in ,

Stephen King’in “IT” Romanındaki Pennywise’ın Geçmişini Anlatan “Welcome to Derry” Dizisi Ertelendi

Welcome to Derry dizisi ertelendi. Stephen King imzalı IT (O) romanıyla akıllara kazınan Pennywise’ın geçmişini anlatan HBO yapımı 2025’e kaldı.

Welcome to Derry Dizisi Erteleme 2025
- Reklam -
- Reklam -

Welcome to Derry dizisi ertelenen HBO yapımları arasına katıldı. Stephen King’in IT (O) romanında yer alan Pennywise karakterinin köken hikâyesini konu alan yapım 2025 yılında yayınlanacak.

Stephen King’in korkunç palyaçosu Pennywise’ın Derry kasabasına adım attığı ilk yılları izleyicilerle buluşturacak yapım, HBO’nun dijital kanadı Max üzerinden yayınlanacak.

Stephen King imzalı It (O) romanı ilk olarak 1986 senesinde yayımlanmış ve popüler kültür tarihine Pennywise adlı ikonik bir canavar kazandırmıştı. 1990’da üç saatlik bir TV filmine uyarlanan eserde ikonik karakter Tim Curry tarafından canlandırılmıştı.

- Reklam -

Welcome to Derry Dizisi Erteleme

Pennywise’ın son macerası ise 2017 ve 2019 yıllarında iki bölüm hâlinde yayınlanan IT filmleriyle oldu. Bu yapımda karakter Bill Skarsgard tarafından canlandırılırken filmlerin yönetmenliğini ise Andy Muschietti üstlendi. Üçüncü film beklentisi hayale dönüşürken Warner Bros.’un bu ünlü markayı kolay kolay bırakmayacağı ortaya çıktı ve Welcome to Derry dizisi de böylece duyurulmuş oldu.

1960’lı yıllarda geçen dizi, Pennywise’ın Kaybedenler Kulübü ile tanışmadan öncesini anlatacak ve ikonik karakterin geçmişini gözler önüne serecek. Stephen King’in doğrudan dahil olmadığı proje, popüler palyaçonun daha önce hiç gün yüzüne çıkartılmamış yönlerini odağına alacak.

Welcome to Derry Dizisi Hollywood Grevleri Sebebiyle Erteleniyor

Variety’nin haberine göre HBO ve Max’in başkanı ve CEO’su Casey Bloys, gecikme sebebini ABD’de devam eden oyuncular grevi olarak gösteriyor.

Oyuncular birliği ile stüdyoların anlaşmaya varmasıyla spin-off dizisinde çekimlerin başlaması beklenirken projenin başında da son iki filmin yönetmeni Andy Muschietti yer alıyor.

Welcome to Derry Oyuncu Kadrosu HBO Max

- Reklam -

Oyuncu kadrosunda James Remar, Jovan Adepo, Chris Chalk ve Taylour Paige’nin bulunduğu Welcome to Derry ekibinin grevin sona ermesiyle genişlemesi bekleniyor. Bununla birlikte hangi oyuncunun hangi karakteri canlandıracağı ise şu an için bilinmiyor.

Kitabın ve filmlerin hayranları, hikâyenin yalnızca 1988’de başlayan cinayetlerle ilgili kısımlarına aşina. Öte yandan Pennywise her 27 yılda bir ortaya çıkıyor. Dolayısıyla öncül dizinin kendisine tarih olarak 1961’i seçmesi ve kasabadaki ilk cinayetlerine odaklanması güçlü ihtimal. Derry kasabası, King’in birçok eserine ev sahipliği yapıyor ve yazarın kurgusal dünyasında önemli bir yer tutuyor.

Bill Skarsgard - Welcome to Derry Pennywise Rol

Welcome to Derry dizisi 2025 yılı içerisinde Max’te izleyicilerle buluşacak.

Welcome to Derry dizisi hakkında sizin beklentileriniz neler? Düşüncelerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google Haberler’den takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Akuma_Blade Akuma_Blade dedi ki:

    Oldu olacak güneş sisteminin oluşmasından önce varolmuş kozmik kaplumbağanın dizisini de yapsaydınız. İsabetli karar olmuş.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Disney, Hulu Satın Alma

Disney, Hulu’nun Tamamını Satın Almak için Kesenin Ağzını Açtı: 8,61 Milyar Dolarlık Anlaşma

Atari - Digital Eclipse Satın Alma

Atari, Klasik Oyunları Dijitale Taşımasıyla Ünlenen Digital Eclipse’i 20 Milyon Dolara Satın Aldı