demeçte bu fikre şiddetle karşı çıkmıştı:

“İnsanlar, ’Bu çok kolay olmalı! Sahneye girip kendin gibi oluyorsun,’ dediklerinde rahatsız oluyorum. Ben de ’Neden gidip bunu yapmıyorsun?’ diyorum. Fakat iş o kadar basit değil. Karaktere çok şey kattım. İstediğinize inanabilirsiniz. Bunun benimle hiçbir ilgisi yok.”

Angus Cloud - Ölüm Haber - Euphoria

Angus Cloud, Euphoria’da rol almadan önce oyunculuk deneyimi yaşamamıştı. Oyuncu gözlemcisi Eléonore Hendricks onu fark ettiğinde New York’ta sokakta yürüyordu. Cloud önce bu fikre karşı çıktı ve teklifin bir aldatmaca olduğundan şüphelendi. Daha sonra oyuncu direktörü Jennifer Venditti onunla görüştü ve dizinin yaratıcısı Sam Levinson onu dizinin ilk iki sezonunda Zendaya ile birlikte başrol yaptı.

Yönetmen Levinson Hollywood Reporter’a şunları söyledi:

- Reklam -

“Angus gibisi yoktu. O çok özel, çok yetenekli ve aramızdan bu kadar erken ayrılmak için çok gençti. O da birçoğumuz gibi bağımlılık ve depresyonla mücadele etti. Umarım ne kadar çok kişinin kalbine dokunduğunu biliyordur. Onu çok severdim. Her zaman seveceğim.”

Oyuncunun bir aile yakını, TMZ’ye verdiği demeçte Cloud’un babasının cenazesi için İrlanda’ya gittikten sonra “ciddi intihar düşünceleriyle” savaştığını belirtti.

“Aileden Biriydi”

HBO kanalı da acı habere kayıtsız kalmadı:

“Angus Cloud’un ölümünü büyük bir üzüntüyle öğrendik. Kendisi son derece yetenekliydi. HBO ve Euphoria ailesinin sevilen bir parçasıydı. Bu zor zamanda arkadaşlarına ve ailesine en derin taziyelerimizi sunuyoruz.”

Angus Cloud - Euphoria

Cloud son olarak Alex Wolff ve John Malkovich’in başrollerini paylaştığı ve bu yılın başlarında Tribeca Festivali’nde prömiyeri yapılan The Line’da rol almıştı. Hollywood Reporter’a konuşan bir kaynak ise aktörün kısa süre önce Scream 6’in yapımcıları tarafından yönetilen, gelecek yıl nisan ayında vizyona girecek henüz adı konmamış bir canavar gerilim filminde de yer aldığını belirtti.

Angus Cloud hakkındaki hislerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Guardian


Kayıp Rıhtım’ı sosyal medya ve Google News’ten takip edebilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for ilkaysf ilkaysf dedi ki:

    Çok genç yaşta bir ölüm, çok üzücü.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Atatürk Dizisi Disney Plus FOX TV

Disney Plus “Atatürk” Dizisini Yayınlamaktan Vazgeçti: Yapımın Yeni Platformu Belli Oldu

The Mandalorian 4. Sezon Film Formatında Yayınlanabilir

Lucasfilm, “The Mandalorian”ın 4. Sezonunu Film Formatına Taşıyabilir