in , ,

Disney Plus Türkiye Yeni Proje Alımını Durdurma Kararı Aldı (İşte Ünlü Yüzlerin Yer Alacağı Yeni Adres)

Disney Plus Türkiye abonelerini ilgilendiren önemli bir iddia ortaya atıldı. Dijital yayın servisi, yeni projelerin alımını durdurma kararı aldı.

Disney Plus Türkiye Yeni Proje Alımını Durdurdu
- Reklam -
- Reklam -

Disney Plus Türkiye’nin yeni proje alımını durdurma kararı aldığı iddia edildi.

Son olarak sosyal medyada gündem olan Arayış ve Aktris gibi dizileriyle konuşulan Disney Plus, geçen yıl 14 Haziran’da Türkiye pazarına giriş yapmıştı. Birçok televizyon ve sinema ünlüsüyle anlaşan şirket, ilk olarak Engin Akyürek’li Kaçış dizisiyle başlamak üzere farklı birçok isimle çalıştı. Ancak şimdi, tüm dünyada alınan bir karar doğrultusunda 2024 sonuna kadar yeni projelerin alımını askıya aldı.

Gazeteci Birsen Altuntaş’ın haberine göre, bu yeni gelişme çerçevesinde daha önce çekilen projelerden Aras Bulut İynemli’nin başrolünde olduğu ve uzun bir süredir beklenen Atatürk dizisi ve birkaç başka proje dışında diğer projelerin platformda yayınlanmaması gündemde. Yani Disney Plus’ta gelecekte yeni içerikler veya halihazırda ilk sezonlarıyla yer alan dizilerin yeni sezonlarını görmek mümkün olmayabilir.

- Reklam -

Bununla birlikte Disney’in ünlü isimlerle yapılan marka yüzü anlaşmalarını da kardeş kuruluşu Fox TV’ye kaydırmayı planladığı öne sürüldü. Disney’in stratejik kararı doğrultusunda çalıştıkları ekran yüzlerinin bu durumu kabul edip etmeyeceği ise henüz bilinmiyor.

Disney Plus Türkiye Yeni Proje Alımını Durdurdu

Disney Plus Türkiye’nin Önceki Anlaşmaları Devam Edecek mi?

Şu an için Disney Plus cephesinde konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmış değil. Disney Plus Türkiye’nin yeni proje alımlarını durdurma kararı, platformun gelecekteki içerik planlarında önemli değişikliklerin olduğunu gösteriyor. Ancak mevcut projelerin tamamlanması ve belirli projelerin yayınlanması yine de devam edebilir.

- Reklam -

Kanal son olarak Haluk Bilginer’in başrolünde yer aldığı Şahsiyet dizisinin yayın haklarını da satın almış ve 2. sezon için hazırlıklara başlamıştı. Yeni alınan karar doğrultusunda dizinin yayınlanıp yayınlanmayacağı ya da Fox TV’ye kaydırılıp kaydırılmayacağı da merak konusu.

Netflix’in ardından dünya çapında en çok aboneye sahip dijital yayın servislerinin başında gelen Disney+, Türkiye pazarında sadece 2 ay içerisinde 2 milyon abone sayısına ulaşmış ve yöneticilerinin yüzünü güldürmeyi başarmıştı. Ancak çıkmadan önce yaptığı yıllık kampanya dahilinde birçok kişinin yaptığı aboneliği gelen zamlar sonrası yenilemediği düşünülüyor. Dünya genelinde 2022’nin son çeyreğinde abone kaybettiği de düşünülürse, projeleri durdurma kararı mantıklı gibi gözüküyor.

Disney Plus Türkiye Yeni Proje Alımını Durdurma Kararı Aldı (İşte Dizilerin Yeni Adresi)

Sizler Disney Plus Türkiye’nin bu son hamlesi konusunda neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for TheNameless TheNameless dedi ki:

    O kadar kötü filmler çıkarıyorlar ki Türk oyuncular utanmıyor bile. Yazık.

  2. Avatar for erdo erdo dedi ki:

    Disney her anlamda hayal kırıklığı oldu. 1 sene önce çıktığında piyasada Netflix’i bırakmaz diyorduk ama yanına bile yaklaşamadı. Zaten sinemalarda ve diğer platformlarda defalarca izlediğimiz Marvel yapımlarını elinde bulundurması da kurtaramadı. Açıkcası son dönem Amazon Video’ya eklenen içerikler bile Disney’den daha çok ilgimi çekiyor.

  3. Avatar for Tobizume Tobizume dedi ki:

    Bizimkiler bunlara iyi mal itelediler. Yerli yapımların hepsi kötüydü.

  4. Avatar for yates232 yates232 dedi ki:

    Onlarin utanmaları olsa hergun bir yenisi çıkan kadına siddet, çocuk istismarı vs konularının işlendiği dizilerde oynayıp sonra gidip duyar twitleri atmazlar zaten.

    Disney, 1 yil sonunda sonuç itibariyle “patladı” bence…

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kardeşimin Koruyucusu - Julie Lee

Julie Lee’nin Ödüllü Kitabı “Kardeşimin Koruyucusu” Türkçede

Görevimiz Tehlike 7 Filminden İlk Yorumlar Geldi

Tom Cruise’lu “Görevimiz Tehlike 7” Filminden İlk Yorumlar: “Heyecan Verici Bir Dönüş”