in ,

Disney’de Beklenmedik Değişiklik: Bob Iger, CEO Olarak Geri Döndü

Bob Iger, iki yıl önce ayrıldığı Disney’deki CEO’luk görevine geri döndü. Dev şirketin, Bob Chapek’i görevinden aldığı bildirildi.

Bob Iger Yeniden Disney CEO'su Oldu
- Reklam -
- Reklam -

Bob Iger, Disney CEO’su olarak dev medya şirketine geri döndü. Beklenmedik haber herkes için şok etkisi yarattı.

Bob Iger, 15 yıldır ikonik Hollywood stüdyosunun başındaydı. Bu süreç boyunca Pixar, Lucasfilm ve Marvel Entertainment’ın satın alınmasının yanı sıra şimdilerde adı değişmiş olan 21st Century Fox’un satın alınmasını da ekibiyle birlikte yönetti. Stüdyodaki başarılı görevinden sonra Iger, 2020’nin başlarında Disney CEO’su olarak görevinden emekli olacağını duyurdu. Hatta Iger’ın gitmeden önce de Disney+’ı rotasına sokacağı gibi haberler paylaşılmıştı. Ancak görünen o ki, Iger’ın emekliliği kısa sürdü.

Pazar gecesi gelen şaşırtıcı bir duyuru ile Disney, halihazırda CEO olan Bob Chapek’in resmi olarak görevden alındığını ve yerini sadece iki yıl önce emekli olan eski CEO Bob Iger’ın alacağını açıkladı. Disney yönetim kurulu Chapek’in ayrılışını çok fazla detaylandırmadan, 40 yılı aşkın bir süredir Disney için çalışan Iger’ın iki yıllığına CEO olarak geri dönmeyi kabul ettiğini belirten resmi bir duyuru ile açıkladı.

- Reklam -

Bob Iger Yeniden Disney CEO Görevinde

Önümüzdeki iki yıl boyunca Iger, Disney’in ilerlemesine öncülük edecek ve uygun bir halef bulmak için yönetim kuruluyla yakın işbirliği içinde çalışacak. Chapek’in ayrılışı ise herkes için sürpriz oldu. Çünkü şirkete iki yıldan biraz fazla süredir hizmet eden ismin sözleşmesi, sadece beş ay önce yönetim kurulu tarafından 2025 yılına kadar “oybirliğiyle” yenilenmişti.

Bob Iger Döner Dönmez Disney Çalışanları ve Oyuncularına Bir E-Posta Gönderdi

Disney Yönetim Kurulu Başkanı Susan Arnold, değişiklikle ilgili olarak şu cümleleri kurdu:

“Pandeminin benzeri görülmemiş zorlukları arasında şirkete kattıkları da dahil olmak üzere, Bob Chapek’e uzun kariyeri boyunca Disney’e verdiği hizmetler için teşekkür ederiz. Kurul, Disney giderek daha karmaşık bir endüstri dönüşümü dönemine girerken, Bob Iger’ın bu önemli dönemde şirkete liderlik edecek benzersiz bir konumda olduğu sonucuna varmıştır.”

Bob Iger da döndükten sonra Disney çalışanlarına ve oyunculara bir e-posta göndererek göreviyle ilgili şaşkınlığını da içeren bir açıklamada bulundu:

- Reklam -

“Bu akşam size Walt Disney Şirketi’ne CEO olarak döneceğim haberini inanılmaz bir minnet ve alçakgönüllülük duygusuyla ve itiraf etmeliyim ki biraz şaşkınlıkla yazıyorum.

“Başarılarınıza hayranlık duyuyorum ve sizinle birlikte birçok yeni işe atılacak olmaktan dolayı heyecanlıyım. Disney’de geçirdiğim yıllardan öğrendiğim bir şey varsa, o da belirsizlik karşısında -belki de özellikle belirsizlik karşısında- çalışanlarımızın ve oyuncularımızın imkansızı başarmasıdır. Disney, sizin sayenizde dünyanın dört bir yanındaki insanların gözünde özel bir yere sahip ve bu şirkete olan bağlılığınız ve harika hikâye anlatımıyla insanlara neşe getirme misyonu benim için her gün bir ilham kaynağı.”

Bob Iger Yeniden Disney CEO Görevinde

Öte yandan Disney bu yılın başından beri yaklaşık %40 değer kaybına uğradı. Değişikliğin, bu gidişatı etkileyip etkilemeyeceğini ise zaman gösterecek. Iger, 15 yıllık görev süresi boyunca şirketin piyasa değerini 48 milyar dolardan 257 milyar dolara çıkarmayı başarmıştı.

Bob Iger’ın bir kez daha başa geçmesiyle Disney’in alt markalarının o eski günlerine dönmesini bekliyor musunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Greg Bear Öldü

Bilimkurgu ve Fantazi Yazarı Greg Bear Yaşamını Yitirdi

Jason David Frank: Power Rangers Yıldızı Yaşamını Yitirdi

“Power Rangers”ın Yıldızı Jason David Frank 49 Yaşında İntihar Ederek Hayatını Kaybetti