in ,

Julie Lee’nin Ödüllü Kitabı “Kardeşimin Koruyucusu” Türkçede

Julie Lee imzalı “Kardeşimin Koruyucusu” Türkçe raflardaki yerini alıyor. Eser, Genç Timaş etiketiyle yayımlanıyor. | Ön Okuma

Kardeşimin Koruyucusu - Julie Lee
- Reklam -
- Reklam -

Kardeşimin Koruyucusu Türkçe raflarındaki yerini aldı. Julie Lee imzalı ödüllü eser, Genç Timaş Yayınları etiketiyle dilimize kazandırıldı.

Vermont Güzel Sanatlar Koleji’nden Çocuklar ve Genç Yetişkinler için Yazarlık alanında yüksek lisans derecesine ve Cornell Üniversitesi’nden Tarih alanında lisans derecesine sahip olan Julie Lee, Kore Savaşı sırasında annesinin Kuzey Kore’den kaçışından esinlenen gençlere yönelik tarihi romanı Kardeşimin Koruyucusu ile adını geniş kesimlere duyurmayı başardı. Lee’nin ikinci kitabı In the Tunnel de kısa bir süre önce orijinal dilinde yayımlandı.

Orijinal adı Brother’s Keeper olan ve ilk defa Temmuz 2020’de yayımlanan kitabın arka kapak tanıtım yazısına aşağıdan ulaşabilirsiniz:

- Reklam -

Kardeşimin Koruyucusu – Julie Lee | Arka Kapak Tanıtım Yazısı

Kardeşimin Koruyucusu - Julie Lee

Savaşın ve kara kışın ortasında, ailesinden ayrı düşmüş iki kardeş Kuzey Kore’den kendi imkânlarıyla kaçmayı başarabilecek mi?

Sora ve ailesi, Kuzey Kore’de yaşar. On iki yaşındaki Sora, oldukça başarılı bir öğrencidir ve aynı zamanda ailesinin en büyük çocuğudur. Geleneksel bir Kore ailesinde bu, büyük sorumluluk anlamına gelir. Öğrenmeye meraklı bir kitap kurdu olan Sora’nın omuzlarına, kardeşlerinin bakımı ve ev işleri gibi sorumluluklar yüklenir. Sora, bir yandan ailesinin bu dayatmalarına karşı çıkarken, diğer yandan da baskıcı rejimin Kuzey Kore’deki hâkimiyeti dolayısıyla hiçbir şeyin kendileri için kolay olmayacağının farkındadır.

Seyahat etmelerine izin verilmeyen, fikir özgürlükleri kısıtlanan, sürekli yoklamaya tabi tutulan Kuzey Kore vatandaşları, daha iyi bir yaşam için öncelikle Güney Kore’ye, daha sonra da Amerika’ya gitmenin hayalini kurar. Bu fikre başta pek sıcak bakmayan aile, daha sonra başka bir seçenek kalmadığını anlar ve Busan’a göç için yola koyulur.

- Reklam -

Anne, baba ve üç çocukla başlayan bu yolculuk, büyük bir hengâme sonrası ailenin birbirini kaybetmesiyle bir anda sekteye uğrar. Sora, sekiz yaşındaki erkek kardeşi Youngsoo ile tek başına kalır ve artık omuzlarındaki yük eskisinden çok daha ağırdır. Sora, gün geçtikçe güçsüzleşen kardeşini Busan’a sağ salim ulaştırmak için tahmin bile edemeyeceği bir kahramanlık sergileyecektir.

Kardeşimin Koruyucusu Hakkında Ne Dediler?

“Kardeşimin Koruyucusu, savaş çocuklarının yaşadığı zorlukları ve onların mücadelesini anlatan kitapların yanına muhteşem bir ekleme olacak.”
The Wall Street Journal

“Dokunaklı, göz açıcı, güçlü!”
Foreword Reviews

“İlk kitabının yazarı Lee, bu sürükleyici ve duygusal kış ortası kaçışını bir savaş zamanı gazetecisinin gözü ve genç bir kızın azimli kalbiyle resmediyor.”
– Kirkus Reviews

“Yazarın annesinin yaşadıklarına dayanan dokunaklı ve gerilim dolu bir mülteci hikâyesi olan kitap, özünde bir kızın geleneksel kadın rollerine karşı verdiği mücadeleyi ve kendi koşullarında başarılı olma kararlılığını dokunaklı bir şekilde ele alıyor.”
– Publishers Weekly

Kardeşimin Koruyucusu - Julie Lee
Julie Lee

Kardeşimin Koruyucusu Kitabının Kazandığı Ödüller

  • 2021 Bank Street Yılın En İyi Çocuk Kitabı Ödülü
  • 2021 Uluslararası Okuryazarlık Derneği Çocuk ve Gençlik Kitabı Ödülü
  • 2020 Kirkus En İyi Ortaokul Kitabı
  • 2020 Freeman Kitap Ödülü
  • 2021 ALA Dikkate Değer Çocuk Kitabı
  • 2020 Booklist Gençler İçin En İyi 10 İlk Roman
  • 2020 Jane Addams Çocuk Kitapları Ödülü Finalisti

Çevirisini Esma Fethiye Güçlü’nün üstlendiği ve toplamda 368 sayfadan oluşan kitabı Haziran 2023 itibarıyla kitap satışı yapan tüm mağazalarda ve dijitalde temin edebilirsiniz.

Son olarak kitabın ilk sayfalarını içeren tadımlık ön okumasına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Julie Lee imzalı kitabının konusunu sizler nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilir, aynı zamanda yeni edebiyat haberleri için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Stephen King, Cormac McCarthy'yi Andı

Stephen King, Yazar Cormac McCarthy’yi Andı: “Amerikan Düş Dünyası için Bir Kayıp”

Disney Plus Türkiye Yeni Proje Alımını Durdurdu

Disney Plus Türkiye Yeni Proje Alımını Durdurma Kararı Aldı (İşte Ünlü Yüzlerin Yer Alacağı Yeni Adres)