in ,

Atari, Klasik Oyunları Dijitale Taşımasıyla Ünlenen Digital Eclipse’i 20 Milyon Dolara Satın Aldı

Atari, klasik oyunların dijital restorasyon çalışmalarını yürüten Digital Eclipse’i yaklaşık 20 milyon dolar karşılığında satın aldı.

Atari - Digital Eclipse Satın Alma
- Reklam -
- Reklam -

Atari, oyun restorasyonu alanında önemli markalardan birisi olan Kaliforniya merkezli Digital Eclipse’i bünyesine kattı.

Atari bu yılın mayıs ayında yine System Shock remake’ini yapan retro odaklı Nightdive Studios’u da satın almıştı. Tüm bu satın almalar basın toplantılarında açıkladıkları “retro odaklı büyüme” planının bir parçası. Şirketin CEO’su Wade Rosen, satın alımdan şu sözlerle bahsetti:

“Digital Eclipse yaptıkları işte dünyanın en iyisi. Oyun sektörünün tarihine karşı derin bir sevgiye ve saygıya sahipler. Tarihi markalara dayanan, eleştirmenlerce beğenilen projeler geliştirmeleriyle ünlüler. Digital Eclipse ve Nightive, Atari’nin yenilenmiş amacına ve DNA’sına mükemmel derecede uyumlu iki stüdyo.”

- Reklam -

Digital Eclipse video oyunu emülatöründe öncülük yapmış bir stüdyo olarak tanınıyor. Şirketin son projeleri arasında Street Fighter: 30th Anniversary, Mega Man Legacy Collection, SNK 40th Anniversary Collection, Teenage Mutant Ninja Turtles: The Cowabunga Collection ve Disney Classic Games Collection yer alıyor. Firmanın bir diğer güncel projesi ise şu an erken erişimde olan Wizardry: Proving Grounds of the Mad Overlord’un remake’ini ve The Making of Karateka’yı içeren Atari 50: The Anniversary Collection.

Atari - Digital Eclipse

Digital Eclipse’in başkanı ve kreatif direktörü Mike Mika ise yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Atari 50: The Anniversary Celebration için yaptığımız işbirliğindeki deneyimimiz bizim için aydınlatıcıydı. Şirketin bize duyduğu güven ve içeriğe duyduğumuz karşılıklı sevgi ve saygı, bizim iz bırakıcı bir şey üretmemizi sağladı. Eminim ki Atari bizi desteklemeye devam edecek ve gelecek yıllarda hayranların karşısına heyecan verici yeni projelerle çıkacağız.”

Atari ile Digital Eclipse ile 20 Milyon Dolarlık Bir Anlaşmaya İmza Attı

Anlaşma başlangıçta 4 milyon dolar nakit ve 2,5 milyon dolarlık Atari hissesini kapsıyor. Performansa bağlı olarak da gelecek 10 yılda elde edilecek 13,5 milyon dolar nakit kazanç da Digital Eclipse’e aktarılacak. Satın alma işleminin birkaç gün içinde tamamlanması bekleniyor.

- Reklam -

Rosen’ın liderliğindeki Atari oteller ve NFT’ler gibi ilginç girişimlerde bulunmuş olsa da son zamanlarda asıl iyi olduğu konuda çok iyi adımlar atmaya başladı: Oyun tarihini canlı tutmak, klasik oyunları güncel oyuncu kitlesinin ilgisini çekecek şekilde yeniden düzenlemek ve satışa sunmak.

Atari - Digital Eclipse Satın Alım

Şirket ayrıca TheAtariAge arşivini de satın aldı (ayrıca kartuş desteği olan yeni bir 2600’ü duyurdu). Buna ek olarak 80’ler ve 90’lardaki yüzlerce oyunun telif haklarını satın aldı. Hem Digital Eclipse hem de Nightdive Studios alanının en iyileri arasında yer alıyor.

Siz bu hamleler hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, yeni gelişmeler için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: PC Gamer

Beyza Can

İngilizce Öğretmenliği okudum. Okur, yazar ve oyun oynarım. Gerçek hayattan uzaklaşmak için daima fırsat kollarım. Bunun için sık sık fantastik, bilimkurgu ve korku içeren şeylere sığınırım. 8 yaşımda dolabımdan bir geçit bulamadım, 50 yaşımda kapımda Gandalf’ın belirmesini bekliyorum. O zamana kadar da kendimi edebiyata ve oyunlara vermeyi planlıyorum. Kitaplara ve oyunlara ilgim beni dil öğrenmeye itti. Daha fazlasına ulaşabilmek ve başkalarına ulaştırabilmek için yeni diller öğreniyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Welcome to Derry Dizisi Erteleme 2025

Stephen King’in “IT” Romanındaki Pennywise’ın Geçmişini Anlatan “Welcome to Derry” Dizisi Ertelendi

Yapay Zekâ 2023 Yılın Kelimesi - Collins Sözlüğü

“Yapay Zekâ” Collins Sözlüğü’ne Göre 2023’ün Kelimesi Seçildi